Te gebruiken bij behandeling van klachten ten gevolge van aambeien, zoals jeuk, vochtafscheiding, bloedinkjes, pijn, of een combinatie van deze verschijnselen.
Aambeien zijn vaak niet gevaarlijk maar kunnen wel voor jeuk, pijn en irritatie zorgen waardoor dagelijkse bezigheden zoals zitten, fietsen of een toiletbezoek vervelend kunnen zijn. Sperti kan bij zowel inwendige als uitwendige aambeien verlichting bieden. Sperti is een vertrouwde oplossing bij aambeien.
Breng bij klachten ´s-morgens en ´s-avonds en na elke stoelgang één zetpil in de anus. Reinig de anale opening na elke stoelgang eerst met zacht toiletpapier en dan met een washandje en lauw water. Droog daarna voorzichtig of, beter nog, dep voorzichtig droog met een zachte handdoek.
De producten van Sperti werken verzachtend en verkoelend op de gevoelige huid van de anus. Je kunt al verlichting merken van de jeuk, de pijn of het branderige gevoel.
U mag het product niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Raadpleeg bovendien uw arts, indien de klachten aanhouden of terugkeren, en bij pijnlijke en bloedende aambeien.
Onze beste behandeling is de zalf AnaMel. Deze is speciaal ontwikkeld voor anale ongemakken, waaronder aambeien. De zalf werkt snel tegen klachten als jeuk en pijn.
Bij irritatie van de huid rond de anus kunt u zinksulfaat vaselinecrème smeren. Heeft u vooral veel last van jeuk en pijn, dan kunt u lidocaïne vaselinecrème gebruiken. Als de klachten ernstig zijn kan een arts de combinatie cinchocaïne, hydrocortison en framycetine voorschrijven in een zalf.
Aambeien genezen vaak vanzelf. Hoelang dat duurt verschilt bij iedereen. Van een paar dagen tot enkele maanden. Het hangt van de grootte van de aambeien af, hoeveel klachten u heeft en wat u zelf doet.
Verzachtende middelen worden gebruikt bij jeuk en irritatie bij aambeien en zijn zonder recept verkrijgbaar. Voorbeelden zijn vaseline-cetomacrogolcrème of zinksulfaatvaselinecrème. Zinksulfaat werkt ook licht samentrekkend en laat de aambei iets verschrompelen.
Zachte ontlasting kan helpen klachten voorkomen of verminderen. Zorg daarom dat u voldoende drinkt en beweegt. Ook het eten van vezels kan helpen. Vezels zitten in volkoren producten, bonen en groente.
Als er geen duidelijke oorzaak voor de jeukklachten is, adviseren we de anus te behandelen met een crème of een zalf, zoals sudocrème, zinkzalf of barrièrecrème. Deze middelen zijn vrij verkrijgbaar bij de drogisterij of apotheek.
De meest gebruikte behandelmethoden voor aambeien zijn de zogeheten bandligatie en een operatie. Inwendige aambeien die bloedverlies veroorzaken kunnen heel goed met bandligatie worden behandeld. Uitwendige aambeien of huidflapjes moeten soms operatief worden verwijderd.
Niet te lang staan of zitten
Met lang staan of zitten kun je druk uitoefenen op de anus. Dit kan aambeien veroorzaken of bestaande klachten verergeren. Probeer je lichaamshouding zo veel mogelijk af te wisselen.
Aambeien sterven na 5 tot 10 dagen af. Ze verlaten uw lichaam met de ontlasting, samen met de elastiekjes. Het wondje geneest met een klein litteken. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 weken.
Stress; Stress kan voor spijsverteringsproblemen en een overactieve bekkenbodem zorgen.Daardoor kunnen aambeien ontstaan.
De aambei moet vervolgens zelf genezen. Bij jeuk en irritatie kunt u zinksulfaatvaselinecrème rond de anus smeren. Heeft u vooral veel last van pijn dan kunt u beter lidocaïne-vaselinecrème gebruiken. De crème vormt een verzachtend laagje op de huid rond de anus.
Ze komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Aambeien zijn onschuldig, niet besmettelijk en kunnen niet kwaadaardig worden.
Theranal verlicht snel de symptomen van aambeien zoals jeuk, pijn en irritatie èn zorgt dat de aambeien krimpen. Uiteindelijk zullen de aambeien verdwijnen. Theranal aambeienzalf is geschikt voor zowel inwendige als uitwendige aambeien.
Het middel xylometazoline leidt tot vaatvernauwing in de neus bij gebruik voor een verstopte neus. Het neusslijmvlies slinkt dan en daardoor kun je beter ademen. Als het middel overmatig of verkeerd wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij aambeien, kan het via de bloedbaan ook in de rest van het lichaam komen.
Tip 2: Lichaamsbeweging
Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten lichaamsbeweging hebt per dag. Wandelen en zwemmen zijn hierbij goede voorbeelden.
Zoals meer vezels eten (20-35 gram per dag), veel drinken en voldoende bewegen. Een diëtist kan je hierbij eventueel helpen. Door het opvolgen van deze adviezen zullen in veel gevallen de klachten verdwijnen. Om de pijn van aambeien te verminderen kan het nemen van een warm bad helpen.
De meeste aambeien kun je behandelen met een crème die de aambeien doet krimpen en die jeuk en irritatie bestrijdt. Met een meer vezelrijk dieet kun je constipatie voorkomen, wat vaak een veelvoorkomende oorzaak van aambeien is. In sommige gevallen kan het nodig zijn om aan te vullen met zetpillen.
Wat als een aambei kapot gaat? Als een aambei kapot gaat, zal die (even) gaan bloeden.Ook kan het gebied rondom je anus gaan irriteren.Dan voelt het branderig aan, en kan het gaan jeuken.
Een getromboseerde aambei is een uitgerekt adertje bij de anus waarin een klein en ongevaarlijk bloedstolsel zit. Het adertje rekt uit, zwelt op en is hierdoor pijnlijk. Een getromboseerde aambei kan zich aan de binnen of aan de buitenkant van de anus bevinden. Soms ontstaan er meer bloedstolsels.