Hoe werkt shockwave bij hielspoor? Shockwave bestaat uit krachtige elektromagnetische of mechanische impulsen die op de pijnbron worden gericht. Hier zorgt de straling voor vergruizing van de kalkafzetting.De verkalking lost op en de doorbloeding verbetert.
Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt uw patiënt al het resultaat met shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.
Antwoord: Shockwavetherapie is over het algemeen effectief bij het behandelen van slijmbeurs ontstekingen. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige praktijken bieden alleen Radiale shockwave aan. Deze vorm is minder effectief bij slijmbeurs ontstekingen.
Er zijn geen bijwerkingen bekend. Het is wel mogelijk dat de behandelde plek een lichte roodheid van de huid of zwelling laat zien. Ook kan een lichte bloeduitstorting of blauwe plek voorkomen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen enkele uren, hooguit enkele dagen na de behandeling vanzelf.
Een behandeling duurt gemiddeld ongeveer 10 minuten. De pijn na de behandeling verschilt. De ergste pijn is weg zodra de behandeling stopt, maar sommige patiënten hebben nog enkele uren tot dagen na de shockwave behandeling een wat zeurderige napijn.
Een eenvoudige manier om thuis wat aan massage voor je hielspoor te doen is het onder de peesplaat heen en weer rollen met een golfbal, of eventueel een tennisbal als dit pijnlijk is. Je kunt dit gewoon doen terwijl je bijvoorbeeld achter je bureau zit te werken.
Shockwave therapie vergoeding via fysiotherapeut
Shockwave therapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Shockwave therapie valt onder de behandelmethodes van de fysiotherapeut. Om de kosten vergoed te krijgen zul je dus een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie moeten afsluiten.
Afhankelijk van de ernst van de hielpijn kan een lichte oefening als rustig wandelen nog wel goed zijn. Het is goed om in beweging te blijven en niet volledig stil te gaan zitten, maar dit kan het beste door een therapeut beoordeeld worden.
Van alle hielspoor klachten die wij behandelen geneest maar liefst 80% binnen 5 behandelingen. Het effect van de hielspoor behandeling via de shockwave therapie van Rayer Healthcare is vaak na enkele behandelingen al aantoonbaar merkbaar.
De behandeling zelf kan behoorlijk pijnlijk zijn en de meeste mensen hebben na de behandeling van shockwave bij een hielspoor nog enkele dagen last van napijn. Maar in verreweg de meeste gevallen is de pijn direct weg na de behandeling.
Shockwave therapie is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen, waardoor de pijn afneemt. Medifit Fysiotherapie werkt al een aantal jaar met deze therapie en de resultaten die we ermee boeken zijn erg goed.
Fysiotherapeuten zijn opgeleid om hielspoor te evalueren en behandelen. Als bij u hielspoor is vastgesteld, zal uw fysiotherapeut met u een programma opstellen om uw symptomen te verminderen met daarin onder andere: Stretchoefeningen om de soepelheid van uw enkel en peesplaat te verbeteren.
Kosten shockwave therapie
De kosten voor één behandeling bedragen ongeveer 75 euro. Een behandeltraject kost dus doorgaans zo'n 150 tot 450 euro.
Deze behandeling kan met lichte pijn gepaard gaan, maar is minder pijnlijk dan Dry needling. Daarom is de Shockwave therapie een goed alternatief voor Dry needling wanneer deze behandeling te pijnlijk is voor de patiënt. Bijwerkingen komen nauwelijks voor.
Er werden geen significante verschillen gevonden tussen ESWT en placebo bij de behandeling van tendinopathie. De meest gerapporteerde bijwerkingen van ESWT waren acute pijn, petechiën, lokaal erytheem, kleine kneuzingen en hematomen.
Een veel voorkomend probleem aan de voeten zijn ontstekingen, zoals ontstekingen aan de bindweefselband onder de voet (fasciitis plantaris en hielspoor). Bepaalde voedingsmiddelen kunnen dit probleem bevorderen, zoals rood vlees. Ook te veel omega-6 vetzuren kunnen hiertoe bijdragen.
Vaak begint hielspoor met een milde pijn, welke toeneemt wanneer belasting niet wordt aangepast. In rust neemt de pijn af. Door de toenemende druk op de peesplaat kan en kleine zwelling ontstaan op de plek waar zich de meeste druk op uit oefent.
Pijn door slippers kan minder worden, maar door een warmere temperatuur en meer beweging kan hielspoor ook minder worden.
Het dragen van slippers is meestal niet verstandig als je hielspoor klachten hebt. Dit komt omdat de meeste slippers te plat en te hard zijn. Toch heeft het schoenenmerk Skechers een paar slippers uitgebracht die wel geschikt zijn bij hielspoor. Dit zijn de Skechers Arch Fit slippers.
Iemand die last heeft van hielspoor zal vaak na lang stilstaan of zitten de meeste hevige pijn hebben. Het vervelende is dat na rust de pijn vaak erger wordt, wanneer men weer wil gaan lopen of staan geeft de voet direct een pijn reactie. Na korte belasting wil de pijn vaak weer afnemen.
Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder
U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. In de Zorgverzekeringswet vindt u alle chronische aandoeningen. Deze chronische lijst bevat veel medische termen.
Veel Nederlanders maken gebruik van fysiotherapie. De basisverzekering vergoedt de eerste 12 fysio en oefentherapie behandelingen bij artrose van de knie of de heup. Daarnaast vergoedt de basisverzekering fysiotherapie voor volwassenen alleen als je een aandoening hebt die op de lijst met chronische aandoeningen staat.
Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je fysiotherapie in veel gevallen vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Maar je kan hiervoor ook gebruik maken van een aanvullende verzekering.