' Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden. Echter om het resultaat bij te houden komen de meeste cliënten 1x per jaar minimaal een of drie behandelingen herhalen.
Eigenlijk niets. Er is geen verschil tussen harsen of waxen. De een noemt het liever harsen een ander geeft de voorkeur aan waxen. Harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van haren met een al dan niet kleverige substantie.
Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is. Met waxen heb je vaak ook blijvend effect, maar waxen kan ontzettend pijnlijk zijn. Daarnaast kun je last krijgen van ingegroeide haren en irritaties. Laserontharing wordt vaak in een adem met IPL gebruikt.
Harsen en epileren kan niet meer!
Ongeveer 6 weken voordat je gaat laseren is het verstandig om te stoppen met harsen en/of epileren. Dan zorg je er namelijk voor dat de haartjes in het haarzakje volledig gegroeid zijn.
Met een vaginale laserbehandeling (gefractioneerde CO2 laser) kan de vaginawand hersteld worden. De Femilift laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina, waardoor de vagina verstevigt, beter wordt doorbloedt en de bekleding van de vagina verjongt.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
Als je vaak haartjes weghaalt zou dit ervoor kunnen zorgen dat het haarfollikel beschadigd raakt en er minder haargroei is. Donshaartjes kan je niet definitief verwijderen, maar waxen zorgt er wel voor dat de haartjes minder snel terugkomen.
Je kunt je voorstellen dat als je meteen na het harsen nog haartjes voelt, je zeker geen drie weken haarvrij zult zijn. Deze stoppels groeien natuurlijk nog op oude sterkte gewoon door, gemiddeld heb je dan na zo'n 2 weken dan toch wel een flinke bos haar staan.
Na een hars- of waxbehandeling blijft uw haar gemiddeld 3 tot 5 weken weg. Harsen en waxen is een fijne ontharingsmethode, omdat bij de andere methode (zoals; scheren en ontharingscrème) de haarwortel achter blijft in de huid.
Belangrijk om te weten is dat je haar minimaal 0,5 cm lang moet zijn om te kunnen waxen, dat is ongeveer de lengte van een droge rijstkorrel. Om dit te halen moet je twee tot drie weken je haar laten groeien en dus niet scheren, trimmen of epileren.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien.
Douchen en water
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Na de eerste fase (4 behandelingen) raden we u aan om elke 4 weken een bijwerkbehandeling te doen. Herhaal dit 8 keer voor een effectieve haarvermindering met dezelfde resultaten. Wij raden u aan om uzelf binnen 4 dagen voor of na de geplande behandeldatum te behandelen.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Is laserontharing definitief? Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken.
Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren. De ongewenste haargroei zal zorgvuldig en zonder enige pijn permanent verdwijnen na afloop van de serie behandelingen. Maak direct een afspraak voor jouw laserbehandeling op je oksels.
De één heeft er weliswaar veel minder last van dan de ander, maar in het algemeen ervaar kun je wat pijn ervaren tijdens de laserbehandeling. Tijdens de behandeling voel je bijvoorbeeld prikjes op de huid. Ook kan de laser warm tot heet aanvoelen.
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.