Chinese dranken Door het contact met de Westerse wereld kunt u ook steeds vaker Fanta, Cola of Sprite kopen of bestellen in een restaurant. Voor de Chinezen is er één woord voor alle alcoholische dranken jiu. Vaak wordt hier wijn mee bedoelt maar het is een verzamelterm voor alle dranken met alcohol.
Báijiǔ of shaojiu is een traditionele Chinese alcoholische drank. Het is meestal op basis van sorghum of fruit, maar sommige soorten worden gedistilleerd uit huangjiu of andere dranken op rijstbasis. Ze hebben meestal een alcoholgehalte van meer dan 45% en lijkt daarom erg op een soort “Chinese wodka” .
Personen van Aziatische komaf kunnen over het algemeen slechter tegen alcohol. Bij hen is het enzym alcoholdehydrogenase (ADH), dat alcohol afbreekt tot de giftige stof aceetaldehyde, afwijkend of ontbreekt zelfs. Hierdoor krijgen zij meer aceetaldehyde in hun bloed.
Whisky is hoogstwaarschijnlijk de meest gedronken gedestilleerde drank ter wereld.
Dat Japanners niet tegen drank kunnen, is een misvatting.Het gaat namelijk maar om een deel van hen. Iets minder dan de helft van alle Oost-Aziaten heeft een afwijkende vorm van alcohol dehydrogenase, het enzym dat alcohol afbreekt. Zij worden inderdaad sneller dronken.
De minimumleeftijd om in Japan te mogen roken, gokken, alcohol te drinken en kinderen te adopteren blijft wel op twintig jaar staan. De Japanse regering hoopt met de wetswijziging de vergrijzende maatschappij tegen te gaan. Japan kampt al jaren met een toenemend aantal bejaarden en een dalend geboortecijfer.
Als je stopt met drinken heb je geen katers meer.Je staat niet op met hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid na een avond drinken.Je bent vrolijker en voelt je fitter. En dan werk, studeer en sport je ook een stuk makkelijker en met meer plezier!
De Moldaviërs staan op de eerste plaats met 17,4 liter alcohol per persoon per jaar.
In het Stockholmse Nordic Sea Hotel kun je in de Sea bar het duurste drankje ter wereld kopen, 'Diamonds on the rocks'. Het drankje kost 23.450 Zweedse kronen, omgerekend zo'n 2582 euro.
Wij hebben het antwoord! Dat is namelijk Tsjechië. In dit land dronken ze in 2017 maar liefst 151 liter bier per persoon per jaar. Ter vergelijking: in Nederland is dit minder dan de helft, namelijk 73 liter.
Drinken in China: De Chinezen zijn echte theeleuten. Ze nemen hun thee in eigen glazen potten met deksel overal mee naar toe; naar hun werk maar ook op reis. Thuis doen ze er een bodempje theebladeren in, waar ze dan de hele dag gekookt water bij schenken. Groene thee wordt het meeste gedronken.
Zoals vele Aziatische volkeren kunnen de meeste Chinezen eigenlijk geen melkproducten verdragen: ze hebben een lactose-intolerantie. In de dunne darm missen ze het enzym lactase, dat ervoor zorgt dat het koolhydraat lactose in de melk afgebroken wordt en in de bloedbaan terechtkomt.
Wijn bij Chinees eten
Een op hout gelagerde Chardonnay of een beetje zoete Riesling bieden dan uitkomst. Wat rode wijn betreft kan een Pinot Noir uit Duitsland of Frankrijk uitkomst bieden, maar dan moet het gerecht niet te zoet zijn.
De pittigheid van Aziatisch en de bitterheid van bier versterken elkaar, waardoor het bier te bitter wordt en het eten te scherp. "Veel beter zet je daar iets zoeters naast.Zoals een stout of een dubbel."
Wat betreft dagelijks drinken blijkt Portugal koploper: één op de vijf Portugezen drinkt iedere dag alcohol. Nummers twee en drie zijn Spanje (13%) en Italië (12,1%).
'Mede' gemaakt van honing is waarschijnlijk het oudste alcoholische drankje dat we kennen. Het werd 8000 jaar geleden al gedronken. Het is waarschijnlijk toevallig ontstaan doordat honing en water op een warme plek met gist in aanraking kwam.
Cola. Dit is veruit wel de nummer één meest gedronken frisdrank ter wereld, Cola.
Op nummer 1 staat Moldavië zij consumeren 17,4 liter pure alcohol per persoon per jaar, wat vergelijkbaar is met 178 flessen wijn.
Op het per capita lijstje staat Portugal fier bovenaan, met 51,9 liter. Gevolgd door Frankrijk (46,9) en Italië (46,0). Onze oosterburen drinken niet zo heel veel meer dan wij.
De Gezondheidsraad en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) adviseren zowel mannen als vrouwen om geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan één standaardglas alcohol per dag [1]. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten alcoholhoudende dranken.
Na drie maanden zonder alcohol zijn er significante gezondheidseffecten. Een leververvetting (de eerste fase van alcohol hepatitis) is gemiddeld na enkele maanden van geen alcohol drinken volledig hersteld, volgens de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging.
Je huid droogt uit, waardoor rimpels en schilferingen ontstaan.Ook kun je rode vlekken en ontsierende gesprongen haarvaatjes krijgen. Alcoholmisbruik leidt vaak tot een ongezond voedingspatroon en een vitaminetekort. Samen met de uitdroging van je huid kun je zo een opgeblazen gezicht door alcohol krijgen.
Voordelen van 2 weken geen alcohol
Je voelt je fitter. Je slaapt beter. Je huid wordt gezonder. Je leverwaarden en cholesterolgehalte dalen.