Bij het eten drinkt men graag een biertje, want elke staat heeft zijn eigen merk.Ook wijn, thee, koffie, vruchtensap en longdrinks zijn populaire dranken.
Bier wordt er in alle soorten en maten gedronken en vooral in de outback is dit voor mannen een dagelijkse bezigheid. Maar wijn wordt steeds populairder. Met name in de steden wordt tijdens het diner en het stappen steeds vaker voor een wijntje gekozen.
Iets dat typisch is voor heel Australië is, is de traditionele Australische Kangoeroebiefstuk. Australiërs zijn echte vleeseters en houden veel van barbecueën, de barbie genoemd. Wat drinken betreft kent Australië veel verschillende soorten bier en wijn.
Van heerlijke chocoladekoekjes tot en met gefrituurde vis en natuurlijk Vegemite. Niet alles is even lekker (uhmm Vegemite), maar sommige dingen missen wij toch wel echt in ons stroopwafel-landje!
Groente en fruit
In Australië is er ook veel fruit verkrijgbaar. Je kunt hier echt van alles krijgen. Van Tasmanische kersen en peren tot bananen, papaja, mango's, avocado's, citrusvruchten, appels, lychees, ananas, passievruchten en kokosnoten. Kortom, je moet flink je best doen om geen fruit te krijgen.
Als ontbijt wordt vaak gewoon brood gegeten. Dit brood smaakt niet hetzelfde als is Nederland, maar wordt door veel toeristen beter beoordeelt dan brood in Spanje of Frankrijk. Toch zijn er een paar dingen die alleen in Australië gegeten worden, Barramuda vis, Vegemite en aboriginal bushtucker.
Bijna alle grotere steden liggen aan of bij de kust, de hoofdstad Canberra is de grootste landinwaarts gelegen stad, gevolgd door Toowoomba in Queensland. De enorme oppervlakte van Australië zorgt ervoor dat het één van de dunstbevolkte landen van de wereld is. Grote delen van het binnenland zijn zeer dunbevolkt.
Australiërs zijn echte levensgenieters. De sfeer is er relaxed, waar je ook komt. De Aussies werken hard, vooral in de outback, maar ze weten ook hoe belangrijk het is om na het werk een koud biertje open te trekken. Nationale sporten zijn cricket, Australian football, rugby en surfen.
In de zomer liggen de temperaturen tussen de 25 en 36 graden. De winter kent een gemiddelde temperatuur van zo'n 14 graden.
Bij het eten drinkt men graag een biertje, want elke staat heeft zijn eigen merk. Ook wijn, thee, koffie, vruchtensap en longdrinks zijn populaire dranken.
De officiële taal van Australië is Engels. Het accent is wel wat anders dan het Brits of het Amerikaans. Australiërs korten graag woorden af en gebruiken soms woorden die in het Brits of Amerikaans niet bekend zijn. De Aboriginals spreken de taal van hun eigen stam, maar in de steden en dorpen spreken zij ook Engels.
De Aboriginals haalden het eten direct uit de natuur. Ze aten vooral vruchten, wortels, bessen, granen, noten en ze jaagden voornamelijk op de kleinere dieren als emoes, opossums, kangoeroes, slangen en hagedissen.
Australiër - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo'n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af!
Australië staat bekend om de uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende “rode” bergen, watervallen, regenwouden en mooie stranden die vooral aantrekkingskracht hebben op surfers. Ook duikers bezoeken maar al te graag Australië om te duiken naar de vele soorten vissen en koraalriffen. De dierenwereld is zeer uitgebreid.
Er wordt gekeken naar factoren zoals gezondheid en veiligheid, infrastructuur en cultuur en milieu. De oude bijnaam van Australië is 'the lucky country' en veel Australiërs zijn er dan ook van overtuigd dat hun land het beste is om in te wonen!
Australië is een zeer welvarend land met een BNP per hoofd van de bevolking van $49.900 per jaar (2017).
In het jaar 150 werd er voor het eerst over Australië geschreven door de Oude Grieken. Ze noemde het land "Terra Australis" oftewel Zuidland. Veel mensen waren gefascineerd door het onbekende land en gingen ernaar op zoek.
De jachtkrabspin komt veel voor in Australië. Het is de grootste spinnensoort die op aarde voorkomt: gemiddeld worden ze zo'n 13 tot 30 centimeter lang.
Elk verblijf in Australië mag maximaal drie maanden duren. Ook als u op de laatste dag arriveert waarop uw visum geldig is, mag u drie maanden in Australië blijven. Houd ook rekening met de geldigheidstermijn van uw paspoort. Uw paspoort moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn vanaf de datum dat u aankomt in Australië.