Er zit nog een verschil tussen zoete of zoute popcorn. Zo is zoute popcorn over het algemeen minder ongezond dan zoete popcorn. Er zit vaak namelijk heel veel suiker in de zoete variant. Over het algemeen is zoute popcorn gezonder, maar ook die is dus niet heel goed voor de gezondheid.
Als je op je lijn let, kan je beter kiezen voor zoute popcorn, maar ook daarvan eet je beter met mate, want te veel zout is ook niet goed. Voor de gezondste optie, kies je best voor luchtgepofte popcorn zonder toegevoegde suikers of vetten.
Zoute popcorn is veel slechter voor je gezondheid . De reden hiervoor is dat zout je bloeddruk kan verhogen. Suiker kan gaatjes en tandbederf veroorzaken, maar gaatjes vormen over het algemeen geen bedreiging voor je leven, zoals een hartaanval of beroerte veroorzaakt door hoge bloeddruk.
Zoute popcorn bevat over het algemeen minder calorieën dan zoete popcorn. Eén schaaltje zoute popcorn van 40 gram bevat 151 kilocalorieën, terwijl zoete popcorn vaak minimaal 200 kilocalorieën bevat. Ga je voor zoute popcorn? Snack dan wel met mate.
Het korte antwoord is: ja. Popcorn is – over het algemeen – gezonder dan chips. Dan hebben we 't natuurlijk over de basisversie van popcorn, en niet de versie met een bak karamel eroverheen gegoten, bijvoorbeeld. Popcorn bevat over het algemeen minder calorieën, minder vet en meer eiwitten dan chips.
Er zit nog een verschil tussen zoete of zoute popcorn. Zo is zoute popcorn over het algemeen minder ongezond dan zoete popcorn. Er zit vaak namelijk heel veel suiker in de zoete variant. Over het algemeen is zoute popcorn gezonder, maar ook die is dus niet heel goed voor de gezondheid.
Popcorn is een volkoren graan en een goede bron van vezels. En 3 kopjes gewone, met lucht gepofte popcorn weegt slechts ongeveer 95 calorieën. Voor de gezondste resultaten, pop je je maïs in een luchtpopper of in de magnetron .
De gezondste manier om popcorn te eten is gewoon en met lucht gepoft . De meesten van ons hebben echter een beetje kruiden nodig om van deze snack te genieten. Omdat de hele granen in popcorn zo heilzaam zijn,15 moet u hun voordelen niet tenietdoen door uw popcorn te overgieten met boter en zout.
Een ongezonde snack om weg te werken in de bioscoop? Nee hoor. Popcorn wordt gemaakt door maïs te verhitten. Hierdoor ontstaat er stoom in de maïskorrel waardoor het zetmeel in de mais uitzet en door de waterdichte schil barst.
Hoewel traditionele popcorn met lucht of licht gezouten popcorn ongetwijfeld een gezonde keuze is, is het belangrijk om op te letten op de smaakstoffen die aan popcorn worden toegevoegd . Veel massaal geproduceerde, voorverpakte popcorn met smaak kan veel toegevoegde suikers, ongezonde vetten of natrium bevatten, wat de gezondheidsvoordelen van popcorn teniet kan doen.
Een van de belangrijkste voordelen van popcorn is het lage caloriegehalte. Luchtgepopte popcorn, die zonder olie wordt gemaakt, is een uitstekend alternatief voor calorierijke snacks zoals chips en koekjes , die gemakkelijk kunnen bijdragen aan gewichtstoename als ze in overmaat worden geconsumeerd.
Vanwege het hoge vezelgehalte van popcorn, het lage aantal calorieën en de lage energiedichtheid, wordt popcorn beschouwd als een voedingsmiddel dat kan helpen bij gewichtsverlies . Zo is bijvoorbeeld aangetoond dat popcorn mensen een voller gevoel geeft dan een vergelijkbare hoeveelheid calorieën in chips.
Doordat popcorn veel vezels bevat, zal ook je stoelgang verbeteren. Als je vaak last hebt van obstipatie, zou popcorn wel eens de juiste snack voor jou kunnen zijn. De oplosbare vezels in popcorn kunnen er ook nog eens voor zorgen dat het LDL-cholesterol (het slechte cholesterol) wordt verlaagd.
Toch kan magnetronpopcorn extreem veel verzadigd vet en natrium bevatten, wat beide het risico op een hartaanval en beroerte vergroot . Om uw risico te verkleinen, kiest u voor "light" magnetronpopcorn of gebruikt u een airpopper. U moet ook zuinig zijn met zout en boter, of ze helemaal weglaten. American Cancer Society.
Geweldige bron van vezels. Een zakje van 20 gram levert 15% van de dagelijkse vezelbehoefte van een kleuter . Het natriumgehalte (zout) ligt binnen de gezonde richtlijnen met 360 mg/100 gram (hoewel dit bijna de bovengrens van 420 mg/100 gram is).
Popcorn wordt over het algemeen als gezonder beschouwd dan chips , zegt Rizzo, omdat popcorn meer eiwitten en vezels bevat en minder calorieën en vet. Terwijl popcorn een 100% volkorenproduct is, "lijken chips niet echt meer op de aardappel", voegt Rizzo toe.
Als je puur naar de calorieën kijkt, lijkt popcorn de betere keuze. Een handje zelf-gepofte* 'naturel' popcorn bevat ongeveer 30% minder calorieën dan gewone chips. Magnetron popcorn bevat als snel wat meer calorieën, omdat er vet is toegevoegd.
Een van de belangrijkste voordelen van popcorn die in de lucht is gepoft, is dat het een gezonde snack is, vooral vergeleken met magnetronpopcorn . De meeste popcorn die in de magnetron is gepoft, wordt gemaakt met olie. Olie voegt extra calorieën toe aan de popcorn. Omdat je alleen hete lucht nodig hebt om popcorn te maken die in de lucht is gepoft, krijg je een snack met veel vezels en weinig calorieën.
Goed nieuws dus voor popcorn liefhebbers: je kunt het gerust lekker blijven eten tijdens het afvallen.