Gemengd - 3: alle gemengde panden in de woonstraten (met uitzondering van maatschappelijke voorzieningen en kleine bedrijven, zie Gemengd - 4 en Gemengd - 6) hebben de bestemming Gemengd-3 gekregen. In deze bestemming zijn maatschappelijke voorzieningen, kantoren en kleinschalige bedrijven toegestaan op begane grond.
Staat in de erfpachtakte dat een deel van uw pand niet bestemd is voor wonen, maar bijvoorbeeld alleen gebruikt mag worden als kantoor of winkel? Dat noemen we een 'gemengde bestemming'.
3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Gemengd - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen, al dan niet met een aan-huis-verbonden bedrijf dan wel een bed & breakfast; b. horeca in de categorie C, D1 en D2, uitsluitend op de begane grond, al dan niet in combinatie met de daaronder gelegen kelder; c.
Er wordt aangegeven welke functie op elke locatie is toegestaan en de regels die gelden voor deze functie. Voorbeeld: Een bestemming is aangeduid als Wonen 2. In het bestemmingsplan onder Wonen 2 staan alle regels die gelden voor die locatie.
6.3.19.1 Wonen - 1
Dit is de bestemming voor de eengezinshuizen met tuin en erf.
Gemengd - 4: alle maatschappelijke voorzieningen buiten de winkelstraten, die zijn gevestigd in een gemengd pand, hebben de bestemming Gemengd-4 gekregen.
Op ruimtelijkeplannen.nl controleer je de bestemming van een pand: Klik op de homepage op 'Plannen zoeken', vul het adres in en bekijk de plannen onder 'Gemeente'. Selecteer aan de linkerkant het meest recente bestemmingsplan. Een bestemmingsplan is definitief wanneer er 'onherroepelijk' bij staat.
Je kunt het bestemmingsplan van jouw gemeente online opvragen op ruimtelijkeplannen.nl. Vaak staan bestemmingsplannen ook op de website van de gemeente. Een papieren versie van het bestemmingsplan kun je bekijken op het gemeentehuis of stadskantoor.
Verschil met dubbele bewoning: Dubbele bewoning is bewoning van één zelfstandige woning door meer dan één huishouden of gezinnen. Er is dan sprake van één voordeur waarachter twee woongedeeltes zijn. De woongedeelten zijn onderling met elkaar verbonden.
Met de huidige regelgeving is het mogelijk om tot 100% van de waarde van uw nieuwe woning te financieren, mits er een woonbestemming op de woning rust. Bij een woning met een agrarische bestemming is dit niet van toepassing. De overige kosten moet u uit eigen middelen financieren.
Het bestemmingsplan kan aan een locatie de bestemming detailhandel toekennen. Die locatie kan dan voor detailhandel gebruikt worden. In het bestemmingsplan kan ook opgenomen worden ruimte voor detailhandel, bijvoorbeeld een supermarkt, uitgebreid kan worden, de zogenaamde wijzigingsbevoegdheid.
Op de site ruimtelijkeplannen.nl vindt u alle geldende ruimtelijke plannen van Nederland.
Bestemmingen zijn o.m. Wonen, Kantoor, Bedrijven, Horeca, Dienstverlening, Groen, Natuur, Water, Maatschappelijk, Verkeer, Verkeer-Verblijf, Tuin, Centrum, Waarde (bv.archeologisch).
Als je je woning splitst en het afgesplitste deel verkoopt, moet dat deel een volledig zelfstandige woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan een eigen huisnummer, meterkast en riolering. Wanneer je je woning splitst in een boven- en onderwoning kan het wel zo zijn dat je een hal of het dak deelt.
In geen enkel bestemmingsplan is het splitsen van woningen op dit moment mogelijk. Er zijn wel stringente regels opgenomen waaronder dubbele bewoning van 1 pand kan worden toegestaan met toepassing van een binnenplanse afwijking in het bestemmingsplan.
Kun je twee huizen op je naam hebben? Je kunt twee huizen op je naam hebben staan.Wel mag er daarvan maar één woning je hoofdverblijf zijn. Het aantal woningen dat je koopt en die belast worden in Box 3, is in principe onbeperkt.
De eerste mogelijkheid is om bij de gemeente de bestemming op te vragen. U kunt hiervoor bellen naar de gemeente. Een grotere gemeente heeft meestal een aparte afdeling die informatie over bestemmingsplannen verschaft. Anders kunt u het opvragen bij de afdeling Bouwen en Wonen.
Heeft u een pand of locatie op het oog, zoek deze dan op de plankaart van uw gemeente op. De kleur op de kaart geeft de bestemming aan. Bijvoorbeeld: geel is “wonen” en paars is “bedrijven”. Vervolgens kunt u in de regels lezen wat elke bestemming betekent: wat mag wel en wat mag niet op de locatie.
Voor een normale woning gelden er geen verdere beperkingen en mag de woning door iedereen bewoond worden. Als u niet zeker weet of uw woning een bedrijfswoning is kunt u dat opzoeken in het bestemmingsplan. Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u eenvoudig uw adres invoeren en de huidige bestemming bekijken.
In de gemeentelijke administratie van gebouwen (BAG) staat het gebruiksdoel van een pand. Deze informatie wordt ingevoerd door de gemeente.
Een bedrijfswoning is een woning die een functionele binding heeft met het bedrijf, waar de woning bij hoort. Een bedrijfswoning mag niet door derden bewoond worden. Dan is er sprake van een reguliere woning. In sommige gevallen geldt er een lager beschermingsniveau voor een bedrijfswoning dan bij een burgerwoning.
Om de functie van je pand te controleren in het BAG-register, kun je de volgende stappen volgen: Ga naar de website van het Kadaster, de organisatie die het BAG-register beheert: https://www.kadaster.nl/ Klik op “BAG-gegevens zoeken” of “BAG-consult” Voer het adres van je woning in en klik op “Zoeken”
doel van een reis
het eindpunt van een route. Def.: bestemming van gronden zoals opgenomen in een bestemmingsplan.
U mag alleen op het achtererf vergunningsvrij bijbehorende bouwwerken bouwen. Voor bijbehorende bouwwerken op het voorerf is altijd een vergunning nodig. Op een hoek geldt dat ook voor het zijerf.