Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Balayage geeft je look een sunkissed effect. Dit komt doordat de kleur wordt aangebracht op de oppervlakte van je haar. Dit geeft als resultaat dat je coupe subtiele lichtere delen in de lengtes bevat. Met de balayagetechniek wordt er subtiel gewerkt met verschillende kleuren.
Een groot voordeel waarom balayage minder schadelijk is, is omdat er minder gebruik wordt gemaakt van folies. Je kan je haar het beste beschermen door gebruik te maken van verschillende haar-wellness-behandelingen, met producten die voorkomen dat je haar gaat uitdrogen en het haar ongezond wordt.
Wat kost een Balayage? Een Balayage kost tussen de €80-€150 De exacte prijs is afhankelijk van de wensen en de lengte van het haar. Uiteraard kan het per haarsalon ook verschillen.
Een balayage kan wel 3 à 4 maanden mooi blijven bij half lang tot lang haar, mits je de kleur af en toe laat opfrissen met een spoeling. Met kort haar zal je een balayage iets eerder moeten herhalen, afhankelijk van de lengte. Hier blijft de kleur, met een opfrisbeurt tussendoor, ongeveer 2,5 maanden mooi.
Deze kleurtechniek kan eigenlijk voor iedereen die voor een natuurlijk kleurresultaat wilt gaan. Een balayage is ook perfect voor iedereen die niet elke zes weken bij de kapper wilt zitten, doordat je geen uitgroei krijgt. Het is mogelijk om met vele variaties en prachtige kleurcombinaties te werk te gaan.
De tarieven lopen uiteen van 50 euro tot meer dan 150 euro.
Balayage geeft je haar een sunkissed effect, alsof het haar is aangeraakt door de zon. Dit komt doordat de verf wordt aangebracht op de oppervlakte van je haar met als resultaat dat je kapsel subtiel opgelichte tinten vertoond. Met de balayagetechniek wordt er subtiel gewerkt met verschillende kleuren.
Kun je grijs haar highlighten? Ja, je kunt grijs haar highlighten. Maar onthoud wel dat wanneer je grijs haar camoufleert met highlights, het doel is om zilveren haren te blenden en een ultra-natuurlijke finish te creëren.
Dennis: 'Om je balayage mooi te houden zijn er natuurlijk diverse producten op de markt. Zo zijn er producten die helpen de kleur mooi koel te houden. Zelf adviseren wij dan de Matrix Color Obsessed So Silver Shampoo, of de Fanola No Yellow Shampoo.
Balayage is een Frans woord voor “vegen”. Deze kleurtechniek wordt met vegen in het haar aangebracht. De bedoeling is dat er een subtiele overloop is tussen de aanzet en de punten. De kleurverloop van donkerder bij de aanzet naar een lichtere kleur in de punten.
Net als balayage komt ook dit woord uit het Frans. Het betekent letterlijk 'schaduw'. Het is het mengen van de ene kleurtoon naar de andere, meestal met bewegende tinten en nuances van licht naar donker.
Een halve highlight bestaat uit ongeveer 20 tot 25 folies en wordt meestal ingezet in de vorm van een 'hanenkam' over de gehele middenscheiding. Ook wordt er een aantal folies rond de contouren van je gezicht geplaatst.
Bij franse balayage wordt er een strook haar van een aantal centimeter gepakt en de buitenkanten van die strook het dichts bij de uitgroei van het haar geverfd. Er wordt vervolgens in een 'V' vorm naar beneden geblend tot de twee kanten elkaar ontmoeten. Alles wat daaronder zit word ook mee geverfd.
3. Hoe lang duurt deze behandeling? Dat gaat eigenlijk heel erg snel. Het duurt ongeveer 45 minuten om te laten zetten, wat veel sneller is dan bij het gebruik van folie.
Babylights zijn subtiele highlights die een zomers effect geven zonder dat het opvalt dat je je haren hebt geverfd. Ze geven een natuurlijke zonnige uitstraling. Babylights worden nooit door het hele haar aangebracht, maar alleen bovenop de kruin en rond het gezicht. Babylights zijn mogelijk bij iedere haarkleur.
Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect.
Om de andere tinten aan je grijze haar toe te voegen wordt de welbekende balayage techniek toegepast. Het grote voordeel van Gray blending is dat het onderhoudsarm is. Je grijze haren horen er immers doorheen te piepen, dus als de verf langzaam vervaagt of als je uitgroei krijgt, dan is dat minder opvallend.
Een goede kapper is bekend met gray blending: een techniek (vaak een balayage) om grijs haar te verdoezelen zonder dat je alle haren hoeft te verven. De kapper gebruikt haartinten die lijken op de kleur van jouw haar. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke overgang van het grijs naar lichtere of donkerdere tinten.
Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één kleurhoogte donkerder is. De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuur- en goudnuances. Natuurnuances zijn alle kleuren met het cijfer 0 na de .
Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet!
Sombre is eigenlijk een samentrekking van de woorden 'subtle' en 'ombre'. Je raadt het al: deze verftechniek is het subtielere zusje van de ombre. Bij het verven maak je gebruik van meer kleuren dan bij de ombre, om de overgang zo een stuk zachter te maken.
Een haartoner is een haarproduct met gekleurde pigmenten die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Zo heft een blauwe haartoner bijvoorbeeld een oranje tint op.