Een USB hub is in feite een splitter. Het maakt van één USB-poort meerdere USB-poorten. Met een USB-hub heb je dus onmiddellijk toegang tot meer USB-poorten. Op die manier kun je meerdere apparaten aansluiten op bijvoorbeeld je computer.
De hub is het middelpunt van het netwerk. Wanneer een computer iets uitzendt (bijvoorbeeld een printopdracht), dan zorgt de hub ervoor dat de informatie doorgestuurd wordt naar alle andere apparaten. Een apparaat dat hiervoor in de plaats is gekomen en zijn werk sneller doet is de switch.
Een usb hub zonder voeding verdeelt alle energie vanuit de usb poort van de laptop of pc over de verschillende aangesloten apparaten. Dit is ongeveer 500 mA. Sluit je veel apparaten tegelijkertijd aan, dan kom je mogelijk stroom te kort voor alle poorten. Om dit te voorkomen, kies je voor een usb hub met voeding.
Sinds de komst van USB-C is de stroom aansluiting op sommige laptops zelfs vervangen voor maar 1 of een paar USB-C poorten. In dat geval is een USB-C hub de ideale optie om extra usb-c poorten te creëren. Verder kunt u met de USB-C hub oplader uw laptop of smartphone opladen dankzij de integratie van Power Delivery.
Tussen je computer en de USB apparaten passen dus maximaal 5 lagen aan USB hubs die op elkaar aangesloten zijn. Het maximum nummer aan USB apparaten is 127. Dat nummer wordt vermindert met het aantal USB hubs dat aangesloten is.
Als je alles nodig hebt wat een USB hub kan bieden, dan is deze LifeGoods USB 3.0 Hub - 7 Poorten precies wat je zoekt! Zo beschikt deze USB hub over 3.0 poorten waardoor de data overdrachtssnelheden tot wel 10 keer sneller zijn. Ook is deze USB hub geschikt voor Windows, Mac en Linux.
Tegen de herfst van 2024 moet elk nieuw elektronisch toestel een USB-C-stekker hebben om via een kabel te laden. Enkel laptopfabrikanten krijgen een andere deadline: begin 2026. De reden voor de uitzondering komt door de standaarden voor laptops die tussen de 60 watt en 240 watt liggen.
Een ander voordeel is zijn compacte formaat: met afmetingen van slechts 8,4 x 2,6 millimeter is de USB-C-stekker niet groter dan een micro-USB-stekker. Bovendien gaat hij lang mee: het ontwerp is bedoeld voor ten minste 10.000 keer insteken. Daardoor is de USB-C-poort robuust en is deze ook ideaal voor dunne apparaten.
USB-C de nieuwe standaard
Anders dan de USB type A en B heeft USB-C geen boven of onderkant. Het grootste verschil tussen USB-C en andere types USB is de snelheid van data-overdracht. De eerste generatie USB-C heeft een snelheid van 5 Gbit/s (USB-C gen. 1) en de tweede generatie heeft 10 Gbit/s (USB-C gen.
Je moet op een paar dingen letten als je een USB-hub gaat kopen. Kijk bijvoorbeeld of er een adapter bij zit. Ook het aantal USB-poorten kan verschillen. Bij het kopen van een USB-hub moet je echter niet alleen op de prijs en het aantal USB-poorten letten.
Plaats uw USB-apparaat in de USB-aansluiting aan de zijkant van de TV. Schakel uw TV in en druk op de knop 'MENU' op de afstandsbediening om het TV MENU (TV-MENU) weer te geven. Het merk van uw USB-apparaat wordt weergegeven in de rij MULTIMEDIA als het wordt herkend door de TV.
Een hub is een apparaat dat actief is op laag 1 van het OSI-model, dus op bitniveau. Het stuurt binnengekomen gegevens alleen maar naar alle poorten op de hub door. Dit is meteen ook het nadeel van de hub, omdat op deze manier al het netwerkverkeer op alle aangesloten segmenten komt.
Een hub is een dom netwerkapparaat dat het signaal dat van een computer binnenkomt doorstuurt naar alle andere computers. Het apparaat kijkt dus niet naar het signaal. Een switch is een slim netwerkapparaat dat het signaal dat van een computer binnenkomt alleen doorstuurt naar de computer waarvoor het bestemd is.
Een switch heeft extra buffer geheugen voor extra snelheidswinst. Een netwerk kan onbeperkt uitgebreid worden met switches, terwijl het aantal hubs in een netwerk beperkt is. De prijs van een switch is vaak hoger dan een hub, toch is een switch aan te bevelen vanwege de goede performance.
USB 1.1 is min of meer de standaard, met een snelheid tot 12 Mb/s. USB 2.0 is nóg sneller, namelijk tot 480 Mb/s. USB 3.0 is één van de snelste, namelijk tot 5 Gb/s. De laatste variant is USB 3.1 met een datasnelheid tot 10 Gb/s.
Met een USB-C naar HDMI kabel of adapter, USB-C to HDMI, verbindt u gemakkelijk uw USB-C apparaat, bijvoorbeeld uw laptop, met de HDMI aansluiting van uw TV, monitor of een ander apparaat. De USB-C HDMI kabels en adapters zijn geschikt voor 4K monitoren 30 Hz / 60 Hz.
Voorbeeld van ouderwetse USB 3 / USB 3.0 poorten, USB (2.0 & 3.0) is herkenbaar aan hun rechthoekige vorm en versie 3.0 is te herkennen aan de blauwe binnenkant.
USB-C is de nieuwe versie van USB die rond is van vorm. Het verschilt per apparaat wat jouw USB-C poort kan. Thunderbolt 3 is daarintegen een USB-C poort met een vast pakket aan functies (video-output, opladen, etc). De poortvorm is dus hetzelfde, namelijk rond.
Sinds 2018 hebben de meeste nieuwe Samsung en Android smartphones een usb C poort. Je Android tablet, iPad Air (2020/2022), iPad Mini (2021) en iPad Pro hebben deze aansluiting ook. Je laadt ze via verschillende protocollen snel op.
De eerste Samsung Smartphones met een USB Type C zijn de Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy S8(+) en de Samsung Galaxy Note8.
Wat is een USB-hub? Sommige monitoren zijn voorzien van een ingebouwde USB-hub, waardoor je gemakkelijk al je randapparatuur kan aansluiten op je scherm. Dit scherm sluit je dan weer aan op je device om controle over de randapparatuur te krijgen.
Met een usb-hub 3.0 breid je het aantal poorten van jouw laptop of computer uit. Een usb-hub met 3.0 aansluiting geeft je genoeg ruimte om al jouw randapparatuur op je laptop of pc aan te sluiten. USB 3.0 heeft een snelheid van 5 Gbit/s, waardoor je data sneller overzet dan met een usb 2.0.
Afkorting van 'Universal Serial Bus'. Aansluiting op de computer waarop allerlei verschillende randapparatuur kan worden aangesloten, zoals een USB-stick, digitale camera of printer.