Via de Smart Lock functie kun jij jouw mobiel ontgrendeld houden wanneer deze op een vertrouwde locatie is of in de buurt van een vertrouwd apparaat of op je lichaam.
Je kunt je Galaxy-telefoon veilig houden en voorkomen dat je bij elke keer dat je hem gebruikt een pincode of wachtwoord moet intypen. Door de functie Smart Lock in te stellen, kan je je telefoon ontgrendeld houden wanneer je hem vasthoudt of op een specifiek tijdstip of specifieke plaats.
In een smart lock zit net als bij standaard sloten een cilinderslot. Deze open je echter niet met een sleutel, maar met een digitale sleutel. Het signaal om het slot te openen wordt verstuurd via Bluetooth of wifi en kan dus online gemanaged worden.
Google Smart Lock uitzetten
Dit betekent dat je wederom naar het Smart Lock-menu op je Android-apparaat moet gaan, en op 'Lichaamsdetectie' tikt. Schakel vervolgens 'Smart Lock-lichaamsdetectie' uit en verwijder alle veilige apparaten en plaatsen.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.
Smart Lock instellen op je Android-smartphone
Daarvoor ga je naar Instellingen > Beveiliging > Trust-agents. Daar zet je de schakelaar om Smart Lock te activeren. Vervolgens ga je naar Instellingen > Beveiliging > Smart Lock.
Via het gps-signaal van je smartphone weet de Nuki waar je ongeveer bent en kan je een reminder sturen dat je de deur niet op slot hebt gedaan – of je stelt in dat de deur automatisch op slot wordt gedraaid zodra je buiten bereik komt.
Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk je code te veranderen zonder de telefoon eerst te unlocken. De enige mogelijkheid om je toestel weer te gebruiken is een harde reset, hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd en kun je je telefoon weer normaal gebruiken.
Toestel resetten via recovery mode:
Sluit je telefoon af en wacht een paar seconden. Houd de knoppen Volume Up, Power, en Home/Bixby ingedrukt tot dat je het Android logo ziet. Wacht een paar seconden. Navigeer met de volumeknoppen naar Wipe data/factory reset en bevestig met de Power knop.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Controleer zo of uw accountgegevens gelekt zijn: Ga naar de site haveibeenpwned.com. Klik op Email or phone (international format). Vul uw mailadres in.
Hoe zit het met de veiligheid van de extensie zelf? Google ontvangt jouw wachtwoorden en gebruikersnamen niet. Er wordt een zogenoemde 'hash' van berekend, een soort versleuteling die maar één kant op werkt. De naar Google verstuurde hash wordt vergeleken met de lijst met wachtwoorden, die ook gehasht zijn.
Passwordmanagers bewaren je wachtwoorden vaak in de cloud en de wachtwoordsoftware van LastPass bevatte veiligheidslekken. Hoe onveilig dit ook klinkt, door de gebruikte versleuteling zijn wachtwoordmanagers toch een van de veiligste manieren van wachtwoordbeheer.
Let op: Gmail is een dienst van Google. Wijzigt u het wachtwoord, dan gebeurt dat ook voor alle andere Google-diensten. Het kan dus zijn dat u dan ook op uw Android-smartphone of -tablet het nieuwe wachtwoord moet invullen.
Paswoord is een leenvertaling uit het Engels (password). Paswoord wordt vooral in België gebruikt. Het algemeen Nederlandse woord is: wachtwoord. Ook password komt in het Nederlands voor, maar we gebruiken bij voorkeur een van de Nederlandse alternatieven.
Bixby is een virtuele assistent, ontworpen door Samsung. Bixby maakt het mogelijk om je Samsung smartphone of tablet bijna volledig met je stem te bedienen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om deze spraakopdrachten in het Nederlands te geven. Je vraagt Bixby bijvoorbeeld om iets op te zoeken op het internet.