Het verschil tussen een krokante (geëxtrudeerde) en een geperste brok zit in het proces hoe de brokken worden gemaakt. Krokante brokken worden gemaakt bij een temperatuur van boven de 100°C. De vetten worden pas later toegevoegd, zodat deze geen hittebelasting hebben gehad en van hoge kwaliteit blijven.
Wanneer je jouw huisdier van een geperste brok over wil zetten op een krokante brok (of andersom) kun je dit het beste in één keer doen. Geperste brokken worden op een andere manier verteerd dan krokante brokken. Wanneer je de brokken met elkaar mengt kan dit resulteren in maag- en darmproblemen.
Doordat ze minder hoge temperaturen hoeven te doorstaan, is er minder oxidatie, en dus minder schadelijke stoffen. Daarnaast verloopt de oxidatie van vetten mogelijk langzamer in geperste brokken, omdat bij krokante brokken het vet als coating om de brok heen zit en daardoor meer contact heeft met licht en zuurstof.
In principe kan dit, maar brokken worden anders verteerd dan vers vlees. Brokken vragen een andere zuurgraad van de maag en hebben andere enzymen nodig dan vers vlees. Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft.
Voor de meeste honden maakt het niet uit op welke manier je rauwvoer en brokken combineert. Voor de vertering is het waarschijnlijk beter om brokken en vers vlees niet tegelijk te geven, zeker als het om een dier gaat met een gevoelig verteringssysteem.
Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.
We adviseren om eten, en zeker droogvoer, in de originele verpakking te bewaren. Onze zakken zijn speciaal ontworpen om de brokjes langer vers te houden zonder dat het de voedingswaarde aantast. Een ongeopende zak brokken blijft 24 maanden goed, een geopende zak 3 maanden.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
De malse brokjes van FROLIC® zijn gewoonweg heerlijk en vormen een complete voeding zonder smaakversterkers. Boordevol vers rund, worteltjes, granen, vitaminen en mineralen bieden ze alles wat je hond nodig heeft voor een leven vol plezier!
Het grootste voordeel aan geperste brokken, is dat ze lichter te verteren zijn. Waar krokante brokken opzwellen in water, vallen geperste hondenbrokken uit elkaar. Honden die snel last hebben van hun maag, of problemen hebben met hun ontlasting, zouden dus bij geperste brokken een echte uitkomst kunnen vinden.
De geperste brok
Geperste hondenbrokken zijn compact en geconcentreerd. Alle voedingsstoffen worden bij elkaar geperst zonder dat er lucht in de brokken komt. Deze hondenbrokken nemen zowel in de verpakking als in de maag minder ruimte in. Je hoeft dus ook minder te voeren!
Er worden prijzige ingrediënten. gebruikt die van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het vaak zo dat er is gekozen voor biologische ingrediënten of lokaal vlees en wild gevangen vis. Het percentage dierlijk eiwit uit vlees of vis is in duurdere hondenbrokken hoog.
Ik voer van af 9 weken ook nog maar 3x per dag en de laatste voeding is sávonds tussen 19.00 en 21.00 gelijk met de voeding van de volwassen honden.
Voeg warm water toe om het droogvoer zachter te maken, Sommige honden vinden de textuur van droogvoer niet lekker, of hebben gevoelige tanden waardoor ze niet zonder pijn op het voer kunnen kauwen. Meng 50 ml warm water bij elke 250 ml droogvoer om het eten smakelijker te maken.
Een ander voordeel is dat als de hond alleen hondenbrokken eet, er minder gebitsproblemen zullen ontstaan. Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen. Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven.
Het voeren van vers vlees bij pups is zeer af te raden. Naast het feit dat deze jonge dieren weinig bestand zijn tegen infecties zoals de Salmonella, E. coli of Campylobacter bacterie, hebben pups voor hun botontwikkeling een zeer uitgebalanceerde calcium-fosfor verhouding nodig.
Je kunt je hond ook alleen vers vlees geven, zolang het maar een complete voeding is. Een complete voeding bevat alle ingrediënten die een hond nodig heeft om gezond en actief te kunnen leven. Dus ook plantaardige ingrediënten zoals groente en fruit. Vers vlees bevat bacteriën die voor een sterke afweer zorgen.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
TotalCare Super Compleet is een vers diepvriesvlees speciaal ontwikkeld om in de natuurlijke behoeften van je hond te voorzien. Puur vlees, granen en groenten, oliën en vetten, aangevuld met natuurlijke vitaminen en mineralen maken dit een gezonde maaltijd voor iedere hond.
Blikvoeding bevat veel vocht, waardoor honden veel minder hoeven te kauwen dan bij brokjes. Vooral oudere honden kunnen last hebben van het gebit tijdens het eten. In dat geval kun je beter blikvoer geven!