Denk aan pizzadozen, kartonnen of aluminium bakjes waarin het eten goed warm blijft. En als je ook drankjes bezorgt, zorg dan dat je bekers en deksels hebt. En papieren servetten zijn natuurlijk ook onmisbaar.
Zorg voor een warmhoud-bezorgrugtas, -tas en een thermobox met een drager om stevig op de fiets, brommer of in de auto te bevestigen. In de thermobox zit een verwarmingselement waardoor in jouw tas het eten warm blijft tijdens het transport. Er zijn ook warmhoudplaten waarop je de box kan plaatsen.
Voeg warmtepakketten toe aan uw tassen
Gebruik warmtepacks om het eten warm te houden tijdens de bezorging. Doe ze direct in de tas met de voedselcontainers om het eten zo warm mogelijk te houden en de warmtepacks goed geïsoleerd te houden.
Folie. Een kostenefficiënte manier om uw eten warm te houden in een lunchbox is door warme etenswaren in aluminiumfolie te wikkelen . Hoewel het wikkelen van warme etenswaren in aluminiumfolie het niet urenlang warm houdt, houdt het het eten wel even warm.
Bewaar warm eten in ovenvaste bakschalen totdat andere maaltijden klaar zijn . Laat het deksel erop om de warmte binnen te houden en het eten warm te houden. Als u de ruimte hebt, zet u de schalen in de oven of warmhoudlade op een zeer lage temperatuur. Plaats items op voorverwarmde bakplaten.
Drinken koud houden
Je kunt hiervoor een theedoek gebruiken, maar ook keukenpapier of zelfs een natte krant. Wikkelen met aluminiumfolie heeft hetzelfde effect, maar werkt net even anders. Aluminiumfolie heeft namelijk een isolerende werking waardoor hetgeen waarmee je het omwikkelt lekker koel blijft.
Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
Nog even over dat afdekken: bacteriën gaan goed op lucht en warmte. Belangrijk om je verse maaltijd dus goed af te dekken en in de koelkast te bewaren, het liefst binnen twee uur na bereiding. Je eten blijft dan nog één tot twee dagen goed.
Een goede optie hiervoor is het gebruik van aluminiumfolie en handdoeken. Aluminiumfolie strak over de bovenkant van de schaal wikkelen zal stoom en vocht vasthouden . Het gebruik van een paar handdoeken om de schaal verder in te wikkelen zal ook warmte vasthouden. Door beide methoden samen te gebruiken, blijft uw schaal langer warm.
Warmtepacks kunnen op warme gerechten worden geplaatst en ijspacks kunnen onder koude gerechten worden geplaatst om de temperatuur binnen een ideaal bereik te houden. Bezorgers kunnen zelfs draagbare voedselverwarmers in hun auto hebben, die elektrisch worden aangestuurd en met een adapter in de auto worden gestoken.
Houd warm afhaaleten — zoals gebarbecued vlees of Chinees eten — warm door het over te brengen naar een ovenvaste ovenschaal terwijl u een ander gerecht klaarmaakt om erbij te serveren . Als u aardappelen in een ovenvaste pan pureert, zet ze dan in de oven om ze warm te houden terwijl u de andere gerechten afmaakt.
Voordat u uw warme eten inpakt, verwarmt u uw koelbox of thermische tas door er een paar minuten een kruik of verwarmde rijstzak in te leggen . Als u met de auto reist, overweeg dan om de kofferbak of laadruimte te isoleren waar u uw eten bewaart. U kunt hiervoor schuimplaten of dekens gebruiken.
Een thermobox is een speciaal ontworpen container die wordt gebruikt om voedsel te bewaren en te transporteren. Ze zijn meestal gemaakt van stevig materiaal zoals polypropyleen, polyethyleen of polystyreen. Het materiaal is bestand tegen temperatuurveranderingen en heeft een goede isolatiewaarde.
Mijn oprechte advies is om het weer op te warmen in een broodroosteroven of magnetron als je thuiskomt . Als je het eten echter niet opnieuw kunt opwarmen, koop dan een warmte-isolerende herbruikbare tas. Bewaar het eten daarin totdat je klaar bent om te eten.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Als je voedsel warm wil houden, is het een goed idee om het in te pakken met de reflecterende en dus glanzende kant van de aluminiumfolie aan de binnenkant. Wil je voedsel koud houden, dan is het beter dat de matte kant aan de binnenkant zit.
Een voedselwarmhouder is een absolute uitkomst voor het gemakkelijk en bovenal warm vervoeren van uw maaltijd of maaltijden. Naast dat u uw warme maaltijden kunt vervoeren, is een voedselwarmhouder ook geschikt voor het lang koud houden van koude etenswaren, handig als u bijvoorbeeld een dagje gaat fietsen.
Wikkel uw eten in aluminiumfolie en een handdoek .
Wikkel ten slotte 2-3 handdoeken strak om het eten en de folie. Afhankelijk van het eten kan dit de boel lekker warm houden voor 30 minuten tot 2 uur. Als je geen dikke aluminiumfolie hebt, wikkel dan meerdere lagen gewone aluminiumfolie in plaats daarvan.
" Bereidingen zoals een aardappelpuree, rijst,gestoofde groenten, sauzen enz kan je een tijdje warm houden in een pot met gesloten deksel op een zeer zacht vuur, zodat er geen kans bestaat dat de bereiding aanbrandt. Je kan de potten ook in een voorverwarmde oven van 50°C plaatsen, of maak gebruik van een bain marie.
Bekleed een koelbox met in folie gewikkeld karton; verwarm in folie gewikkelde stenen in eenoven van 500 graden; bedek met een ander stuk karton en je hebt een draagbare hotbox om eten UREN warm te houden. Perfect voor tailgating.
ALGEMENE OPWARMINSTRUCTIES:
De meeste gerechten kunnen in de oven worden opgewarmd op 350° . De tijd is afhankelijk van de dichtheid van het eten. Lichte gerechten zoals spinaziebladerdeeg, gevulde champignons of kiprumaki hebben slechts ongeveer 15-25 minuten nodig.
Koude gerechten moeten op 40 °F of kouder worden gehouden. Houd gerechten koud door ze in kommen met ijs te zetten . Gebruik anders kleine serveerschalen en vervang ze binnen twee uur.
Gebruik koelelementen en flessen met bevroren water
De grote koelelementen zijn herbruikbaar en gemaakt van onschadelijke materialen en blijven tot 48 uur koud. Gebruik ook flessen met bevroren water – deze blijven langer koud en houden uw eten effectiever gekoeld.
Naast het warm houden van uw eten, kunt u aluminium ook gebruiken voor koude opslag . U kunt het in folie verpakte voedsel in de vriezer leggen zonder u zorgen te maken over het bederven van uw voedsel.