Wat gebeurt er als je op een phishing mail klikt?

Het kan zijn dat je via een phishingmail of sms'je op zo'n (nagemaakte) omgeving van bijvoorbeeld een bank of andere instelling bent terechtgekomen. Heb je hier jouw gegevens ingevuld?Dan ben je mogelijk gehackt.De crimineel kan je gegevens misbruiken of geld van je rekening halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Kun je een virus krijgen door op een link te klikken?

Zelfs als u niet noodzakelijkerwijs wordt doorverwezen naar een nepwebsite of wordt gevraagd om uw gegevens in te voeren, kunt u met een klik op de link of door het openen van de bijlage een virus op uw computer downloaden. Niet klikken op links in valse berichten blijft dus altijd de boodschap!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op safeonweb.be

Wat kan er gebeuren als je op een link klikt?

Neem contact op met je bank of bel Cardstop. Doe aangifte bij de politie. Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken. Contacteer een IT-expert voor een grondige controle van je bedrijfsnetwerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op datalink.be

Wat gebeurt er met phishing mail?

Bij phishing proberen criminelen u door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze uw gegevens of geld. Klik nooit op links in een phishing e-mail. Waarschuw ook altijd de Fraudehelpdesk en de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is phishing gevaarlijk?

Phishing is geen malware, het is een oplichting tool welke hackers gebruiken om de beveiliging van het doelwit op een persoonlijke manier te misleiden. Er is geen mogelijkheid om phishing te verwijderen. Als een hacker je e-mailadres heeft, kan hij die altijd gebruiken om je een phishing-e-mail te sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hornetsecurity.com

Can You Get Hacked If You Open a Phishing Email? | Aura

37 gerelateerde vragen gevonden

Kan je gehackt worden als je op een link klikt?

Op een link geklikt? Heb je uit argeloosheid wél geklikt op een linkje maar verder geen gegevens gedeeld? Dan kan het zijn dat er een virus of malware op je pc, tablet of telefoon is gezet. Zorg daarom altijd voor een virusscanner die up-to-date is en laat die je apparaat scannen en indien noodzakelijk opschonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Is het veilig om een phishing mail te openen?

Een onbetrouwbare mail is niet gevaarlijk als u geen bijlagen opent of op linkjes klinkt. Een verkeerde bijlage kan een virus bevatten en achter een link kan een phishingpagina schuilgaan. Daarin schuilt het gevaar. Dus lees een mail rustig door om hem te beoordelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Wat voorkom je door alert te zijn op phishing?

Allereerst moet u nooit persoonlijke gegevens als u rekeningnummer, pincode, pasnummer, geboortedatum of naam via de telefoon of mail verstrekken. Uw eigen bank zou hier nooit telefonisch of per mail naar vragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op simpc.nl

Hoe weet je of je opgelicht wordt?

Prints van eventueel e-mailcontact, alle berichten en ook de e-mailheader. Bankafschriften. Naar aanleiding van het bankrekeningnummer kan de politie de oplichter traceren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Hoe bescherm je jezelf tegen phishing?

Beveiligen in vier stappen
  • Installeer beveiligingssoftware. Eén op de 93 e-mails bevat de een of andere vorm van phishing-aanval. ...
  • Verstuur vertrouwelijke e-mail versleuteld. ...
  • Controleer de beveiliging van websites. ...
  • Beveilig je computerruimte(s).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezaak.nl

Hoe weet je of je malware op je telefoon hebt?

Je kunt malware op je telefoon opsporen met antivirus-apps. Goede gratis varianten die dat doen zijn de apps van AVG, Kaspersky, Avast en Bitdefender. Deze scannen je telefoon op verdachte apps en programma's. Perfect om malware en virussen op je telefoon op te sporen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op t-mobile.nl

Hoe vaak komt phishing voor?

Ruim honderdduizend Nederlanders gedupeerd door phishing

Van alle Nederlanders van 15 jaar of ouder zeggen in 2021 meer dan twee op de drie (68 procent) dat ze in de afgelopen 12 maanden ten minste één keer een telefoontje, e-mail- of ander bericht hebben ontvangen dat (waarschijnlijk) van een oplichter was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Hoe weet ik of ik een virus heb op mijn iphone?

