Een noppenfolie afdekking is de meest goedkope manier om uw bad in de zomer af te dekken. Deze folie geeft de zonnewarmte door aan het water en kan de temperatuur met 5 graden of meer doen stijgen.Tevens vermindert deze folie het verdampen van het water met 90 procent.
Noppenfolie voorkomt dat de naderhand te storten beton in contact komt met de ondergrond, waardoor geen water aan het beton wordt onttrokken. Deze polyetheen noppenbaan is zeer makkelijk en direct verwerkbaar vanaf de rol. U bespaart op arbeidstijd en materiaalkosten."
De noppenfolie is op veel verschillende manieren bruikbaar. Wij raden het ten eerste aan om bij het verpakken de bolletjes lucht aan de binnenzijde te plaatsen. Draai hierna de folie om je zending heen en verstevig deze vervolgens met wat extra verpakkingstape.
De werking van noppenfolie voor uw zwembad
De zijde met de noppen wordt op het water gelegd. Wanneer de zon schijnt, wordt de lucht in de noppen warm. Doordat de noppen in het water liggen, wordt de warmte doorgegeven aan het water. Zo blijft het water warm!
Het antwoord op die vraag is erg simpel; de noppenfolie moet met de lucht bubbeltjes aan de binnenzijde worden geplaatst. Dit heeft diverse redenen. De voornaamste reden is dat het hiermee de meeste bescherming biedt. Een andere reden is dat de verpakte goederen hiermee op hun plaats worden gehouden.
Professionele noppenfolie is relatief goedkoop en heeft al een isolatiewaarde van 3,3 K/watt/m2. Dus deze manier van isoleren is snel terug verdiend. De noppenfolie bevat luchtkamers van 31 mm in diameter en van 12 mm dik. Zoals iedereen wellicht weet isoleert stilstaande lucht het beste.
Luchtspouw: noppenfolie breng je nooit direct tegen de vloer aan. Door minstens twee centimeter open te houden tussen het folie en de onderkant van de vloer isoleert deze beter. Stilstaande lucht is namelijk de beste isolator. Isolatiewaarde: noppenfolie zal je geen grote winst opleveren.
Een warmtepomp is de efficiëntste en zuinigste manier om ook grote zwembaden op te warmen. Het maakt gebruik van elektriciteit om warmte te onttrekken uit de buitenlucht en die af te geven aan het water. De koude lucht wordt dan weer door de pomp weggeblazen.
Zonder adequate afdekking is het zinloos om uw bad te verwarmen. Bovendien houdt een zomerzeil of noppenfolie het zonlicht effectief tegen. Dit is belangrijk als u chloor gebruikt voor de desinfectie van uw water. De UV stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in uw bad en breken het geleidelijk af.
Je zwembad lekker warm door de zon
In de zomer is dit gemiddeld ongeveer 15-20 MJ per vierkante meter per dag. Een Intex opzet zwembad van 3 bij 2 meter (6m2) pakt dus per uur dat er zon op staat ongeveer 100MJ op. Een aangename temperatuur voor het zwembad is ongeveer 25 graden Celsius.
Zwembad noppenfolie
Deze folie geeft de zonnewarmte door aan het water en kan de temperatuur met 5 graden of meer doen stijgen. Tevens vermindert deze folie het verdampen van het water met 90 procent. Hiermee bespaart u mogelijk honderden euro's op onderhoud, chemische- en verwarmingkosten.
Als je je zwembad goed schoon wilt houden is een zwembadafdekking zeker aan te raden. Naast het schoon houden van het bad heeft de afdekking ook nog andere functies. Zo houdt een afdekking de warmte ook vast. Dit kan een hoop verwarmingskosten schelen.
Noppisol noppenfolie is relatief goedkoop, verkrijgbaar bij onder andere Hornbach, en heeft een R-waarde vanaf 1.2 m²K/W, afhankelijk van de soort folie. Deze manier van isoleren is snel terug verdiend.
Zo heeft de folie in de winter een isolerende functie. Door de ramen te bedekken met luchtkussenfolie (even sprayen met water en de folie tegen het raam duwen), de waterleidingen buiten in te pakken met folie en planten en bomen een warme jas van bubbeltjesplastic te geven.
Het grootste voordeel van een kelderdrainage met noppenfolie is dat de oplossing letterlijk waterdicht is. Je zal niet langer last hebben van vocht op de kelder. Het pompsysteem en het noppenmembraan werken uitstekend.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Te veel (regen)water in het zwembad
Als je zwembad gevuld is tot de maximale hoogte, dan kan de regen er voor zorgen dat het waterniveau te hoog wordt. Hierdoor kan bijvoorbeeld de zwembadskimmer niet meer zijn werk doen en komt het water boven de rand. Ook is dit niet goed voor de constructie van het zwembad.
Onze meest favoriete en goedkope manier om een zwembad te verwarmen is met zonne-energie. We hebben hiervoor verschillende producten, zoals onze solarmatten. Deze matten leg je in de tuin en het water van de pomp gaat hier doorheen. De zon warmt het water in de buizen op en dit komt dan verwarmd terug.
Iedereen heeft verschillende wensen ten aanzien van hun zwembad in de tuin. De meest ideale temperatuur zal liggen tussen de 25 en 28 graden Celsius.
Op het gebied van zwembadverwarming is een warmtepomp de beste methode: energiezuinig en met het hoogste rendement. Een warmtepomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur (als de filterpomp aanstaat). Zo is het water altijd lekker warm wanneer jij een duik wilt nemen.
Driedubbel glas is een vereiste
Driedubbel glas isoleert maar liefst twee keer zo goed als dubbel glas, onder meer door de aanwezigheid van meer spouwen tussen de verschillende ruiten. Hierdoor komt kou van buiten minder makkelijk binnen en ga je ook condensvorming in je serre effectief tegen.
Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol.