Wat houdt spoor 1 in?

Bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer staat terugkeer in de eigen organisatie voorop. Dit wordt ook wel re-integratie in spoor 1 of re-integratie eerste spoor genoemd. Het gaat dan dus om de inspanningen gericht op een werkhervatting bij het eigen bedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vangelderen.nl

Wat is het 2e spoor?

Wat is het spoor 2 traject? Tijdens het spoor 2 traject onderzoeken we de re-integratiemogelijkheden buiten de organisatie en gaan we actief op zoek naar werk bij een andere werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op optios.nl

Kun je het 2e spoor weigeren in je werk?

Mag ik een 2e spoor traject weigeren? Nee, medewerking door de werknemer aan het tweede spoor is verplicht op basis van de Wet verbetering poortwachter. Bij weigering of onvoldoende inspanning moet de werkgever het loon stopzetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op riforce.nl

Wat doet een arbeidsdeskundig onderzoek?

Met het arbeidsdeskundig onderzoek adviseert de arbeidsdeskundige u over de re-integratiemogelijkheden van uw zieke werknemer. Om erachter te komen hoe de werknemer het best duurzaam herstelt, gaat de arbeidsdeskundige in gesprek met de werknemer zelf en de werkgever. Ook bezoekt hij eventueel de werkplek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboned.nl

Wat als je in het tweede spoor geen baan vind?

U kunt na twee jaar, of 104 weken, uw werkgever vragen om uw loon wat langer door te betalen als tweede spoor niet lukt. Dan wacht u nog even met het aanvragen van een WIA-uitkering. In deze tijd werkt u samen verder om te re-integreren. U vult dan samen een formulier Aanvraag verlenging loondoorbetaling WIA in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goingconcern.nl

#63 - Wanneer mag je als werkgever spoor 1 afsluiten bij langdurige arbeidsongeschiktheid?

36 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang duurt spoor 1?

Re-integratie 1e spoor duurt maximaal één jaar. De werknemer moet in de 42e ziekteweek ziek gemeld zijn bij het UWV. Voor het toetsen van de haalbaarheid van re-integratie 1e spoor kan een arbeidsdeskundig onderzoek aangevraagd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reintegratiekiezen.nl

Hoe vaak solliciteren 2e spoor?

Bij andere bedrijven, welteverstaan. Zo bepaalde Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden onlangs dat een werkgever, in het kader van spoor 2, van een medewerker kan verwachten dat hij of zij vier keer per week, twee uur per dag naar kantoor komt om sollicitatieactiviteiten te verrichten1.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op optios.nl

Hoe bereid ik me voor op een gesprek met arbeidsdeskundige?

Wilt u uw gesprek met de arbeidsdeskundige goed voorbereiden?
...
Lees dan onderstaande tips:
  1. Denk na over uw mogelijkheden. En over wat moeilijk is voor u.
  2. Schrijf uw vragen op en neem ze mee.
  3. Als u dat prettig vindt: neem iemand mee naar het gesprek.
  4. Wilt u het gesprek opnemen, bijvoorbeeld met uw telefoon?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat zijn vragen bij een arbeidsdeskundig onderzoek?

Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft antwoord op vragen als: Kan de werknemer re-integreren in zijn eigen werk? Moet het werk of de werkomgeving worden aangepast? Welke andere werkzaamheden kan uw werknemer doen?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboned.nl

Waar op letten bij arbeidsdeskundig onderzoek?

Grofweg vraagt de arbeidsdeskundige zaken uit over de eigen functie, bijvoorbeeld over werkzaamheden en taken. Ook vraagt de arbeidsdeskundige de visie van de (ex-)werkgever en (ex-)werknemer, gezien deze mee moeten worden genomen in een eventueel op te stellen plan van aanpak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op matchvermogen.nl

Wie betaalt loon tweede spoor?

De werknemer kan evengoed rechtstreeks in dienst treden. De (eerste) werkgever blijft verantwoordelijk voor de loonbetaling ongeacht de vraag of de werknemer het werk bij de nieuwe werkgever verricht of niet, en ongeacht hoeveel zij van de nieuwe werkgever aan vergoeding ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veerkrachtig.nl

Hoe vaak moet je naar de bedrijfsarts?

U heeft minstens 1 keer in de 6 weken een gesprek met uw werkgever. Samen kijken jullie of het u lukt om het plan te volgen. Als dat niet lukt, kijken jullie waardoor dat komt. U en uw werkgever vertellen de bedrijfsarts steeds hoe het werken gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kun je solliciteren als je ziek bent?

