Fibrofit® Strong draagt bij aan fitheid (1) en de vermindering van vermoeidheid en moeheid (1,2,4) is goed voor de spieren (2,3), ondersteunt de afweer van het lichaam (1) en activeert je natuurlijke energie (5).
Fibrofit strong is een volledig natuurlijk voedingssupplement dat is samengesteld uit kruiden, mineralen en vitamines. Het bevat hoge dosissen vitamine C, vitamine D3 en magnesium. Niet toevallig alle drie bestanddelen die helpen tegen vermoeidheid.
Bij fibromyalgie is er geen goede balans tussen de neurotransmitters. Deze verstoring kan worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1 en B6. Bij fibromyalgie wordt om die reden aangeraden om deze vitamines in supplementen bij te slikken.
Vermijd zo veel mogelijk de geraffineerde suikers, maar kies voor vezelrijke en volkoren producten, groenten, fruit en peulvruchten. Probeer niet te veel dierlijke vetten te gebruiken, zoals vette vleessoorten.
Tip 1 - Voeding en supplementen
Een van de belangrijkste bouwstenen voor je bindweefsel is glucosamine. Daarnaast is ook voldoende vitamine C, foliumzuur en magnesium nodig. Vitamine B12 kan een belangrijke aanvulling zijn, zeker als je weinig/geen dierlijke producten eet.
Fibromyalgie is niet goed te behandelen. Wel kunt u leren om zo goed mogelijk met de klachten om te gaan. In overleg met uw arts kunt u kiezen voor een van de volgende therapieën: Bewegingstherapie.
Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen.
Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van langdurige (chronische) pijn in je spieren en bindweefsel.Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak. Dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt dan de andere dag.
Iedereen kan fibromyalgie krijgen, kinderen, jongeren en volwassenen. Er is geen leeftijd of sekse aan verbonden. Omdat de diagnose zich meestal openbaart tussen de 25 en 45 jaar gaan er geluiden rond dat het risico op ontstaan van fibromyalgie toeneemt met de leeftijd.
Slapen gaat vaak slecht. U bent moe. U kunt daardoor bezorgd, soms ook moedeloos of somber zijn. Bij fibromyalgie kunt u op allerlei plekken zeurende, stekende, brandende, snijdende of kloppende pijn hebben.
Er zijn geen medicijnen tegen fibromyalgie. Uw arts kan wel pijnstillers of slaapmiddelen voorschrijven tegen de klachten. Als u zonder recept medicijnen wilt kopen, overleg dan altijd eerst met uw huisarts. paracetamol.
Het meest gebruikte medicijn bij fibromyalgie is paracetamol. Het is een pijnstiller met relatief weinig bijwerkingen. Wel is van belang per dag niet meer in te nemen dan zes tabletten (van 500 mg), zeker bij langdurig gebruik. Codeïne kan aan paracetamol worden toegevoegd, het versterkt de werking ervan.
Wat opvallend is, is dat bij een aantal mensen juist warm weer de fibromyalgie klachten doet verergeren, maar dit is bij slecht 7,8% van de mensen waarbij het weer van invloed is het geval. Voor het Fibrocentrum staat het dus als een paal boven water dat het weer de klachten beïnvloedt!
Beschadigde spieren, pezen, banden of delen van de huid kunnen door fibroblasten ook weer worden gerepareerd. Een beschadiging van bindweefsel zet reacties op gang om alles weer zoals het oorspronkelijke te herstellen. De duur van herstel is afhankelijk van de plaats, de doorbloeding en de functie van het bindweefsel.
Om sterk bindweefsel te maken heb je onder andere magnesium, mangaan, vitamine B2, C, en zwavel nodig. Die vind je in verse groenten en fruit en soms kan het nodig zijn om dat wat aan te vullen. En dan heb je nog vetten nodig om alles goed te kunnen opnemen.
Beweging en stretching
Beweging remt tevens ontstekingsprocessen die kunnen bijdragen aan verklevingen in het bindweefsel. Zelf regelmatig bewegen (wandelen of fietsen kan voldoende zijn) en rek- en strekoefeningen doen is verstandig. Zit nooit te lang, om verstijving te voorkomen.
De onderzoeksresultaten van Ewa Klaver leggen een duidelijke link met de klachten van mensen met fibromyalgie. 'Als je spieren te vaak, voor te lange tijd en ook onnodig worden aangespannen, kan dit leiden tot pijn, krampen en vermoeidheid. Dit zijn de klachten die mensen met fibromyalgie maar al te goed herkennen.
Een slaapsysteem kan de klachten van fibromyalgie nooit helemaal laten verdwijnen maar het kan uw klachten wel behoorlijk verminderen. U zult merken dat u een stuk beter slaapt op een speciaal op uw lichaam aangemeten matras en/of kussen van Medipas.
Veel mensen denken dat spierreuma hetzelfde is als fibromyalgie, doordat de pijn bij beide aandoeningen uitstraalt vanuit de spieren. Dit is niet juist.De klachten ontstaan namelijk op een andere manier. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd.
Psycho-affectieve stoornissen komen veel voor bij fibromyalgie. Deze patiënten hebben over het algemeen minder positieve stemmingen en zijn minder extravert dan andere pijnsyndromen. Fibromyalgie patiënten hebben meer kans op het krijgen van een psychiatrische aandoening.
Klassieke ontspanningsmassages en lymfedrainage massages worden meestal als erg aangenaam en effectief ervaren. Een cupping massage is ook een goede optie als je last hebt van fibromyalgie.
Als de pijn heftig is, lang blijft, erger wordt, of steeds terugkomt: ga naar uw huisarts. Als de oorzaak duidelijk is, spreekt de huisarts een behandeling met u af. Nadat de oorzaak is behandeld, gaat de pijn meestal weg.
Chronische vermoeidheid, pijn en stijfheid, de meest voorkomende klachten bij fibromyalgie, komen ook vaak voor bij andere aandoeningen. Er zijn geen laboratoriumtests of bloedonderzoeken om fibromyalgie vast te stellen. Ook röntgenfoto's laten niets zien.
Over de oorzaak van fibromyalgie is maar weinig bekend. Er wordt nog veel onderzoek naar gedaan. Wel is bekend dat fibromyalgie geen ontstekingsziekte is en niet voor schade aan het lichaam zorgt.