Voor het ontbijt in China zijn er verschillende stijlen in verschillende steden. Het meest voorkomende ontbijt is sojamelk, gefrituurde deegsticks, pap, gestoomde gevulde broodjes (wij kennen deze als bapao) of noedels.
In China pakken ze het ontbijt helemaal anders aan dan wij in Europa. Daar beginnen ze de dag graag hartig, bijvoorbeeld met congee: een hartige rijstepap. De basis is rijst gekookt in een krachtige bouillon, met daarop allerlei toppings.
Enkele veelvoorkomende ontbijtopties in Chinese hotels zijn onder andere sojamelk en gefrituurde deegstaafjes, gefrituurde noedels, ham, varkensvlees, pannenkoeken, gestoomde gevulde broodjes, pap, gekookte eieren, groenten, wontons en dumplings (gekookt, gestoomd of gefrituurd) , etc.
Dim sum, kleine hapjes die gestoomd, gebakken of gefrituurd kunnen zijn, zijn ook geliefd tijdens de lunch. Deze kleine gerechtjes, variërend van dumplings tot gestoomde broodjes en andere heerlijke lekkernijen, worden vaak gedeeld met tafelgenoten. Roerbakgerechten met vlees of tofu zijn ook populair.
Bij een typisch Chinese maaltijd mag je je verwachten aan een lekkere soep, heerlijke verse groentengerechtjes (aubergine en broccoli zijn populair) en een combinatie van vis-, vlees- en kipgerechten. Uiteraard wordt dat steeds aangevuld met rijst en/of noedels.
Chinese dagelijkse maaltijden bestaan uit vier voedselgroepen: granen, groenten, fruit en vlees . Vanwege lactose-intolerantie consumeren Chinezen geen grote hoeveelheden zuivelproducten. In plaats daarvan vervangen Chinezen deze door sojamelk en tofu, die ook grote hoeveelheden eiwitten en calcium bevatten.
Groene thee wordt het meeste gedronken. Chinezen drinken thee zonder suiker of melk. Gekookt water wordt bijna overal aangeboden; in treinen, op boten en in hotels vind je thermosflessen met gekookt water of waterkokers.
Avondeten. Populaire restaurants hebben hun drukste tijd vaak vanaf 19.00 uur tot ongeveer 21.00.
#1 Pekingeend
Dit is misschien wel het bekendste gerecht uit China, afkomstig uit Peking (Beijing). Het wordt gezien als het nationale gerechten van China en de variaties op het gerecht zijn eindeloos. Pekingeend wordt gemaakt van eend en staat bekend om de dunne en knapperige schil.
Naast dim sum zijn er in China veel verschillende soorten thee - zwarte thee, groene thee, oolong thee, chrysanthamum thee, pu er thee etc etc, en de groene thee met dim sum is een geweldige combinatie om de spijsvertering te helpen. Echter, Chinees ontbijt is veel meer dan thee en dim sum.
Traditioneel bereid Chinees eten is zeer gezond en goed voor de lijn. Niet de maaltijden van de afhaalchinees, maar wat de Chinezen dagelijks eten en op traditionele wijze koken. Dit stellen Britse voedingsdeskundigen. Volgens voedingsdeskundige Patrick Holford zou de helft van je maaltijd uit groente moeten bestaan.
Een traditioneel Japans ontbijt
Een klassiek Japans ontbijt bestaat uit een proteïne (vis of tofu), rijst, gepekelde groenten of zeewier, een eibereiding, misosoep en enkele groentebereidingen als bijgerecht. Heel gebalanceerd en energiek om de dag te starten.
Brood en crackers worden nog steeds verreweg het meest gegeten tijdens het ontbijt, al blijkt uit dit onderzoek dat de populariteit afneemt. Ook is gevraagd naar het ultieme guilty pleasure ontbijt, met als opvallende keuzes onder andere het broodje kroket of rookworst, champagne, donuts en sushi.
In China draait eten om delen.Gerechten worden niet als afzonderlijke porties geserveerd, maar staan gezamenlijk op tafel, zodat iedereen ervan kan genieten. In traditionele restaurants worden de schotels vaak gepresenteerd op een draaibaar plateau, wat het delen gemakkelijker maakt.
Cornflakes en brood net als ons? Nee dat staat meestal niet op het menu, want een traditioneel Japans ontbijt bestaat uit gestoomde rijst (hakumi), miso soep (miso suri) en andere kleine bijgerechten zoals yakizakana, tamagoyaki, tsukemono, wakame, ei met furikake en een beetje natto.
Chinese families eten vaak drie maaltijden per dag met tussendoor wat snacks. Traditionele Chinese ontbijten kunnen bestaan uit congee, een bāozi (een gestoomd broodje met vulling: vlees, eieren of rijstnoedels), kleefrijst, Chinese pannenkoeken met eieren of sojamelk met gefrituurde deegstaafjes.
Naast rijst worden er diverse bijgerechten geserveerd, variërend van gestoomde groenten tot geroerbakte vlees- en visgerechten, die vaak worden gedeeld door de dinergasten. Het gebruik van eetstokjes is wijdverbreid in China en wordt beschouwd als de traditionele eetgerei.
Van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds, 6 dagen per week: Chinese ict'er pikt 'slaafse' werktijden niet meer. Een jonge generatie ict'ers in China verzet zich openlijk tegen de overwerkcultuur in hun sector. Daar is '996' normaal: werken van 9 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds 6 dagen per week.
Misschien heb je wel eens gehoord dat veel Chinezen niet goed tegen melk kunnen, omdat ze lactose-intolerant zijn. Maar in sommige regio's van China is er een lange traditie met melk. Bovendien stimuleert de Chinese overheid ouders om hun kinderen melk te geven.
En Chinezen of chinezen? Het is bijvoorbeeld: 'In China spreken de Chinezen Chinees. ' In eten bij de chinees/Chinees zijn beide spellingen te verdedigen. Het werkwoord chinezen is met een kleine letter.
honden, katten, vleermuizen, kakkerlakken, sprinkhanen en nog veel meer. eigenlijk eten ze gwn alles wat leeft en beweegt.
De basis. Om zelf Chinees eten te maken, zijn er een aantal basisingrediënten die handig zijn om in huis te hebben. Sojasaus is een essentieel ingrediënt in veel Chinese gerechten, zowel lichte sojasaus als donkere sojasaus voor een rijkere smaak. Oestersaus voegt ook een heerlijke umami-smaak toe aan roerbakgerechten.
In China worden 10-20 miljoen honden per jaar gegeten. Dit zijn vaak loslopende honden die worden gebruikt om pakhuizen te bewaken. Deze traditie gaat al eeuwen mee, zo blijkt uit geschriften uit de Zhou-dynastie. De filosoof Mencius omschreef de hond als de smaakvolste van het lijstje van varken, geit en hond.
Authentiek Chinees eten bevat over het algemeen geen rauwe of ongekookte groenten of ingrediënten , in tegenstelling tot Chinees eten in Noord-Amerikaanse stijl. Authentieke Chinese ingrediënten zijn onder andere paddenstoelen, bamboescheuten en zeevruchten die in Chinese zeeën of beken voorkomen. Sommige van deze ingrediënten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.