Dit detergent is niet giftig maar wel irriterend (prikkelend) en kan daarom braken veroorzaken. Detergenten kunnen ook gaan schuimen. Bij schuimvorming of bij overgeven kan detergent in de luchtwegen raken. Dit kan ernstig hoesten en een longontsteking veroorzaken.
Gevaren Dit product is niet ingedeeld als gevaarlijk volgens de EU richtlijn 1999/45/EG. Opname: Mogelijke lichte gastro-intestinale irritatie met misselijkheid en braken. Inhalatie: Het inademen van het verstoven product kan lichte irritatie veroorzaken aan de luchtwegen.
Spoel de mond van het kind uit met water. Als het wasmiddel is ingeslikt, het kind een beetje water laten drinken en daarna iets vettigs te eten te geven, bijvoorbeeld een klontje boter. Als dit snel na de inname gebeurt, dan kan het de inwerking van het wasmiddel verkorten en daarmee schade beperken.
Accidentele inname van zeep, douchegel, shampoo door kinderen is meestal niet zo ernstig. Gelukkig smaken dergelijke producten niet lekker en blijft de hoeveelheid beperkt. Bij jonge kinderen die producten op basis van alcohol inslikken, is er wel een reëel gevaar op alcoholintoxicatie, ook bij kleine hoeveelheden.
Het inslikken van de nog onverdunde allesreiniger kan dit soms leiden tot misselijkheid, buikpijn en diarree. Het is niet verstandig om veel water te drinken. De mond kan wel worden gespoeld met een beetje water (water uitspugen).
Samenstelling. Ingredients: 5-15% Anionogene oppervlakteactieve stoffen; <5% Niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen; Benzisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Parfums, Citral, Limonene.
Braken moet je bij schoonmaakmiddelen nooit opwekken: de stof gaat dan nóg een keer langs de slokdarm. Nog schadelijker. De maag kan over het algemeen beter tegen die bijtende en schuimende stoffen dan de slokdarm." Wat moeten ouders dan doen?
Detergent is niet giftig maar wel irriterend (prikkelend) en kan daarom braken veroorzaken.
Wanneer je kind toch een bijtende stof heeft ingeslikt, spoel dan de mond en keelholte zo snel mogelijk met water. Laat je kind vervolgens melk of water drinken om de bijtende stof te verdunnen. Moedig je kind vooral niet aan om te braken; dit kan de verwondingen verergeren.
Allesreiniger, bleekmiddel, terpentine en andere huishoudelijke middelen zijn giftige stoffen. Zorg dat kinderen er niet mee in aanraking kunnen komen.
Afwasmiddel werkt op een zeer intelligente wijze. De oplossing bevat moleculen die twee tegenstrijdige kanten hebben – de ene kant is hydrofiel (i.e. helemaal gek op water) en de andere kant is hydrofoob (i.e. heeft een absolute hekel aan water).
Rode huid om de mond en/of op de handen. Moeite met ademhalen en slikken. Hevige pijn. Blaren op de lippen en in de mond.
Een afwasmiddel of vaatwasmiddel is een schoonmaakmiddel dat is bedoeld voor het reinigen van bestek, serviesgoed en glazen, tijdens de afwas. Afwasmiddel bestaat voor een deel uit stoffen die de oppervlaktespanning van water sterk verminderen.
Samenstelling. Ingrediënten: 15-30% Anionogene oppervlakteactieve stoffen; 5-15% Niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen; Benzisothiazolinone, Phenoxyethanol, Parfums, Geraniol, Hexyl cinnamal, Linalool.
Je kan je kat ook met Dreft wassen, maar het afwasmiddel kan de huid van je kat uitdrogen of huidinfecties verergeren. Gebruik geen Dreft met extra toevoegingen en geurtjes. Die chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor je kat. Ook shampoo voor mensen kan de huid van je kat aantasten.
Dreft is goed vet oplossend en een goede keuze hiervoor. Als de kat als spierkrampen en andere symptomen heeft: Controleer zeer goed de temperatuur van de kat.
Dit detergent is niet giftig maar wel irriterend (prikkelend) en kan daarom braken veroorzaken. Detergenten kunnen ook gaan schuimen. Bij schuimvorming of bij overgeven kan detergent in de luchtwegen raken. Dit kan ernstig hoesten en een longontsteking veroorzaken.
Bij een concentratie van slechts 3,5 ppm is chloor al te herkennen aan de geur; chloor kan acuut dodelijk zijn bij 1000 ppm maar langdurige blootstelling (40 uur per week) moet niet hoger zijn dan 0,5 ppm.
Wist je dat Zwitsal al sinds 1928 bestaat? Begin 1900 ging een Nederlandse apothekersleerling, meneer Jansen, stage lopen in Zwitserland. Hij werkte bij een Zwitserse apotheker. Die maakte een zalf die snel en goed werkte tegen onder andere zonnebrand.
Bloemige noten van rozen en viooltjes in combinatie met warme, poederachtige vanillenoten zijn voor je baby het signaal van een teder verzorgingsritueel. Je kleintje zal zich hierdoor ontspannen en geborgen voelen.
Veel ouders vinden dat belangrijk omdat zeep de tere kinderhuid uitdroogt. Maar zijn de producten van Zwitsal nu echt zo zeepvrij als ze zeggen? In alle producten zit Sodium Laureth Sulfate een tweetal producten bevat zelfs het agressieve Sodium Lauryl Sulfate.
Inslikken van zwembadwater is niet gevaarlijk, er is geen behandeling nodig. In volgende situaties is wel een behandeling nodig: bij inname van een geconcentreerde oplossing van natriumhypochloriet, bij inname van producten om de pH bij te sturen en bij het inslikken van een chloortablet of chloorkorrels.
Inslikken. verdunde oplossing*: de inname van een kleine hoeveelheid is niet gevaarlijk. Het kan leiden tot milde symptomen van misselijkheid, braken en buikpijn. Grote hoeveelheden kunnen brandwonden in de mond, slokdarm en maag veroorzaken.