Wat is Boerengrind? Boerengrind is een grindsoort met bonte kleuren waaronder geel, beige, wit en grijs. Het grind wordt al sinds lange tijd gewonnen in Zuid-Nederland en België en is dan ook erg bekend. Dit komt mede door de zeer gunstige prijs van Boerengrind.
Boerengrind is een bonte grind afkomstig uit Zuid-Nederland. De boerengrind is de voordeligste grindsoort in ons assortiment! De boerengrind is dan ook uitstekend geschikt als betongrind om beton mee te maken, als bodembedekking, drainagegrind enzovoort.
€ 94,70 incl. btw. Los gestort per kuub te bestellen.
Soorten goedkoop grind
Onze goedkoopste grind zijn de Limburgs bont en de Limburgs wit grind. Limburg bont grind wordt veelal aangetroffen langs de maasoevers van Limburg. Het grind heeft een natuurlijke uitstraling en bevat vele tinten. Het is dan ook een graag geziene grindsoort in de Nederlandse tuin.
Betongrind is een goedkope grindsoort die verschillende bonte kleuren kan hebben zoals wit, bruin, geel en grijs.
Betonspecie verschilt van betonmortel omdat er in betonmortel geen gebruik wordt gemaakt van grind. De metselmortel samenstelling is net even anders dan die van betonspecie. Betonmortel kent verschillende toepassingen zoals het metselen van stenen of het afwerken van pleisterwerk.
Soorten grind die u kunt gebruiken voor het maken van beton zijn Boerengrind, Moraine grind, Maasgrind en Witte grind. Alle vier de grindsoorten zijn geschikt voor het maken van beton.
U kunt uitgaan van 75kg per m2, bij een fijn-middelgrof formaat (bij een grover formaat dan 32mm heeft u iets meer nodig door een dikkere laagdikte). U bedekt dus ±20m2 met 1m3 grind of split. Met 1 midibag a 1000kg bedekt u ±14m2. De benodigde laagdikte is 5-6cm (voor meer informatie: Benodigde laagdikte).
1 kuub split of grind weegt gemiddeld 1500 kg, dus voor 20 m² heeft u 1500 kg split of grind nodig.
Het gewicht van een midibag zal afhankelijk van de soort rond de 1000KG (=1 ton) liggen. Een bigbag van Grind.be bevat 1m3. Het gewicht van een bigbag zal afhankelijk van de soort rond de 1500KG (=1,5 ton) liggen.
Basalt split
Prijs grote Big Bag (ca 1m3): € 136,00 ( hoeveelheids korting !
Kasteelgrind (ook wel Castle grind genoemd, of Mignonette Beige voor België) is een grindsoort wat door de afronding een hele zachte vorm heeft en zal daardoor zacht aanvoelen als erover gelopen wordt. Het grind is beschikbaar in Champagne achtige kleuren of in grijs / antraciete kleuren.
Wat is grind? Grind is een afzetting die voor tenminste dertig procent bestaat uit gesteentefragmenten waarvan de diameter groter is dan 2 millimeter en kleiner dan 63 millimeter. Wanneer de fragmenten kleiner zijn spreken we van zand, zijn ze groter, dan spreken we van keien.
Grind is een granulair ('korrelig') afzettingsgesteente. De korrels zijn grover dan zand en fijner dan steen.
Laagdikte grind: niet te dik!
Over het algemeen adviseren wij: leg het grind nooit te dik! U zakt dan weg in het grind. De standaarddikte is 5cm, bij maten tussen ± 8 en 25mm. Hoe groter het grind verder wordt, hoe dikker u het legt (hoewel zelden dikker dan 10cm).
Om de benodigde hoeveelheid grind of split hiervoor uit te rekenen, doet U het volgende: 4 m1 x 5 m1 = 20 m2. 20 m2 x 0,05 m = 1 m3. U heeft dus totaal 1m3 grind of split nodig voor uw voortuin in dit geval.
Soort grind/split: Kleurvaste en harde steensoorten zijn het minst gevoelig voor groene aanslag. Met name de lichtere steensoorten zijn het meest gevoelig voor groene verkleuring. Het meest kleurvast is Basalt split.
Onkruid in grind kunt u niet voorkomen maar u kunt er wel voor zorgen dat er geen wildgroei plaatsvindt. Plaats altijd een anti onkruiddoek of anti worteldoek onder grindpaden. Dit zijn matten waar onkruiden niet doorheen kunnen groeien.
Ga je liever voor het directere werk? Dan kun je natuurlijk ook altijd grind, schelpen of schors als bodembedekker gebruiken. Hier heb je echt vrijwel geen omkijken naar, waardoor je een geheel onderhoudsvrije tuin realiseert.
Voor 1 kuub is zelf beton maken weliswaar goedkoper maar dan moet je wel zelf slepen met alle zakken zand en cement, mixen en vergeet niet het slepen met een zware betonmolen. Voor een paar tientjes meer krijg je het beton dus kant-en-klaar op uw locatie gestort.
Cement, veelal een anorganisch mengsel van calcium-silicaten, heeft de eigenschap dat het reageert met water tot de vorming van calcium-silicaat-hydraten. Deze hydraten vormen een netwerk en geven aldus de sterkte aan het cement in het beton.