Micellair water verwijdert overtollig talg en vuil van je huid, zonder dat je er extra water bij nodig hebt. Daarna voelt je huid heerlijk zacht en schoon aan. Het reinigingswater bevat micellen, kleine deeltjes die bestaan uit olie. Deze deeltjes trekken zowel olie en vet aan (zoals talg en vuil), als water.
Het gevaar van micellair water
In de vloeibare basis zitten 'vuillokkers' die je micellen noemt, ze trekken onzuiverheden uit je huid. “Het probleem is niet het micellaire water zélf, wel dat-ie op je huid blijft omdat het meestal leave-on formules zijn.”
Als je huid snel uitdroogt door hard water (water met veel kalk), dan is micellair water de perfecte oplossing voor je gevoelig huid. Dankzij het hydraterende onderdeeltje in de micellen, krijgt je huid een boost en hoef je je gezicht na het reinigen niet meer af te spoelen.
Ons advies: Je kan een reinigingsmelk best gebruiken als eerste stap in je reinigingsroutine om make-up en vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een toner of micellaire reiniger die de laatste vuil restjes van de huid wegneemt.
Micellair reinigingswater is net als een tonic in staat om de poriën grondig te zuiveren. Maar waar een tonic vaak als component alcohol bevat en de huid kan uitdrogen, doet micellair water dit niet. Micellair reinigingswater is een reiniger op waterbasis, zonder parfum, parabenen of alcohol.
Onze eerste keuze. Het micellair water van La Roche- Le Posay is een fysiologisch reinigingswater dat dermatologisch is getest. Het water is geschikt voor normale huidtypes en specifiek ook voor mensen met een heel gevoelige huid die snel geïrriteerd geraakt.
Een tonic zorgt er dus eigenlijk voor dat je huid echt perfect schoon is, immers op een schone huid kan je crème ook het beste zijn werk doen. Bovendien brengt een tonic je huid (Je PH-waarde) na het reinigen weer in balans. Er zijn heel wat tonics met alcohol, ontwikkeld voor de vette of onzuivere huid.
NIVEA Micellair Water heeft een magneetwerking waarbij olie, vuil & make-up worden aangetrokken via micellen. Micellen zijn microscopische kleine deeltjes die vuildeeltjes als make-up en overtollig talg omsluiten. Het resultaat: een schone, gezond uitziende huid die kan ademen!
Is micellair water olievrij? – Garnier Micellair Reinigingswater bevat micellen, deeltjes die uit olie bestaan. – Die deeltjes op oliebasis, ofwel micellen, hebben een zogenaamde 'kop' en een 'staart'. – De staart trekt vervolgens olie en vet aan, zodat vuil, overtollig talg en vet worden losgemaakt van de poriën.
Het verschil zit in het percentage alcohol in tonics en lotions. Deze beiden producten mogen volgens de warenwet alcohol bevatten. Maar voor een tonic geldt dat dit maar maximaal 4% is en daarmee bevatten zij een lager percentage alcohol dan lotions!
Een tonic wordt soms zelfs als synoniem gebruikt voor een toner, en vice versa. Logisch dus dat hier veel verwarring over bestaat. Ter opheldering: een toner gebruik je als voorbereiding op moisturizer, ofwel een dag- of nachtcrème. Het is geen reinigend, maar eerder een verzorgend en kalmerend product.
Ik heb de laatste jaren een paar vrij slechte micellaire reinigers gebruikt, dus ik was benieuwd hoe deze van Garnier zou bevallen. Ik kan gelukkig zeggen dat ik erg positief ben! Hij verwijdert moeiteloos mijn make-up en laat mijn huid soepel aanvoelen. Hij droogt gelukkig dus zeker niet uit!
Een verademing. Ook de producten uit de lavendellijn van Garnier BIO zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid, zoals de anti-age dagcrème, de gezichtsolie en de oogcrème werken extra verstevigend dankzij de actieve en biologische ingrediënten.
Tonic brengt de pH-waarde van je huid in balans en verwijdert restjes reinigingsmelk en make-up. Tonic is eigenlijk altijd wateriger dan reinigingsmelk of -gel en heeft heftigere ingrediënten. Na een tonic voelt je huid schoon, bijna ontsmet zelfs. Zo smeer je je crème op een schone huid.
Wanneer een huidspecialist jouw huidtype wil vaststellen, kijkt hij of zij naar de stevigheid, de grootte van je poriën en de vochtbalans van je huid. Op basis daarvan komt er een bepaald huidtype uit de test: normaal, droog, vet of gemengd. De normale huid is glad en heeft kleine poriën.
Een serum breng je aan na het reinigen van je gezicht (en eventueel gebruik van een toner) en vòòr je moisturizer. Een serum bestaat uit hoge concentratie werkzame stoffen, wat betekent dat je vaak meer voor een serum betaalt en er minder in een flesje zit.
Ik vroeg me af waarom je eerst een toner gebruikt en dan een exfoliant. Als je eerst de exfoliant zou gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen dringen de actieve stoffen in de toner dan niet beter door in de huid.
Het reinigen van je gezicht 's avonds is cruciaal.
Reinig je gezicht altijd, zelfs als je geen make-up hebt gebruikt. Dep jouw gezicht droog in plaats van af te vegen. Deppen is veel huidvriendelijker en zachter op de huid.
“Als je een vette huid hebt en je wast je gezicht niet, kan je een dramatische toename van puistjes zien. Als je een droge huid hebt en je je gezicht niet meer wast, kan je na een tijdje zien dat je huid er veel droger en doffer uitziet.”