Deze basissmaken, tomaat, mozzarella en basilicum, gaan gewoonweg niet goed samen met de zoete frtuismaak van ananas. Bovendien kan het sap van de ananas de pizzabodem doorweken, waardoor die o zo lekkere knapperigheid verloren gaat. Daarom vinden Italianen dat er geen ananas op pizza hoort.
Nooit ananas!
Ook qua kruiden hoef je niet te overdrijven: verse basilicum, oregano, peper en zout zijn voldoende. Persoonlijk vind ik het ook lekker om wat venkelzaad te gebruiken. Maar paprikapoeder en gedroogde look horen niet thuis op een pizza.”
Ananaspizza bestaat niet in Italië
Voor Italianen is fruit op een pizza niet geschikt. Dit komt vooral omdat ananas geen Italiaans product is, maar ook omdat een pizza topping alleen acceptabel is als het niet te overheersend is – helaas niet het geval voor deze specifieke vrucht!
Je kunt je pizza combineren met antipasto of een toetje, maar nooit met een salade (en bovendien: eet gewoon salade voor lunch en geniet extra van de pizza, je bent niet voor niets in Italië). Het is trouwens volkomen geaccepteerd om je pizza in stukken te snijden en met je handen te eten.
Turkse pizza (Lahmacun)
Turkse pizza is een dunne pizza belegd met een pittige rode saus en lams- of rundergehakt. Hij heeft een dunnere bodem dan de Italiaanse pizza. Ook heeft het alleen een laag saus en wordt de pizza niet afgetopt, en al helemaal niet met kaas.
Italiaanse pizza's bevatten verse mozzarella di Bufala, een kaas gemaakt van buffelmelk. Ze gebruiken deze kaas in bolletjes om de unieke en heerlijke smaak van de pizza te creëren. Ondertussen gebruiken Amerikanen cheddarkaas op pizza .
Italiaanse pizza's worden gemaakt met verse ingrediënten die typisch zijn voor de Italiaanse keuken. Denk aan San Marzano-tomaten, buffelmozzarella, extra vergine olijfolie, prosciutto di Parma (parmaham), verse basilicum en andere kruiden.
Het is niet netjes om je handen onder de tafel op schoot te houden tijdens het eten, noch met je ellebogen op de tafel te leunen. Een goede lichaamshouding wordt min of meer verwacht. Gebruik altijd bestek tenzij het gerecht het niet toelaat of de host zelf met de vingers eet.
Italianen gebruiken altijd bestek tijdens het eten, maar als het om pizza gaat, mag je gerust je handen gebruiken .
De NY style pizza, met zijn kenmerkende dikke bodem, is perfect voor de liefhebbers van een rijke en cheesy pizza. Terwijl de Italian style pizza, met zijn dunne, krokante bodem, de essentie van Italiaanse eenvoud en smaak weerspiegelt.
"Het kan zijn dat sommige mensen de zoete smaak van ananas niet lekker vinden als het samengaat met zoute pizza-ingrediënten zoals ham, worst, kaas ," zegt hij. "Sommige mensen vinden de zoetzure smaak echter lekker om de zoute smaak van pizza's in balans te brengen.
Als we een pizza hebben en er bijvoorbeeld ananas op leggen, is het dan nog steeds een pizza? Als je het aan een Italiaan vraagt, is het antwoord een volmondig "NEE!"; je mag geen fruit op een pizza hebben , maar groenten wel. Dit roept de vraag op: wat maakt een pizza tot een pizza?
Maar ondanks de grote populariteit van deze frisse pizza, hoort ananas volgens de pizzapuristen absoluut niet thuis op een pizza. De smaak van de zoete en sappige vrucht zou botsen met de traditionele smaak van de echte Italiaanse pizza.
Vooropgesteld: er is geen wettelijk vastgestelde volgorde voor de pizza-ingrediënten. En dus ook niet voor de kaas. Maak je een pizza met tomatensaus als basis, dan heb je feitelijk twee opties: bodem » tomatensaus » ingrediënten » kaas.
Gewone kaas, die we op ons brood doen, droogt te snel uit in de oven en wordt hard, brandt aan. De meest gebruikte kaas op een pizza is mozzarella. Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijk Italiaanse mozzarella is de mozzarella di bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel.
In Italië is het gebruikelijk om de vork in de rechterhand te houden en het mes in de linkerhand, zonder van hand te wisselen tijdens de maaltijd . In tegenstelling tot Australië, waar het gebruikelijk is om bestek te wisselen tussen handen bij het snijden en eten, kan deze standaard van bestek-etiquette in Italië voor sommigen onbekend zijn.
Een aantal klassieke Italiaanse ingrediënten zoals Prosciutto San Daniele, Provolone, artisjokken, Italiaanse worst, salami, zwarte olijven, ansjovis en natuurlijk een paar verse basilicumblaadjes zijn de ware 'wondertoppings' voor een authentieke Italiaanse pizza.
In Italië is het, tenzij het op straat wordt verkocht of "al taglio" (verkocht in rechthoekige of vierkante plakken op gewicht), altijd rond en wordt het op een bord geserveerd. 2. Je snijdt de pizza zelf en eet hem vervolgens met mes en vork, de meest gebruikelijke manier, of je vouwt elke plak en eet hem met je handen .
Het is belangrijk om je netjes en respectvol te kleden. Bedek je mond als je gaapt of niest. Hoeden moeten binnenshuis worden afgedaan. Het is onbeleefd om je schoenen uit te doen in het bijzijn van anderen .
Wanneer iemand je bedankt, is "prego" zeggen het Italiaanse equivalent van "graag gedaan" zeggen. 2. Alstublieft: In bepaalde situaties kan "prego" ook lijken op het Engelse woord "please". Als je bijvoorbeeld iets aanbiedt aan iemand, kan "Sì, prego" worden geïnterpreteerd als "Ja, alstublieft".
Een Italiaan komt voor Nederlanders al snel over als iemand die relaxed is en geniet van het leven. Daarnaast worden de inwoners van dit land vaak omschreven als gastvrij en vriendelijk.
Battuto of Soffritto , Italië
Italiaanse Battuto, zoals de Italiaanse smaakbasis wordt genoemd voordat het wordt gekookt en een soffritto wordt, is een soort nichtje van de Franse mirepoix. Het begint met dezelfde basis van uien, wortels en selderij.
Als je ooit in Italië bent geweest (of in Eataly trouwens!), dan heb je misschien gemerkt dat er veel verschillende soorten Italiaanse pizza zijn, van la pizza Napoletana tot la pizza Romana . Net zoals Amerika pizza in New York-stijl en Chicago-stijl deep dish pizza heeft, zo hebben wij in Italië ook veel verschillende soorten!
Eenvoudige platte broden met verschillende toppings zoals tomaten, kaas, olie, ansjovis en knoflook werden genuttigd en zijn allemaal smakelijke garnituren die vandaag de dag geliefd zijn. Deze werden bij elke maaltijd gegeten en verkocht door straatverkopers of informele restaurants aan tevreden Napolitanen. En zo zijn we pizza vandaag de dag gaan kennen en liefhebben.