De deodorantspray van Syneo 5 reduceert transpiratie en voorkomt een onaangename zweetgeur. De toevoeging van allantoïne en panthenol beschermen tegen irritatie en uitdroging van de huid. Allantoïne komt van nature voor in de smeerwortel.
De deodorant hoeft ook niet iedere dag aangebracht te worden, alleen als de werking afneemt en dat is doorgaans pas na 5 dagen!
Moet ik syNeo 5 elke dag opnieuw aanbrengen? Nee, syNeo 5 hoeft u pas weer aan te brengen wanneer de werking afneemt. Doorgaans is dit pas na 5 dagen.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweetgeur, dan is een deodorant met aluminium de beste optie. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
Breng de deodorant roller aan met maximaal 5 slagen per oksel. Laat de syNeo 5 roll-on gedurende de nacht inwerken. De volgende dag kun je weer wassen en douchen zonder verlies in werking!
Met een roller heb je hier geen last van. Wel is het zo dat je met een roller contact maakt met de huid waardoor er bacteriën in je deodorant terecht kunnen komen. Een spuitbus is dan ook iets hygiënischer, omdat die niet in aanraking komt met de huid.
Draag luchtige kleding van katoen.Was u elke dag met water en zeep.Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
U kunt syNeo 5 het beste een nacht laten intrekken. De volgende ochtend wassen of douchen zoals gewoonlijk. syNeo 5 niet meer gebruiken voordat het effect is uitgewerkt!
Hyperhidrosis op het voorhoofd en op de behaarde hoofdhuid heeft tot gevolg dat er steeds zweet afdruipt van het gezicht. Dit kan storend zijn bij sociale contacten. Overmatig zweten kan dan ook leiden tot emotionele en psychosociale problemen, waaronder verminderd zelfvertrouwen, sociaal isolement en depressie.
Nuud werkt gedurende minimaal 48 uur en maximaal 7 dagen.
Hormonen & zweetklieren
Ook tijdens je menstruatie zijn je hormonen anders en kan je zweet meer stinken. Zweet wordt geproduceerd door de ecocriene zweetklieren. Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Zweten zuivert je huid
Op die manier ontdoen ze zich van ongezonde bacteriën en vuil. “De afvalstoffen die je poriën verstoppen en je huid ontsieren met onzuiverheden verlaten je lichaam via zweet,” onderschrijft dermatoloog Adebola Dele-Michael. En zoals je weet, werken de peptiden in transpiratievocht desinfecterend.
Oorzaken overmatig zweten
Bijwerkingen van bepaalde medicijnen (zoals SSRI's, TCA's, opiaten, cholinesteraseremmers, levopoda en anti-oestrogenen, zoals tamoxifen) Drugs of alcohol, of verschijnselen bij minderen of stoppen daarmee. Hormonale veranderingen, zoals in zwangerschap of overgang. Een angststoornis.
U zweet dan meer dan nodig is om het lichaam te beschermen tegen oververhitting. Het is normaal om te zweten bij warmte, spanning, inspanning en emotie. Vaak is er geen oorzaak aan te tonen voor overmatig zweten, maar als er een medische oorzaak is voor overmatig zweten, kan dat te maken hebben met: Een angststoornis.
Onder de oksels en op de handen en voeten zijn de meeste zweetklieren te vinden. 5.
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
Geen deodorant of anti-transpiratiemiddelen dragen kan voor- en nadelen hebben, afhankelijk van hoe jij en anderen denken over je natuurlijke lichaamsgeur. „Als je stopt met het dragen van deodorant of anti-transpirant, kun je na verloop van tijd een sterkere geur ontwikkelen”, volgens dermatoloog Amanda Doyle.
Parfum als alternatief voor deodorant gebruiken is ok voor noodgevallen, maar niet ideaal. Behalve dat parfum meestal veel duurder is dan deodorant is het ook gewoon een ander product. Een deodorant bevat een geurneutraliserende technologie en kan (in het geval van een antiperspirant) ook vocht tegen houden.
Wat is een gezonde deodorant? Een gezonde deodorant is een deo zonder aluminium, alcohol en synthetische parfum. Als het gaat om het kiezen van de beste deodorant, kan je een voorkeur hebben voor een deostick, deo roller of deo spray.
Hygiëne. Ik weet dat voor veel mensen hygiëne de reden is om een spray te gebruiken. Met een roller zal je inderdaad bacteriën van je huid het product 'inrollen'. Maar je hoeft je over die bacteriën niet zoveel zorgen te maken: zo'n roller bevat stoffen die ervoor zorgen dat deze bacteriën niet lang overleven.