Bij het neerzetten van het decor houd je rekening met voldoende licht (liefst daglicht) en ruimte (een lege muur) maar ook de afstand die je nodig hebt om te kunnen fotograferen. Tip 2: De kleding. Je kunt hele leuke setjes kopen voor een cakesmash, maar bedenk wel dat kleding vies word.
een foto van je schone kindje en de kennismaking met de taart. een overzichtsfoto met een grotere ruimte om bijvoorbeeld later tekst op te plaatsen. een foto dat hij/zij vol in de taart duikt, actiefoto's dus. detailfoto's, bv van handjes of een gezichtje vol slagroom.
Het gebruiken van een smash cake tijdens de eerste verjaardag is een traditie die is overgewaaid vanuit Amerika. Je kindje kan helemaal zelf zijn gang gaan en kennismaken met de verschillende structuren en smaken. Vaak gaat deze gebeurtenis gepaard met een (professionele) fotoshoot.
Smash cakes kosten 40 € per stuk, ongeacht welk thema of afwerking .
Cake smash Adult € 100,-
- Losse digitale foto's nabewerkt en in hoge resolutie € 6,- per stuk. - Alle digitale foto's nabewerkt en in hoge resolutie € 49,-.
De Cake Smash fotoshoot is een traditie uit Amerika die je langzaam steeds meer in Nederland ziet. Je viert hierbij de eerste verjaardag van je kindje met een taart waar hij/zij mee mag doen wat ie wil terwijl de camera alles vastlegt. Meestal wordt hier speciaal een soort 'set' opgebouwd met versiering.
Waarschijnlijk was de oventemperatuur te hoog. Daardoor is de buitenkant al mooi gekleurd, terwijl de cake van binnen nog niet goed gaar is. Verlaag de oventemperatuur de volgende keer en verleng de baktijd. Controleer de cake met een prikker voordat je hem uit de oven haalt (zie vorige vraag).
De cake smash is overgewaaid uit Amerika, waar kinderen een fotoshoot doen met een mooie taart ter ere van hun eerste verjaardag. Kinderen mogen lekker in de taart graaien, erop meppen en zich helemaal ondersmeren als ze willen.
Het is natuurlijk ook geweldig voor zo'n kleintje als hij zelf zijn stukje taart mag eten. Kies voor taart die makkelijk te eten is, zoals een kwarktaart of taart met cakevulling. Je kunt ook kiezen voor een kindertaart en een aparte taart voor volwassenen.
Een meptaartje is een klein taartje Het is een taartje om te 'meppen'. Het is een taartje voor de (1)jarige die naast de normale taart aanwezig is.
Op deze manier kan de warmte van het blik niet als condens terugslaan op de cake. Daarnaast is het handig om de cake (in blik) op een rooster te plaatsen zodat de warmte óók van onderen weg kan glippen. Vergeet de cake niet af te dekken met een doek om uitdrogen te voorkomen.
Melk heeft een bindend effect op het eiwit in bloem en verhoogt hierdoor de 'hardheid' van het gebak. Melk beat lactose, dat bij een hoge temperatuur karameliseert een zo voor een lekkere korst zorgt. Ook voegt het voedingswaarde toe aan de cake en zorgt dat het niet te droog wordt.
Dat gaat prima. Je moet er alleen wel aan denken dat je niet 2 verschillende maten tegelijk bakt (andere baktijd) en je kunt ze eigenlijk ook niet onder elkaar zetten.
Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.
Verwarm de oven goed voor
De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de lucht in je baksel uitzet, waardoor het beslag luchtiger wordt en rijst. Hoe heter de oven, hoe sneller dat gaat. De hitte zorgt er ook voor dat de eiwitten stollen, waardoor je creatie vorm houdt en instortingsgevaar wordt verkleind.
Boven én onderwarmte
De naam zegt het al: hierbij komt de warmte van zowel onder als boven. Deze stand is perfect voor het bakken van je favoriete ovenschotels, cakes en taarten. Zeker bij gebak dat moet rijzen (waarbij bakpoeder of baking soda in het beslag zit, bijvoorbeeld) is boven- en onderwarmte een slimme keus.
Melkvervangers, zoals sojamelk, havermelk en amandelmelk, worden steeds populairder. Toch mogen deze dranken officieel geen melk heten. Melk mag alleen gebruikt worden voor het dierlijke product, zoals koe- of geitenmelk.
Als je de cake niet goed koelt, kan het zijn dat je een gebarsten of doorweekte cake krijgt. Koelen in de koelkast is een snellere methode, maar je kunt je cake ook op het aanrecht of in de oven laten afkoelen. Je kunt je cake op een rooster plaatsen, in de bakvorm laten of zelfs ondersteboven laten afkoelen.
Boerencake is een ouderwetse cake met een specifieke smaak en structuur. De ingrediënten voor boerencake verschillende niet zoveel van het basis cake recept maar soms is net de verhouding iets anders of de bereiding waardoor de cake toch net even anders van structuur en smaak is.
Afkoelen. Laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen in het bakblik, anders is de kans groot dat hij blijft plakken als je hem uitstort. Maar laat de cake niet helemaal afkoelen in het blik, want dan stoomt je cake.
Doe dit nadat je de cake uit de oven gehaald hebt
Enkele tips: Zet je cakevorm op een rooster: zo kan de lucht er vlotjes rond circuleren. Op deze manier kan ook de bodem (waar er restjes zouden kunnen achterblijven) wat afkoelen.
De cake lossen
Wanneer de cake eenmaal gaar is haal je hem uit de oven en zet hem voorzichtig op een rooster. Laat hem zo 10 minuten staan, echt geduld loont. Maak nu de eventuele vastzittende randjes los met je vingers. Neem een doek of ovenwanten en schud een beetje met de vorm zodat de cake loskomt.
Je hebt 330 gram biscuit mix nodig. Bak de onderkant op 50 minuten op 175 graden. De toef of 40 minuten op 175 graden. Dit is een indicatie elke oven werkt anders.