Het ontbijt of kahvalti bestaat uit verse tomaten, komkommer, zoute kaas (gepekeld), zwarte olijven, brood met jam en honing, zacht gekookt ei, pikante worst (sucuk) en gekruid rundvlees (pastirma). Versgebakken brood en thee zijn bijna altijd aanwezig.
'Kahvaltı', het Turkse woord voor ontbijt, betekent letterlijk 'vóór de koffie'.
Het meeste Turks eten bestaat uit een combinatie van vlees of vis, fruit en groente, yoghurt en salades. Een typische Turkse maaltijd begint met een dunne soep, gevolgd door het hoofdgerecht met tot slot een vaak zoet nagerecht. Ook populair in Turkije, zijn de mezes.
Op de dagen dat ze geen tijd hebben, nemen de Turken snel een boordje met zachte kaas, jam en een kop koffie of thee. Officieel bestaat de lunch uit een warme maaltijd, maar vanwege hun werk kiezen veel Turken voor een snelle hap, een broodje of een Turkse pizza.
De vele gevarieerde gerechten vinden hun basis vooral bij verse groente en fruit, rijst, gegrild vlees, kip en vis en verse salades. Ook soepen staan vaak op het menu, evenals heerlijke mezes (kleine hapjes, een soort Turkse tapas). Turken en brood zijn een onafscheidelijke combinatie.
Verboden vruchten voor moslims: haram
Alles wat haram is, kunnen moslims niet eten of doen. Bijvoorbeeld: varkensvlees, alcoholische dranken en niet-ritueel geslachte vleesproducten. producten afgeleid van varkens, zoals gelatine uit varkensbeenmerg.
De hoofdingrediënten in de Turkse keuken
Turken houden van vers. In veel Turkse specialiteiten komen je dan ook vers fruit en groenten tegen. Salades zijn ze dol op en ook gegrild vis en vlees staat veel op de kaart. Als bijgerecht gaan ze niet alleen voor sauzen, maar ook voor yoghurt of op yoghurt gebaseerde sauzen.
Op nummer 1 staat de lahmacun, ook wel de Turkse pizza genomed. De combinatie ayran en lahmacun die een feest is voor je tong heeft ook wel een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat is belegd met pikant gekruid gehakt, ui, tomaten, paprika en peterselie.
Eetgelegenheden in Turkije zijn vanaf een uur of 11 in de ochtend geopend en blijven daarna tot laat open. Alleen tijdens de ramadan moet u rekening houden met beperkte openingstijden. Tijdens de vastenmaand mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken.
Wat kost een reis door Turkije? Reis je als backpacker voor twee weken door Turkije met een dagbudget van 35 euro per dag, dan ben je gemiddeld €490 euro per persoon kwijt. What is this? Voor een rondreis door Turkije met een iets groter budget ben je gemiddeld €840 euro per persoon kwijt.
Surströmming is een Zweedse delicatesse. Het staat echter bekend als het meest smerig ruikende product ter wereld. Het is gefermenteerde zure haring in een blik. Op social media zijn er filmpjes te zien, waarbij deelnemers de grootst mogelijke moeite hebben om een hapje vis te eten.
In de Turkse cultuur zijn etiquette en gedragsregels van groot belang, waarbij respect voor ouderen, hiërarchie, gastvrijheid, beleefdheid, goede manieren en verzorgdheid centraal staan, evenals het vermijden van bepaalde taboes en het tonen van nederigheid en dankbaarheid.
hoi is Selam hallo is Merhaba goedendag is İyi günler succes!!!
Het ontbijt is de eerste maaltijd na een lange nacht slapen, waarin je natuurlijk niets eet of drinkt. Jouw ontbijt zet 's ochtends je darmen aan het werk en dat helpt een goede stoelgang.
In het Turks zeg je “Iyi geceler” of İyi uykular als je weltrusten wilt zeggen.
"Turkse gerechten Lahmacun en Çiğ köfte zijn meest gezonde fastfood" -
Waar Turkije bekend staat om haar hoge zon-, zee- en strand-gehalte (niet gek met meer dan 6.500 km aan kust), scoort het ook niet slecht op cultureel gebied. Er staan maar liefst 16 bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Drinkwater: Het water uit de kraan is niet geschikt voor consumptie. Koop flessen gezuiverd drinkwater, dat kan overal wel.
Het woord "döner" betekent letterlijk "draaiend" in het Turks, wat verwijst naar de manier waarop het vlees wordt bereid. Traditioneel wordt döner kebab gemaakt van gekruid lamsvlees, maar tegenwoordig worden ook andere vleessoorten zoals kip, kalkoen of rund gebruikt.
In het Turks is hallo 'merhaba'. 'Selamun Aleykum' kun je ook zeggen.
ja (bw): evet.
Ook voor Sedat die zelf Turks is, blijft een contact langer formeel dan we hier in het westen gewend zijn. Mannen begroeten elkaar twee maal met een lichte aanraking van het voorhoofd, links en rechts.