Iberogast is een kruidengeneesmiddel voor maag-darmklachten, zoals maagpijn en misselijkheid. Het is zonder recept te koop bij apotheek of drogist. Een van de negen kruiden in Iberogast is 'stinkende gouwe' (Chelidonium majus). In wetenschappelijke bronnen wordt dit kruid in verband gebracht met leverbeschadiging.
Iberogast® werkt effectief en is wetenschappelijk bewezen bij een combinatie van maag- en darmklachten zoals krampen, misselijkheid en maagpijn. Ook kan het helpen een vol gevoel te verminderen. Het is daarmee een effectief middel tegen buikpijn gerelateerde klachten.
Wanneer je geen klachten meer ervaart, kun je stoppen met Iberogast. Als je klachten toch aanhouden, kun je Iberogast met een gerust gevoel een langere periode gebruiken om je maag en darmen terug in balans te brengen. Raadpleeg een arts als de symptomen na 2 weken niet geheel zijn verdwenen, of verergeren.
Iberogast helpt bij vrijwel álle functionele klachten die met maag en darmen te maken hebben. Vanwege de wetenschappelijk bewezen werking is Iberogast geregistreerd als geneesmiddel. Iberogast is niet chemisch, geeft geen bijwerkingen en is zonder problemen te gebruiken in combinatie met andere medicijnen.
De juiste dosering
Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 3x daags 20 druppels. Oplossen in wat vloeistof (water, thee of vruchtensap). Voor of tijdens de maaltijd innemen (of bij acute klachten).
Een opgeblazen gevoel of opgeblazen buik is meestal onschuldig en wordt veroorzaakt door gas in het darmstelsel. Vaak gaat het gepaard met winderigheid, boeren of andere maagdarmklachten. De gasvorming ontstaat door darmbacteriën en door lucht die je inslikt. Soms is er een onderliggende (maagdarm)aandoening.
Iberogast® is een geneesmiddel voor de symptomatische behandeling van dyspepsie in volwassenen, met name voor de klachten maagpijn, maagzuur, een vol gevoel, maag/ darmkrampen en misselijkheid.
Het is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. Iberogast bestaat al meer dan 55 jaar, maar is ruim 25 jaar in Nederland verkrijgbaar. Het verlicht maag- en darmklachten, zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol en opgeblazen gevoel en misselijkheid, natuurlijk en effectief.
Mogelijke oorzaken van maagpijn zijn: Te veel en/of te snel eten. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen, bijvoorbeeld sterk gekruid of pittig eten, vet eten, chocolade, pepermunt en citrusvruchten. Het drinken van bepaalde dranken, zoals koffie, koolzuurhoudende dranken, zure dranken en alcohol.
Venkel en gember zijn natuurlijke middelen tegen maagpijn
Vooral na een zware maaltijd. Een natuurlijk middel tegen maagpijn is venkel, maar ook gember werkt goed. Beiden hebben een kalmerende werking op de maag. Zet bijvoorbeeld een lekkere thee met venkel en gember, of drink een glas alcoholvrije gemberbier.
Heeft u last van brandend maagzuur of maagpijn en heeft u een pijnstiller nodig? Kies dan bij voorkeur paracetamol. Andere pijnstillers kunnen de maag irriteren, waardoor de pijn verergert.
U kunt maagzuurremmers gebruiken als u een langere werking wenst bij uw maagklachten, zoals bij nachtelijke zuurbranden. Voorbeelden van H2-blokkers zijn cimetidine, famotidine, nizatidine en ranitidine. Lage sterktes kunt u bij de drogist of apotheek kopen. Hogere sterktes worden op recept voorgeschreven door uw arts.
Stress en de buik
Dit zorgt voor een verhoogde hartslag, meer adrenaline en een sneller reactievermogen. Dit heeft wel als gevolg dat er minder bloed naar de darmen gaat. De darmfuncties worden hierdoor vertraagd. Dit kan leiden tot verschillende darmklachten, zoals maagpijn, verstopping en een opgeblazen buik.
6. vermijd voedingsmiddelen die voor gasvorming zorgen. Er zijn heel wat voedingsmiddelen die gassen in je darmen doen vormen en je een opgeblazen buik bezorgen. Vermijd daarom vetrijke of bewerkte voeding en koolzuurhoudende dranken (frisdrank).
Klachten van een wekedelensarcoom in de buik
Pas als het sarcoom tegen een orgaan of zenuwen gaat drukken, kun je klachten krijgen. Je kunt dan last hebben van een vol gevoel, een opgezette buik, darmklachten of bloed bij de ontlasting. Een wekedelensarcoom dat tegen organen aandrukt, kan pijn veroorzaken.
Wanneer het gehalte aan progesteron en oestrogeen afneemt in je lichaam, wordt er minder gal geproduceerd. Hierdoor gaat je spijsvertering trager werken, waardoor gassen zich gaan ophopen. Dit kan voor een opgeblazen gevoel, winderigheid en buikpijn zorgen.
De juiste stof
Een rok of broek in een stevigere stof stopt je buikje mooi weg. Kies voor jeans of middelmatig dikke stoffen: niet té dun, zodat niet elk klein minpuntje wordt geaccentueerd, maar ook niet té stug, zodanig dat je kleding nog steeds mooi over je lichaam valt. Jeans is ook een goede optie.
Voedingsmiddelen die de maag tot rust brengen, zoals yoghurt, melk, gekookte spinazie, wortelen en aardappelen, kunnen helpen. Een efficiënt huismiddeltje tegen maagzuur is te slapen met uw bovenlichaam iets hoger, zodat het maagzuur niet in de slokdarm kan vloeien.
Eet bananen, appels, meloenen, bosvruchten, aardbeien, perziken of abrikozen. Heb je maagklachten? Mogelijk heb je moeite met het verteren van eiwitten. Eet een kiwi, ananas of mango.
Pijn in de maagstreek. Misselijkheid. Een opgeblazen gevoel. Soms (bloed)braken.