Tussen de oorthermometer en voorhoofdthermometer, is de oorthermometer het meest nauwkeurig en daarom beter!
De auteurs concluderen dat de voorhoofdthermometer de oorthermometer kan vervangen, maar dat men zich ervan bewust moet zijn dat beide methoden niet accuraat zijn. door de voorhoofdthermometer in vergelijking met invasieve methoden, zoals een rectale meting. meest accuraat de lichaamstemperatuur weergeeft.
In de studie van Yang et al. worden 710 patiënten op een intensive care geïncludeerd, waarvan 435 volwassenen. Uit de resultaten blijkt geen verschil tussen de metingen van de voorhoofdthermometer en de oorthermometer bij een lichaamstemperatuur tussen 36 °C en 38 °C.
Een staafthermometer is de meest betrouwbare manier om koorts te meten, en een voorhoofdthermometer is hygiënischer, sneller en comfortabeler in gebruik.
Met een voorhoofdthermometer dient u dan ook 0,5 graden Celsius erbij te tellen. De staafthermometer is nog altijd de meest betrouwbare manier om koorts te meten. Ook de thermometers waarbij u de huid niet hoeft aan te raken zijn tegenwoordig bijzonder nauwkeurig.
Het medische tijdschrift Prescrire merkt op dat "de lichaamstemperatuur gemeten aan het voorhoofd met contactloze infraroodthermometers gemiddeld 0,2 tot 0,3°C afwijken van de temperatuurmeting met een rectale thermometer".
Bij oudere kinderen en volwassenen heeft een meting onder de tong de voorkeur. Hou er wel rekening mee dat dergelijke meting minder nauwkeurig is kort na het eten. Ook een zorgvuldig uitgevoerde meting onder de oksel is betrouwbaar als je de arm dicht tegen het lichaam aandrukt.
De Braun IRT 6020 Mnla is de topper onder de oorthermometers. Deze thermometer is namelijk de meest gebruikte én aanbevolen thermometer door artsen en professionals. De oorthermometer wordt beschreven als infrarood oorthermometer voor de hele familie.
Een oorthermometer kan een afwijking hebben van maximaal 0,1 – 0,2 graad. De koortsthermometer is de meest betrouwbare thermometer. Hij moet dan wel op de juiste manier gebruikt worden.
Temperatuur opnemen via het oor
Meet de temperatuur steeds in hetzelfde oor, omdat de waarde in het rechteroor kan verschillen van die in het linkeroor. Dit is een fysiologisch verschil waarmee rekening moet worden gehouden bij het meter van de lichaamstemperatuur.
Er bestaan zeer betrouwbare voorhoofdthermometers om in de zorg te gebruiken. Deze thermometers plaats je op het voorhoofd van een patiënt. Via de slaap schuif je hem naar de holte achter de oorlel. Daar loopt de slagader, die zorgt voor een zeer betrouwbare meting.
Een voorhoofdthermometer meet je lichaamstemperatuur door te meten hoeveel infraroodstraling je voorhoofd uitstraalt. Een voorhoofdthermometer wordt daarom ook wel een infraroodthermometer genoemd.
De wijze waarop je koorts meet, varieert afhankelijk van de leeftijd. Een klassieke, elektronische thermometer krijgt de voorkeur. Bij kinderen is een temperatuurmeting het meest betrouwbaar in de anus. Bij oudere kinderen en volwassenen geven we de voorkeur aan een meting onder de tong.
In ziekenhuizen gebruiken ze wegwerp thermometers. Omdat er zoveel mensen werken en dus wel eens afgelost worden, zullen daar heel weinig oorthermometers gevonden worden. Om die reden hebben ziekenhuizen allemaal digitale staaf thermometers.
In de VS gebruikt ruim 70 procent van alle ziekenhuizen een voorhoofdthermometer, in Nederland is vooral de oorthermometer nog in zwang en wordt daar vaak als de gouden standaard gezien. In een Academisch ziekenhuis in België is deze voorhoofdsthermometer inmiddels ook in gebruik genomen.
Een systematische literatuurreview van de Zweedse Sund-Levander en collega's uit 2002 naar de normale lichaamstemperatuur bij volwassen mannen en vrouwen, waarbij literatuur tussen 1935 en 1999 onderzocht werd, laat bij oormetingen bij gezonde mensen interpersoonvariaties zien tussen de 35,4 en 37,8°C.
U heeft koorts als de temperatuur van uw lichaam 38 graden of hoger is. Meet uw temperatuur via de anus (poepgat) met een thermometer. Drink elke dag 1,5 tot 2 liter. Rust ook genoeg.
RESULTATEN: Behandeling met een hoge dosis paracetamol resulteerde in 0,4 graden C lager lichaamstemperatuur dan placebo behandeling na 24 uur (95% BI 0,1 ° C tot 0,7 ° C).
Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk 'verhoging'.
De Thermoscan 7 komt keer op keer als beste thermometer uit de test als er oor thermometers worden getest. De Braun Thermoscan is ook de meest verkochte en hoogst gewaardeerde koortsthermometer.
Beste oorthermometer: Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA
Gaat je voorkeur uit naar het meten van temperatuur via het oor? Dan is deze Braun IRT 6520 ThermoScan 7 een goede keuze. Hij is voorzien van handig staafje met bescherming, die je eenvoudig tegen het trommelvlies kunt plaatsen.
Klachten die vaak voorkomen bij corona zijn: koorts (38 graden of hoger) of verhoging (37,5 graden tot 38 graden) hoesten. moeilijk of snel ademen, bijvoorbeeld bij het lopen.
U krijgt opnieuw koorts nadat de koorts 1 dag of langer weg was. Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder afweer? Bel dan meteen bij koorts.
Het immuunsysteem is niet constant, maar afhankelijk van je biologische klok. Hierdoor ervaar je de ziektesymptomen het hevigst in de nacht, omdat het immuunsysteem dan gaat pieken.