Dan is er een grote kans dat je veel bier nodig hebt. Bij vrouwen zijn wijn of cocktails vaak populairder. Zorg eventueel ook voor wat alcoholvrije drank of frisdrank zodat de gasten die geen alcohol drinken ook een leuke avond hebben!
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.
Dan is er een grote kans dat je veel bier nodig hebt. Bij vrouwen zijn wijn of cocktails vaak populairder. Zorg eventueel ook voor wat alcoholvrije drank of frisdrank zodat de gasten die geen alcohol drinken ook een leuke avond hebben!
Uit een fles van 750 ml haal je 5-6 glazen. Ga uit van aantal personen delen door 4 = aantal flessen. bier 60 flesjes/glazen; wijn (rood/wit) 60 glazen / 23 fl.; frisdranken (cola, limonade, fruitsap, water) 100 glazen / 18 fl.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
De hoeveelheid bier die je nodig hebt is dus: 25 bierdrinkers x gemiddeld 8 glazen bier = 200 glazen bier. Je haalt 5 glazen uit 1 liter bier, dus voor 200 glazen heb je 200 : 5 = 40 liter bier nodig.
Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.
Als we kijken naar wat het meest gedronken wordt onder jongeren staat bier met 69 procent op nummer een. Andere populaire drankjes onder jongeren zijn mixdrankjes (44 procent), wijn (43 procent) en sterke drank (32 procent). Ook speciaal bier, zoals La Chouffe bier, wordt onder jongeren gedronken.
Makkelijke regel: reken 3/4 fles wijn per persoon.
In zowel het geval van bier, wijn en sterke dranken komt de Sligro vaak als goedkoopste uit de vergelijking. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze op ieder moment wel ergens een aanbieding voor hebben. Zonder de aanbieding zijn de verschillen tussen de Sligro, Gall&Gall en Makro iets kleiner.
Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur. Bij de echte doordrinkers kunt u uitgaan van gemiddeld 5 drankjes per uur. Dit is een gemiddelde!
Cola is de populairste frisdrank en moet dus zeker op je feest aanwezig zijn. Zorg naast reguliere cola ook voor light of zero. Andere populaire frisdrank: fanta, icetea, sinas en cassis.
Stel je hebt een fles drank van 70cl die zonder BTW 15 euro inkoop kost. Daar haal je 23 shotjes uit. Als het personeel er zelf 3 drinkt, dan verkoop je er 20. Als je uitgaat van een shot van 30ml (met 1 dranksoort) en die verkoop je voor 3 euro per shot, dan levert de fles je 60 euro omzet op.