“Drie glazen ranja, een yoghurt met steviasuiker, drie cappuccino's, twee cola zero, salade met kip, anderhalve yoghurt met cornflakes, cappuccino, twee ranja, cola zero, yoghurt met cornflakes, twee boterhammen met kalfsragout, vanillevla, ranja, cola zero en zalmteriyaki met groente en sla”, somt Nicol op.
Peter Gillis at ooit zestien worstenbroodjes op een dag, zo beweert hij aan Shownieuws. Of dat Brabantse bluf is of niet, één dingen weten we zeker: de bourgondiër gaat flink minderen met deze delicatesse nu hij net is onderzocht in het ziekenhuis.
“Drie glazen ranja, een yoghurt met steviasuiker, drie cappuccino's, twee cola zero, salade met kip, anderhalve yoghurt met cornflakes, cappuccino, twee ranja, cola zero, yoghurt met cornflakes, twee boterhammen met kalfsragout, vanillevla, ranja, cola zero en zalmteriyaki met groente en sla”, somt Nicol op.
Worstenbroodjes opwarmen kan in een koekenpan of oven en met een beetje handigheid zelfs op de BBQ. Zelf eten wij worstenbrood het liefste warm, maar koud kan ook gewoon (behalve de vegetarische variant). Persoonlijk vinden wij ze het lekkerste als ze bevroren zijn geweest.
Dus: voorgebakken brood is net zo gezond als direct gebakken vers brood. Het enige verschil is dat voorgebakken brood in twee fases wordt afgebakken, waardoor het heel vers is bij aankoop. Misschien vind je ook interessant: >> Waarom kun je vers (af)gebakken brood niet meteen snijden?
Eline Nagelkerke (16) uit Oudenbosch is de winnaar geworden van de strijd om 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023'.
Als de broodjes niet met de naad naar beneden liggen, dan barsten ze open tijdens het bakken (!). Laat de Brabantse Worstenbroodjes 1 uur rijzen op een warme plek of gebruik de rijsfunctie van je oven (40 graden).
Hij schat zijn eigen vermogen op zo'n 250 miljoen, maar volgens de hoofdredacteur van de Quote is dat 'slechts' 85 miljoen euro.
Het gaat de goede kant op voor Peter Gillis: de realityster is inmiddels al achttien kilo kwijt. Dat laat hij weten op Instagram.
Nog maar een paar maanden geleden had Gillis bij de broers €12,5 miljoen opgehaald en datzelfde Prinsenmeer in onderpand gegeven. Dat bedrag kwam bovenop een schuld van €7,5 miljoen die Gillis al had uitstaan bij Van Maanen en twee coffeeshophouders en waarvoor hij zijn Zeeuwse park Marina Beach had beleend.
De 36-jarige Californiër at 75 worstenbroodjes in tien minuten en verbeterde hiermee zijn vorige beste prestatie van 2018. Volgens de organisatoren gaat het om een nieuw wereldrecord.
Met een inwonersaantal van 2,5 miljoen inwoners, houdt dit dus in, dat iedere Brabander gemiddeld zo'n 10 worstenbroodjes per jaar eet.
Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg in Heusden heeft de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 gewonnen bij de professionals. Zijn creatie werd woensdagavond als allerlekkerste gekozen door de jury.
Er zitten 286 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) worstenbroodje.
Er zitten 239 kilocalorieën in 1 2 sneetjes (95 gram) tosti. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tosti'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Calorieën. Een tosti gemaakt van twee witte boterhammen, besmeerd met halvarine, twee plakken 48+ kaas en één plak ham bevat 343 kilocalorieën en 9,2 gram verzadigd vet. Wanneer je deze boterham koud eet, bevat hij precies dezelfde hoeveelheid calorieën en vet.
Zolang ze warm zijn en niet ijskoud is het goed. Zelfs koud is er niks aan de hand hoor, maar lekker zijn ze dan niet.
Het worstenbroodje is een begrip in Noord-Brabant en verbonden met de identiteit. Elke slager heeft zijn eigen recept om het gehakt te kruiden en elke bakker bakt het broodje op zijn eigen manier. Naast de professionele worstenbroodjebakkers zijn er ook veel thuisbakkers.
Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen. Je kunt indien gewenst je worstenbroodjes ook opwarmen in de airfryer. Wij adviseren deze ongeveer 7 minuten in de airfryer te doen op 160 graden.
Wanneer het worstenbroodje precies is uitgevonden, is niet bekend. Maar over de oorsprong wordt meestal gezegd dat het óf een manier was om vlees langer houdbaar te maken, óf dat het simpelweg een armeluisversie was van het saucijzenbroodje – brooddeeg is immers goedkoper dan bladerdeeg.
Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden is winnaar geworden van de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022. De winnaar kreeg de felbegeerde wisseltrofee woensdagavond in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.
Wat is nou typisch Brabants? De Drunense Duinen, Carnaval of toch het Brabants kwartiertje? En echt typisch Brabants eten en drinken? Dan denk je al snel aan Bossche Bollen, Brabantse worstenbroodjes en aan Unox natuurlijk.
Saucijzenbroodjes zoals deze tegenwoordig bekend zijn, lijken in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk te zijn ontstaan. Voor de vulling wordt tegenwoordig allerlei soorten vlees gebruikt: varkensvlees, rundvlees, half-om-half, maar ook kip of kalfsvlees.