De gemiddelde inhoud van een eetlepel is vaak tussen de 10 en 12 milliliter, terwijl er in recepten vaak wordt uitgegaan van 15 milliliter. Bij theelepels moet je uitgaan van een inhoud van 5 milliliter. In recepten wordt altijd uitgegaan van een afgestreken lepel, mits die lepel de juiste inhoud heeft.
Een eetlepel is bestek, meestal gemaakt van metaal. Als tafelbestek wordt hij meestal tafellepel of soeplepel genoemd. Een tafellepel is groter dan een dessertlepel, maar heeft dezelfde vorm.
Maatlepel. 1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
In recepten wordt met 1 eetlepel 15 gram of milliliter aangehouden. Maar de meeste eetlepels kunnen maar 10 tot 12 gram of milliliter aan inhoud dragen. De meeste eetlepels zijn dus te klein. Bij een theelepel gaat het om 5 gram of milliliter.
Maten en gewichten in recepten
Hierbij gaan we uit van de gemiddelde grootte van een theelepel en eetlepel. Het gaat om een afgestreken lepel zonder 'kop' erop.
De gemiddelde inhoud van een eetlepel is vaak tussen de 10 en 12 milliliter, terwijl er in recepten vaak wordt uitgegaan van 15 milliliter. Bij theelepels moet je uitgaan van een inhoud van 5 milliliter. In recepten wordt altijd uitgegaan van een afgestreken lepel, mits die lepel de juiste inhoud heeft.
Een eetlepel is groter : één eetlepel is gelijk aan drie theelepels (1 eetlepel = 3 theelepels).
1. : een grote lepel die speciaal wordt gebruikt voor het serveren van eten . 2. : een maateenheid die wordt gebruikt bij het koken, gelijk aan ½ fluid ounce (ongeveer 15 milliliter)
Een lepel waarmee je eet, wordt in de standaardtaal een eetlepel of soeplepel genoemd.
Eetlepel: Uw hele duim (van basis tot punt) is ongeveer 1 eetlepel . 1/4 kopje: Stel u een groot ei voor voor 1/4 kopje vloeistof. 1/2 kopje: Een klein handjevol noten of vergelijkbare ingrediënten kan worden geschat als 1/2 kopje.
Standaard maten
Receptenschrijvers gebruiken daarom altijd gestandaardiseerde maatlepels. De maatlepel die voor een eetlepel wordt gebruikt is altijd 15 ml, die van een theelepel 5 ml. Een enkele maal zie je in recepten van Engelse oorsprong ook nog wel de aanduiding dessertlepel; die is officieel 10 ml.
Een theelepel is meestal iets groter dan een koffielepel en wordt voornamelijk gebruikt voor het roeren van thee, het serveren van kleine hoeveelheden voedsel, en als maatlepel bij het koken en bakken. De kom van een theelepel is doorgaans breder en dieper, waardoor hij veelzijdiger is voor verschillende toepassingen.
Een typische grote dinerlepel is ongeveer 1 eetlepel groot . Dat komt niet vaak voor, maar sommigen beschouwen de dinerlepel als degene die wordt gebruikt voor een normale kom soep of ontbijtgranen. In ieder geval moet het niet worden verward met een gewone lepel, want de hoeveelheid van 1 eetlepel is iets groter dan een gewone.
Er bestaat niet zoiets als een 'gewone' lepel, lepels zijn er in verschillende maten. De meest voorkomende maten zijn de theelepel, 5 ml, de dessertlepel, 10 ml en de eetlepel, 15 ml . We hebben geen manier om te weten welke van deze twee je een 'gewone' lepel zou noemen.
Soeplepel. Ook wel pollepel genoemd. Met deze lepel dien je binnen een handomdraai jouw soep op. Vaak heeft de lepel een inhoud van 150 ml.
Ideaal voor het serveren van kleine gerechten, een tafellepel is een groter stuk bestek dat wordt gebruikt voor het eten van veloutés of soepen. Het is groter dan de soeplepel en is ontworpen voor algemeen gebruik aan tafel.
Een eetlepel (tbsp., Tbsp., Tb., of T.) is een grote lepel . In veel Engelstalige regio's verwijst de term nu naar een grote lepel die wordt gebruikt om te serveren; in sommige regio's is het echter het grootste type lepel dat wordt gebruikt om te eten. van links naar rechts: Serveerlepel.
1. Gebruik een dinerlepel . Besteksets worden meestal geleverd met twee lepelmaten. Gebruik de grote, die ongeveer dezelfde maat heeft als een officiële eetlepel.
Bloem afmeten zonder weegschaal
Een simpele truc is om je bloem los te maken met een vork voordat je het afmeet, en gebruik dan een standaard eetlepel als benadering . Als je lichtjes wat bloem opschept met de lepel, zorg er dan voor dat het waterpas is, dit zou je ongeveer 15 gram bloem moeten geven.
Het zijn ongeveer 2-3 eetlepels .
A tablespoon. Een eetlepel. [2]: A tablespoon and a teaspoon.
Een eetlepel is 15 ml. Als u geen metrische maten hebt, bedenk dan dat een eetlepel ongeveer gelijk is aan uw duim .
1 eetlepel is precies gelijk aan 3 theelepels . Als je bijvoorbeeld een recept maakt dat vraagt om 1 eetlepel bloem, maar je kunt je maatlepel niet vinden, kun je 3 theelepels afmeten.
Interessant genoeg noemen Amerikanen het ook wel een "teaspoon". Net als in het Verenigd Koninkrijk is een theelepel een standaardmaateenheid in recepten en een veelgebruikt stuk bestek.