Je hoeft bij een sollicitatie niet te zeggen dat je ziek bent. Je bent alleen verplicht om ziektes en beperkingen te melden, waarvan je verwacht dat je hierdoor niet goed je werk kunt doen in je nieuwe functie. Bij sommige beroepen is een medische keuring verplicht, omdat het onderdeel is van de sollicitatieprocedure.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Wat is het 3e spoor?

Wat is spoor 3? Re-integratie derde spoor is er voor de werknemer die na twee jaar van arbeidsongeschiktheid nog geen passende werkplek heeft gevonden. Derde spoor re-integratie wordt ingezet als de werkgever eigen risico drager is voor de WGA.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denieuwekracht.nl

Wat is spoor 1 en 2?

Als in het 1e spoor duidelijk wordt dat een zieke werknemer niet meer bij de huidige werkgever aan de slag kan, dient het 2e spoor te worden opgestart. Dit moet duidelijk terugkomen in het re-integratiedossier. Een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts kan aangeven of het nodig is om een 2e spoortraject te starten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poortwachtersloket.nl

Hoe ziet een spoor 2 traject eruit?

In het Spoor 2-traject stellen we allereerst een actieplan op samen met de werknemer. Hierin bepalen wij de stappen die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op work2work.net

Heeft de bedrijfsarts een interventie geadviseerd?

Een interventie wordt meestal op advies van een bedrijfsarts ingezet. Maar de werkgever kan ook actief de bedrijfsarts benaderen voor een interventie. Daarnaast bieden verzekeraars partijen aan waarbij een interventie kan worden ingezet voor de werkgever en/of medewerker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtdoorzeecasemanagement.nl

Hoe verloopt gesprek arbeidsdeskundige?

Het arbeidsdeskundig onderzoek duurt zo'n drie tot zes weken en verloopt meestal als volgt: De arbeidsdeskundige gaat eerst in gesprek met de werkgever. Bij dat eerste gesprek is de werknemer niet aanwezig. Daarna volgt een gesprek met de werknemer. De werkgever is daarbij niet aanwezig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enroutebv.nl

Hoe lang duurt het voor je een arbeidsdeskundig onderzoek krijgt?

Het arbeidsdeskundig onderzoek heeft een doorlooptijd van 15 werkdagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arbeidsdeskundig-onderzoek.nu

Hoe lang mag arbeidstherapie duren?

Arbeidstherapie duurt nooit lang. Volgens de STERC-werkwijzer duurt 'Arbeidstherapie' maximaal 4 weken, maar een paar dagen kan ook voldoende zijn om de belastbaarheid in kaart te brengen. Tijdens deze periode wordt geen loonwaarde aan de arbeid gekoppeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op adxpert.nl

Is een arbeidsdeskundige een arts?

Er zijn een aantal verschillen tussen de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige. Het grootste verschil is dat de bedrijfsarts een medisch specialist is en de arbeidsdeskundige advies geeft over de sociale, juridische en financiële aspecten van verzuim.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op assistverzuim.nl

Heeft een arbeidsdeskundige geheimhoudingsplicht?

Wat van het wettelijke onderscheid overigens ook zij, in alle gevallen is de arbeidsdeskundige - naast alle overige plichten die blijken uit de AVG - hoe dan ook verplicht tot geheimhouding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op register-arbeidsdeskundigen.nl

Hoe lang mag je re-integreren?

Samen met uw werkgever moet u er alles aan doen om snel weer aan het werk te gaan. U en uw werkgever moeten daarbij een aantal stappen volgen. Die stappen heten samen re-integratietraject. Een re-integratietraject duurt maximaal 104 weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Wat zijn mijn rechten en plichten bij re-integreren?

Verplichtingen werknemer

De werknemer houdt zich aan de afspraken die gemaakt zijn in het Plan van Aanpak. De werknemer is beschikbaar voor controle bij hem thuis. De werknemer moet passende arbeid aanvaarden. De werknemer moet een opleiding volgen als de werkgever dat nodig acht in belang van de re-integratie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Hoe opbouwen na burn out?

weer aan de slag na een burn-out
  1. bouw een comfortabel ritme op. Stap niet gelijk terug in het ritme dat je had voor je burn-out, maar begin geleidelijk weer met het oppakken van je werkzaamheden. ...
  2. doe één ding tegelijk. ...
  3. vermijd perfectionisme. ...
  4. geef je grenzen aan. ...
  5. stort je op een nieuwe hobby. ...
  6. durf verder te kijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Populaire vragen