Download Kaspersky Security Cloud for iOS

Beveilig je telefoon met Kaspersky Security Cloud for iOS. Deze software biedt onmisbare beveiliging. Je ontvangt bijvoorbeeld meldingen over relevante beveiligingsincidenten en een tool die controleert welke instellingen voor kwetsbaarheden zorgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kaspersky.nl

Heb ik een virusscanner nodig op mijn iphone?

Het korte antwoord is nee. De meeste Apple-gebruikers hebben geen aanvullende virusscanner nodig, omdat het systeem van zichzelf al goed beveiligd is. Dit komt omdat Apple de touwtjes strak in handen houdt, en daardoor veel controle heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iphoned.nl

Is een virusscanner nodig op een smartphone?

SeniorWeb adviseert om voor de zekerheid op de tablet en smartphone met Android een antivirusapp te installeren. Bekende gratis apps hiervoor zijn Antivirus gratis voor Android van AVG en Malwarebytes Beveiliging. Meer van dit soort apps staan in de Play Store.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Kan je geld terugkrijgen van phishing?

In 2018 is er nochtans een wet ingevoerd die banken verplicht om slachtoffers van online-oplichting integraal terug te betalen. De overheid legt daarmee veel verantwoordelijkheid bij banken: zij moeten ervoor zorgen dat hun systemen niet misbruikt kunnen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op demorgen.be

Kan iemand misbruik maken van je ID?

Denk aan online een telefoonabonnement of bankrekening afsluiten met een kopie van je identiteitsbewijs. Daardoor neemt de kans op identiteitsfraude toe. Een oplichter heeft dan alleen nog een kopietje van jouw ID nodig. Het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI) krijgt elk jaar vele honderden meldingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoe krijg je je geld terug bij internetoplichting?

Het is een nog vrij onbekende manier om je geld terug te krijgen als je slachtoffer bent geworden van online fraude: de oplichter direct aansprakelijk stellen. Gedupeerden vorderen dan zelf het overgemaakte geld terug en wachten niet op onderzoek door de politie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Wat is een veel voorkomende reden voor phishing aanvallen?

Er zijn allerlei soorten phishingaanvallen, maar ze berusten allemaal op hetzelfde principe: misbruik van het vertrouwen, de onwetendheid of de onverschilligheid van mensen om ze iets onverstandigs te laten doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avg.com

Wat kunnen mensen doen met je e-mailadres?

Met een gehackt e-mailaccount kunnen criminelen op het internet je identiteit aannemen. In dit geval spreekt men van identiteitsdiefstal. Hiermee hebben hackers toegang tot je contacten, kunnen ze op jouw naam online aankopen doen of je account gebruiken om spam of trojans te versturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strato.nl

Welke valse mails zijn er in omloop?

Overzicht van phishing mails die in omloop zijn

Gelukkig kun je op de website van de fraudehelpdesk een duidelijk overzicht bekijken van phishing mails die in omloop zijn. Dit zijn e-mails die in Nederland worden verstuurd naar verschillende en zijn gemeld door gebruikers of instanties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appletips.nl

Wat zijn de doelen van phishing?

E-mail van een crimineel

Phishing is een vorm van cybercrime waarbij criminelen een e-mail naar je verzenden om te proberen inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens van jou te achterhalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiliginternetten.nl

Wat is het gevaar van spam?

Spam is veelal ongevaarlijk. Je kunt het 't beste zien als ongevraagde (maar vrijwel onschuldige) reclame. Phishing is ook ongevraagd, maar heeft ronduit een slecht doel. Criminelen zijn uit op jouw (bank)gegevens, je wachtwoorden of willen een virus of malware installeren op je computer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kliksafe.nl

Hoe kan ik spam tegenhouden?

Wanneer je een afzender blokkeert, komen berichten die deze afzender je stuurt in de map Spam terecht.
  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open het bericht.
  3. Klik rechtsboven op Meer .
  4. Klik op [Afzender] blokkeren.
  5. Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.google.com

Wat gebeurt er als je gehackt bent?

Wanneer uw computer, mailaccount of ander account is gehackt, kan dat nare gevolgen hebben. Oplichters kunnen uit uw naam anderen mailen met een verzoek om geld. Uw werkgever of afnemers kunnen worden benaderd om een 'wijziging' van uw bankrekeningnummer door te geven. Zo verdwijnt uw inkomen naar criminelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fraudehelpdesk.nl

Populaire vragen