Watermeloen. De harde groene buitenlaag raden we niet aan voor consumptie (die kan je met een dunschiller verwijderen), maar dat stevige witte binnenste deel van de schil is echt zonde om weg te gooien! Het bevat vitamine C en vitamine B6, en een stof die citrulline heet; een gezond aminozuurtje.
De schil van de watermeloen; niet weggooien!
Ideaal dus als vervanger van snoep. We kunnen het zo vaak eten als we maar willen, het biedt oneindig veel voordelen maar ook de schil is zeer aan te raden!
Dat is ook nog eens gezond, want de meeste vitaminen en voedingsstoffen zitten in en net onder de schil. De schil bevat zelfs evenveel vitamine B(3) en C als de hele aardappel. Ook zit er veel ijzer, magnesium en kalium in.
Hoeveel watermeloen kun je eten? Mijn advies wat betreft het eten van watermeloen is hetzelfde als voor elke andere soort fruit: ongeveer 200-300g fruit per dag is het advies voor een gezonde leefstijl.
Snijd de schil in lange dunne reepjes en gooi het bijvoorbeeld door een koolsalade, fruitsalade of watermeloensalade met feta! Pro tip: wist je dat de pitten van de watermeloen ook heel lekker zijn in een salade? Dat is weer eens wat anders dan zonnebloempitten.
Watermeloen kan gebruikt worden als natuurlijk Viagra voor een betere erectie. Dat blijkt uit onderzoek van Italiaanse wetenschappers onder 122 mannen met een erectiestoornis, waarbij lage bloedwaarden van citrulline en arginine werden gevonden.
De schil van een ananas, meloen of granaatappel is echt niet te genieten. Dat geldt ook voor kiwi's, hoewel deze in Nieuw-Zeeland graag ongeschild worden gegeten.
Ondanks de lage hoeveelheid calorieën in watermeloen, bevat deze vrucht wel veel van een soort fruitsuiker genaamd fructose. Krijg je grote hoeveelheden van deze stof binnen, dan kan dat voor maag- en darmproblemen zorgen. Zo kun je last krijgen van een opgeblazen gevoel, kramp of diarree.
Watermeloen geeft je weerstand een flinke boost met de vitamines en mineralen die de vrucht bevat. Zo dragen vitamine A en C bij aan een sterk afweersysteem. Vitamine C helpt ook bij de opname van ijzer uit voeding. Dit mineraal heeft op zijn beurt een weerstandsverhogende werking, net als koper.
Een watermeloen heet niet voor niets watermeloen: deze zomerse lekkernij bestaat voor 95% uit water. Daarnaast bevat het onder andere ook ijzer, vezels, vitamine C, lycopeen, bètacaroteen en kalium. Kalium helpt om je zenuwen en spieren goed te laten functioneren, het heeft een bloeddrukverlagend effect.
Eén schijf meloen van 120 gram kun je rekenen als één stuk fruit. Het advies is om dagelijks 2 porties (200 gram) fruit te eten. Om van alle voedingstoffen uit fruit voldoende binnen te krijgen, is het belangrijk af te wisselen tussen soorten.
Niet alleen de schillen van appels zijn gezond. Bijna alle schillen van groente en fruit kun je eten, op die van tropische vruchten als ananas en avocado na. Dus ook kiwi's en ja, zelfs bananen. Bananenschillen bevatten veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
U kunt watermeloen wel voor een korte tijd invriezen, een paar dagen, zonder dat de watermeloen zijn smaak verliest. Ingevroren watermeloen is een perfecte gezonde snack. Snijd de watermeloen in stukjes, vries ze een paar uurtjes in en steek er een prikker in. Heerlijk tijdens een warme zomerdag.
Zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem wordt aangeraden geen voorgesneden meloen meer te eten. Naast de drie dodelijke slachtoffers zijn ook 15 ouderen ziek geworden nadat ze de meloenen hadden gegeten, zo meldt The Guardian.
Veel groente- en fruitsoorten kunt u dus eten mét schil, maar er zijn ook een aantal producten die u echt zonder moet eten. Dit omdat de schilletjes giftige stoffen bevatten of gewoonweg absoluut niet te eten zijn. Zo is de schil van een ananas, avocado of passievrucht echt niet geschikt voor consumptie.
De schillen van bijvoorbeeld gewone gele aardappels, komkommers en aubergines zijn prima en veilig om te eten, schrijft hij. En ja, zelfs de kiwi zou met schil gegeten kunnen worden.
Eiwitrijk kauwen. De pitjes van een watermeloen kun je eten. Ze zijn niet erg smakelijk, dus waarom zou je ze opeten? 100 gram watermeloenpitten (dat zijn er heel wat) bevatten 28,3 gram eiwitten.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Maar wat maakt deze meloenen nu zo duur? Net als bij champagne kan het fruit alleen in een bepaalde regio groeien. De zoetigheid van vrucht schijnt een bijzonder fenomeen te zijn, waar mensen graag wat (veel) geld voor neerleggen. De perfecte Yubari-meloen is rond en heeft een uitzonderlijk gladde schil.
Je kunt eventueel ook meloen eten, want daar zit veel water. Door 's avonds een paar stukjes meloen te eten, blijf je goed gehydrateerd. Bovendien zorgt meloen ervoor dat je geen last krijgt van je maag na een zware maaltijd.
Is watermeloen fruit of groente? De meloen is familie van de komkommer en pompoen. Het is dus eigenlijk een (vrucht)groente.
Watermeloen. De harde groene buitenlaag raden we niet aan voor consumptie (die kan je met een dunschiller verwijderen), maar dat stevige witte binnenste deel van de schil is echt zonde om weg te gooien! Het bevat vitamine C en vitamine B6, en een stof die citrulline heet; een gezond aminozuurtje.
Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.