Bovendien is Waze vooral geënt op auto's, terwijl Maps je ook kan vertellen hoe je moet lopen, fietsen of zelfs welk openbaar vervoer je moet nemen. Hierdoor is Google Maps beter als je geen auto hebt. Helemaal als je aan het reizen bent, want Google Maps is ook offline beschikbaar, iets wat niet geldt voor Waze.
1. Google Maps. De meest bekende en gebruikte navigatie-app voor Android-gebruikers is Google Maps.
Als je wilt fietsen of lopen, dan heb je aan deze app helemaal niets. Dat is met opzet: Waze wil niet een goede app zijn voor al het verkeer, Waze wil de allerbeste app zijn voor automobilisten. Daarom richt het zich op één segment.
Waze laat je in vrijwel alle situaties de juiste maximum snelheid zien. Je kan vertrouwen op de informatie die Waze geeft. Flitsmeister daarentegen geeft veel verkeerde maximum snelheden aan in de app. Ook hier wint Waze met een enorme voorsprong.
Frankrijk: verboden, Flitsmeister geeft er enkel 'gevarenzones' in plaats van concrete flitspalen aan. Duitsland: verboden. Apps zoals Waze en Fitsmeister mag je niet gebruiken in de auto. Oostenrijk en Italië: gps-apparatuur die gebruik maakt van een openbare databank is toegestaan.
Waze staat al een tijdje bekend als alternatief voor de twee klassiekers als het op navigatie aankomt: Google Maps en Apple Maps. Ook wat dataverbruik betreft, biedt de app een light optie: per twintig minuten heeft de Waze gps slechts 0,23 MB nodig – één derde tot één achtste van de andere twee grootverbruikers!
Welke radarverklikkers zijn verboden? Niet alle flitsmelders zijn verboden. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen radar detectors op basis van radiogolven, radarverklikkers zoals Waze en flitsmelders in een GPS. Radar detectors zijn bijna in alle Europese landen verboden.
Wintersporters opgelet: rij jij komend weekend van of naar je skibestemming over de Duitse snelweg? Dan moet je zelf op je snelheid letten, want flitsapps zoals Flitsmeister en Waze zijn voortaan verboden.
Apps en hun dataverbruik
Als je GPS gebruikt: Waze komt toe met slechts 0,6 MB per uur.
Waze verdient het grootste deel van zijn geld door te adverteren met een verscheidenheid aan nieuwe en innovatieve advertentietypes.
1. Google Maps. Google Maps is de bekendste kaarten-app voor Android, en die reputatie is wat ons betreft meer dan terecht.
Google Maps
De gratis navigatie app van Google is dé way to go. Google Maps (Android en iOS) biedt je 1001 opties. Zoals navigatie, plaatsen opslaan, realtime verkeersinformatie en offline kaarten.
Google Maps
Dit is de standaard navigatie op Android telefoons die je ook op een iPhone kunt downloaden. Ook Google Maps haalt de gegevens van online maar heeft de optie om kaarten op te slaan op je telefoon. Handig als je een keer geen bereik hebt.
Waze is gratis voor Android-apparaten en voor de iPhone/iPad. Let er wel op dat de app data verbruikt als u door Waze over de weg wordt geleid.
Deze app staat op Android telefoons en kan makkelijk op een iPhone worden geïnstalleerd. Google Maps wordt door de meeste mensen online gebruikt. Maar deze app biedt ook makkelijke offline navigatie. Je kunt in Google Maps een gebied bepalen en de kaart hiervan downloaden op je telefoon.
De updates kosten over het algemeen 99 euro. Let altijd goed op de datum van de beschikbare kaarten; voor lang niet alle modellen zijn er nog recente kaarten beschikbaar.
mobiele app van Google Inc. Waze is een gratis "turn-by-turn"-gps-navigatieapplicatie, ontwikkeld door de Israëlische start-up Waze Ltd. voor mobiele telefoons die werken op iOS en Android.
Wanneer u een prestatie behaalt, ontvangt u een beloning in de vorm van snoepjes. Bonussnoepjes verschijnen alleen op kruispunten en worden over het algemeen langs uw huidige route op de weg geplaatst. Als u om wat voor reden dan ook niet over het snoepje heen kunt rijden, is dat niet erg.
Het is jammer genoeg niet mogelijk om hele gebieden offline beschikbaar te maken met Waze. Al met al kun je dankzij Waze als een local rijden, want je bent op de hoogte van alle lokale verkeersomstandigheden. De navigatie-app weet bijvoorbeeld ook of je een vignet in je vakantieland nodig hebt.
Zwitserland, Turkije, Ierland, Slowakije: hier is het het niet alleen verboden, je mag een radarmelder zelfs niet in je bezit hebben of vervoeren. Dat betekent dat je de app dus eigenlijk niet op je smartphone mag hebben staan. Italië: GPS-apparatuur die gebruik maakt van een openbare databank is toegestaan.
In België, Luxemburg, Spanje, Italië, Nederland is er geen enkel probleem: je kan de apps én al hun functies gebruiken. Dat gaat ook in landen als Noorwegen, Portugal, Zweden, Tsjechië en Slovenië, waar de apps gedoogd worden.
Het is verboden om een app met radarverklikkers te gebruiken (Coyote, Waze, TomTom Live) op je smartphone, tablet of geïntegreerde navigatiesysteem. Je moet de functie “radarverklikker” of “waarschuwing voor risicozones” uitschakelen. Het is nog beter om de app te verwijderen voor je de grens oversteekt.
Frankrijk verbiedt apps als Waze om alcohol- en drugscontroles aan te geven, ons land gaat het onderzoeken. De Franse overheid kan navigatie-apps zoals Waze en Coyote vanaf 1 november verbieden aan te geven waar er alcohol- en drugscontroles zijn.
Coyote was jarenlang de beste radarverklikker voor in uw wagen. Toen als bakje aan uw voorruit, vandaag als app te downloaden. De waarschuwingen, routebegeleiding en fileberichten kosten 5,99 euro per maand. Een interessant gratis alternatief is Flitsmeister, met betalende upgrade.
Daar beantwoorden we vragen, maar verdelen we ook nieuws over onze activiteiten of app-updates. Verder zorgt de community er ook voor dat Waze legaal blijft in België. We sturen relevante wetten en wetsvoorstellen door naar Waze Mobile Ltd.