De naam zegt het eigenlijk al: een filler 'vult' delen van je gezicht op en zorgen daar voor meer volume. Zo kunnen de contouren van het gezicht hersteld worden en kunnen zichtbare lijnen en rimpels aangepakt worden, maar fillers worden ook gebruikt om de huid te verstevigen op plekken waar dat nodig is.
Vanaf het moment dat u een fillers behandeling bent ondergaan en vanaf het moment dat u besluit te stoppen met fillers is het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat u door te stoppen met fillers ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.
Met fillers kun je de huid hydrateren, verzachten, meer volume geven of rimpels en lijntjes opvullen. Maar fillers kunnen ook de vorm van het gezicht herstellen, de kaaklijn verstrakken of juist verzachten.
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.
Het grootste verschil tussen Botox® en fillers is dat Botox® ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen waardoor rimpels minder zichtbaar worden en fillers zullen daarentegen rimpels of lijntjes opvullen.
Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Daarbij geldt natuurlijk wel, dat het allemaal esthetisch verantwoord moet zijn. De cosmetisch arts die jou behandeld kan je na de behandeling daarover adviseren.
Een behandeling met fillers kan 'mislukken'. Gelukkig zien wij (vrijwel) nooit een mislukte fillerbehandeling bij ons in de kliniek. Wanneer u behandeld wordt door een door een ervaren cosmetisch arts is de kans dat een behandeling met fillers mislukt minimaal.
De prijs van één ML filler is gemiddeld tussen de € 300 - € 400. Het is raadzaam om goed te kijken met welke merk filler de arts werkt en hoeveel ervaring de arts met cosmetische behandelingen heeft. Té goedkoop is vaak geen goede reden om voor een kliniek te kiezen.
Filler kan buiten de lip terecht komen
Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden. Kortom: lip fillers nooit masseren!
Op nummer 1 Belotero. Deze filler heb ik in mijn lippen gehad en bleef daar zo'n 6 maanden zitten - wat voor mij lang is. Restylane is bij mij na 2 á 3 maanden bijvoorbeeld weer verdwenen. Ook heb ik Belotero in mijn kin en neus gehad, waar het zo'n 18 maanden blijft zitten.
Omdat er verschillende merken zijn met verschillende prijzen, maar vooral ook omdat er een enorm verschil zit in de hoeveelheid filler die ingespoten wordt. Voor de minste hoeveelheid kun je rekenen op zo'n 300 euro. Dit bedrag kan oplopen tot wel 3.000 euro als je je hele gezicht laat behandelen.
Ben je behandeld met fillers, dan kan er na de behandeling een zwelling optreden. Vooral bij behandelingen van de neus-lippenplooi, marionetlijnen en jukbeenderen is de kans groot dat het behandelde gebied wat gezwollen is. Ook bij het opvullen van de lippen moet je rekening houden met zwelling en blauwe plekjes.
Na de behandeling is je huid eerst gezwollen en wat verkleurd, dit kan vooral voorkomen bij een lipvergroting. Je ziet na twee weken het 'echte' resultaat. Na zes tot twaalf maanden wordt de filler afgebroken door het lichaam en dient de behandeling te worden herhaald om hetzelfde resultaat te behouden.
De eerste is geheel onschuldig: net na een hyaluronzuur -behandeling kan het soms voorkomen dat het hyaluronzuur een soort van gevangen zit tussen de onderhuidse schotjes. Je voelt de bobbels wel maar ziet ze niet. Dit kan zo'n 6-8 weken aanhouden.
Gemiddeld heb je 9 tot 12 maanden plezier van je filler. Ondanks dat de resultaten van je filler behandeling tijdelijk zijn, kun je zelf het nodige doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je behandeling.
Hoeveel milliliter filler nodig is ligt aan welk stuk van de kaaklijn je wilt behandelen. De ervaring is dat er over het algemeen 2-3 milliliter in totaal nodig is voor beide kanten van het gezicht.
Kies voor veiligheid en laat je nooit behandelen met permanente fillers, omdat dit teveel gevaren en blijvende complicaties kunnen veroorzaken. Kies voor een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof die gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden weer door het lichaam zelf wordt opgelost.
Het risico op allergische reacties bij fillers is klein, maar ze kunnen wel voorkomen. U kunt dan last krijgen van roodheid met jeuk en soms pijn of een gloeiend gevoel in de behandelde plek. Omdat de huid niet overal even dik is, wordt het materiaal niet helemaal gelijk verspreid.
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling. Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.
Om een optimaal resultaat te krijgen is belangrijk om na de behandeling veel water te drinken. Hyaluron heeft een waterbindend vermogen. Dus heel veel Water drinken en even niet sporten. Door te sporten ga je zweten en kan dus Hyaluron minder effectief zijn.
Na een fillerbehandeling kunnen er bijwerkingen optreden. Een beurs gevoel, blauwe plek of zwelling zijn volkomen normaal. Het kan voorkomen dat je huid na de fillers direct wat opgezwollen is. Deze zwelling kan tot twee dagen na de behandeling aanhouden en wordt soms zelfs iets meer.