De eerste periode van 12 uur wordt aangeduid als am en gaat van middernacht tot de middag. De tweede periode wordt aangeduid als pm en gaat van de middag tot middernacht. De afkortingen am en pm komen uit het Latijn: AM = ante meridiem: voor de middag.
AM = alle tijden tussen 00.00 uur 's nachts en 12.00 uur 's middags. PM = alle tijden tussen 12.00 uur 's middags en 00.00 uur 's nachts.
a.m. en p.m. zijn afkortingen die nooit in volledige vorm uitgeschreven of uitgesproken worden, en die in plaats van een vierentwintiguursklok gebruikt worden om aan te geven of een tijdstip voor of na twaalf uur 's middags valt. a.m. betekent 'voor de middag', p.m. betekent 'na de middag'.
Wat is PM? PM staat voor Post Meridiem. Dit Latijnse woord betekent letterlijk ''na de middag''. De tijdsvak van PM duurt van 12 uur 's middags tot 12 uur 's nachts.
Om 12am is het 12:00 uur 's nachts en om 12pm is het 12:00 uur in de middag.
Wat betekent AM
staat voor Ante Meridiem en is Latijns dat je letterlijk kan vertalen naar “voor de middag“. AM staat daarom voor de tijdaanduiding van voor de middag en loopt van 12 uur 's nachts tot 12 uur 's middags.
PM is een afkorting voor Post Meridiem, wat staat voor “Na de middag”. Bij 10.00 p.m. is 10 uur in de avond.
PM is een afkorting voor Post Meridiem. Dit betekent 'na de middag'. AM gebruik je dus voor de middag, vanaf middernacht tot 12 uur 's middags. PM gebruik je na de middag, vanaf 12 uur 's middags tot middernacht.
In de standaardtaal in Nederland wordt met voormiddag en namiddag (met de klemtoon alleen op de eerste lettergreep) doorgaans de tijd bedoeld respectievelijk aan het begin van de middag (ongeveer 12-14 uur) en aan het eind van de middag (ongeveer 16-18 uur).
Op 11.59 a.m. volgt 12.00 p.m., op 12.59 p.m. volgt 1.00 p.m., en op 11.59 p.m. volgt 12.00 a.m. In deze context is 12 dus minder dan 1. In het Nederlands spreekt men ook van voormiddag en namiddag (v.m. en n.m. of vm en nm). Bijvoorbeeld, 8.00 a.m. is 8 uur 's morgens, dus 08.00 uur en niet 20.00 uur.
AM is Ante Meridiem en geldt van 12 uur 's nachts tot 12 uur in de middag. Je kunt dit gemakkelijk onthouden door te denken aan “After Midnight”. De nacht start namelijk om 12 uur 's nachts. Zolang je AM = “After Midnight” maar onthoudt weet je ook automatisch wat PM moet zijn.
Polymyositis (PM) betekent letterlijk 'ontsteking van veel spieren'. PM wordt gezien als een groep ziekten met verschillende subtypen.
Het is 12:30 uur en we hebben een heerlijke middag voor ons. It would begin at 12:30 p.m. Het begint om 12:30 uur.
AM = alle tijden tussen 00.00 uur 's nachts en 12.00 uur 's middags. PM = alle tijden tussen 12.00 uur 's middags en 00.00 uur 's nachts.
Toegevoegd na 1 minuut: Op bijgaande link kan je makkelijk de tijdsverschillen opzoeken. Toegevoegd na 5 minuten: Dus 11 uur AM EST is in Nederland 17:00 op dezelfde dag. 8 uur AM PST is in Nederland dus ook 17:00 op dezelfde dag. NB.
Vertaling van "at 6 p.m" in Nederlands. Today we actually started on time at 6 p.m. Vandaag zijn we trouwens op tijd begonnen om 18.00 uur.
Midden-Europese Tijd (MET) (Engels: CET voor Central European Time) is een tijdzone die één uur voorloopt op UTC (UTC+1), net als de West-Afrikaanse Tijd. Het grootste deel van de Europese landen valt in deze tijdzone.
PM is een afkorting die staat voor pro memorie. Dat is Latijn; de betekenis is 'ter herinnering'. Wat dit in letselschadezaken betekent is dat bepaalde kosten op dat moment nog niet helemaal duidelijk zijn. Deze worden dus ter herinnering genoteerd, omdat ze op het moment zelf nog niet vastgesteld zijn.
In tijdsaanduidingen wordt PM gebruikt om te verwijzen naar alle tijdstippen tussen 12 uur 's middag en middernacht. Naar de andere uren verwijst men met AM, wat Ante Meridiem of "voor de middag" betekent. 2) Afkorting voor projectmanager. Een normale werkdag begint om 9:00 AM en eindigt om 5:00 PM.
Wanneer effecten niet met voldoende betrouwbaarheid zijn in te schatten worden ze uitgedrukt als 'pro memorie'.
Met tussen de middag wordt de periode rond 12 uur bedoeld, in het bijzonder de middagpauze. Vooral in het zuiden van Nederland wordt zo ook voor de middag en na de middag gebruikt om aan te geven of iets voor of na de middagpauze is.