Wat is 8-free eigenlijk? De term '8-free' refereert aan de acht meest voorkomende agressieve ingrediënten in traditionele nagellak: Formaldehyde, Formaldehyde Resin, Tolueen, Dibutyl Ftalaat (DBT), Kamfer, Parabenen, Triphenyl Fosfaat (TPHP) en Sulfaten.
Daarnaast is de formule 8-Free wat betekent dat de nagellak vrij is van 8 chemische stoffen die je normaliter in nagellak aantreft zoals: formaldehyde, formaldehydehars, dibultylftalaat, tolueen, xyleen, kamfer, ethyltosylamide en trifenylfosfaat.
Welke merken nagellak zijn minder schadelijk? De merken ZAO nagellak en Glossworks nagellak vallen in de categorie, “10 Free” en bevatten dus minder schadelijke stoffen. Daarnaast bevat de ZAO nagellak zo veel mogelijk natuurlijk ingrediënten als mogelijk.
"Hoofdpijn, zwakte, flauwvallen en misselijkheid zijn enkele gevolgen van het gebruik van tolueen bevattende nagellak." "Als je last hebt van allergieën, kan contact met formaldehyde dermatitis en chemische brandwonden veroorzaken.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
' Naast een verhoogd risico op huidkanker, dragen gelnagels ook bij tot een veroudering van onze huid. Opnieuw is het UV-licht de grote boosdoener. Wie desondanks blijft volhouden, maakt dus veel kans om met perfect gemanicuurde nagels rond te lopen aan een rimpelig hand.
Aan nagellak wordt formaldehyde toegevoegd om ervoor te zorgen dat de nagel hard en stevig wordt. Om deze reden vind je formaldehyde vooral in nagelverharders. Formaldehyde is een kleurloos gas dat erg giftig is. Het heeft een sterke, vieze geur en de stof staat erom bekend kankerverwekkend te zijn.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Nagels ademen namelijk nooit. Niet voor niets groeien nagels van binnenuit: ze worden gevoed vanuit de bloedsomloop. Er is dus geen reden om te vrezen voor 'verstikkende' kunstnagels!
De term '8-free' refereert aan de acht meest voorkomende agressieve ingrediënten in traditionele nagellak: Formaldehyde, Formaldehyde Resin, Tolueen, Dibutyl Ftalaat (DBT), Kamfer, Parabenen, Triphenyl Fosfaat (TPHP) en Sulfaten.
Ftalaten verstoren het endocriene systeem en kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken. is irriterend voor de luchtwegen en vormt het grootste gevaar voor nagelstylisten die aan grote hoeveelheden kunnen worden blootgesteld.
Door de groei van je eigen nagels, groeien je kunstnagels uit. Om jouw gelakte nagels mooi te houden, kun je je nagels laten opvullen. Gemiddeld laat men nagels één keer per 3 á 4 weken opvullen.
Nageltjes lakken, kindjes zijn er verzot op. Met deze nagellak zonder schadelijke stoffen kan je de nagels van je kleine schat lakken zonder je zorgen te maken als ze haar vingers in de mond stopt… Gedaan met chemische geurtjes, hallo Piggy Paint!
De kwaliteit is top, zowel van de gelnagellak als van de LED lamp. Het werkt super, blijft echt mooi lang zitten en beschadigt niet. Ik vond de gelnagellak van Essence het makkelijkst te verwijderen van de vier gelnagellak merken die ik nu geprobeerd heb.
Want als je eerst gaat lakken en daarna douchen, dan wordt de nagellak door het warme water weer zacht. Waardoor de nagellak weer lelijk wordt. Dit geldt natuurlijk niet als je in de ochtend je nagels lakt en pas 's avonds gaat douchen. Zorg daarom dat er tussen het lakken voor het douchen ongeveer zo'n 3 uur zit.
Nagellak is veilig als je het op de juiste manier gebruikt. Maak je je toch zorgen over chemische stoffen in nagellak, kies dan voor nagellak op waterbasis. Daarin zitten minder vluchtige oplosmiddelen. Nagellak op waterbasis droogt daardoor minder snel en het blijft minder lang zitten.
Als het flesje van glas is, mag je deze met een restant nagellak in de glasbak weggooien. De glasrecycler kan dat prima aan. De nagellak en andere vervuiling verbrandt in het smeltproces. Je kunt de recycler wel een plezier doen door het kwastje alvast bij het restafval te gooien.
Ook zijn de nagels bij jonge leeftijd nog in de groei, waardoor ze dunner en zwakker zijn dan de nagels van volwassenen. De nagels zijn dus nog te kwetsbaar, waardoor een kunstnagel-systeem kan zorgen voor blijvende schade aan de nagels!
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo'n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro.