Een simkaart is een plastic kaartje met daarop een chip die je in je telefoon gaat. SIM is een afkorting van Subscriber Identity Module. Met de simkaart maakt je telefoon verbinding met het mobiele netwerk van de provider. Zonder een simkaart kan je niet bellen, (of gebeld worden ) sms'en of mobiel internetten.
Om te kunnen bellen heb je een mobiele telefoon en een simkaart nodig. De kaart koppelt je telefoonnummer aan je telefoon. De chip op deze kaart zorgt ervoor dat als iemand jouw nummer belt, het gesprek naar jouw toestel gestuurd wordt. Een simkaart koop je los of in combinatie met een toestel.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Naast de unieke simkaartnummer en telefoonnummer bevat de simkaart ook een pincode. Hiermee kan de telefoon worden vergrendeld. Na drie keer de code foutief invoeren, blokkeert je gsm.
Wanneer je met iemand wisselt van simkaart, ben je dus telefonisch bereikbaar op het nummer van de simkaart maar staat het andere telefoonnummer nog gekoppeld in het Whatsapp account. Het is dus verstandig om via de instellingen van Whatsapp > account > het nummer te wijzigen.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
De prijs van een prepaid simkaart hangt af van de provider. Bij een aantal providers is de simkaart gratis. Bij andere providers betaal je er een bepaald bedrag voor (meestal rond €10,) soms ook afhankelijk van hoeveel tegoed je direct op je simkaart wil hebben staan om direct te kunnen bellen, sms'en en internetten.
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Het simkaartnummer staat afgebeeld op je simkaart. Haal hiervoor de simkaart uit je telefoon, tablet of modem. Naast de goudgekleurde chip op je simkaart staan een aantal cijfers. Dit is je simkaartnummer.
Sim Only werkt met elke telefoon
Het maakt bij een Sim Only abonnement niet uit of je een gewone mobiele telefoon of een smartphone hebt. Een Sim Only simkaart werkt met elke simlockvrije telefoon. Dit zijn telefoons die simkaarten accepteren van elke provider.
Er kunnen maximaal 100 nummers worden opgeslagen op je simkaart.
Wanneer je een prepaid simkaart aanschaft is deze vaak gratis of betaal je slechts een deel. In veel gevallen ontvang je bij de aankoop van een simkaart zelfs extra of gratis beltegoed, op deze manier ontvang je de kosten voor de simkaart in feite weer terug.
Je kunt zeker met je 06 nummer whatsappen zowel via WiFi als mobiel. Whatsapp berichten gebruiken maar weinig data. Dus ook met prepaid kan dat.
Bij sim only betaal je een maandelijks vast bedrag aan een provider, waarna je een bepaald aantal belminuten, sms'jes en/of internet ontvangt. Bij prepaid zit je niet vast aan maandelijkse kosten, maar betaal je vooruit (in het Engels: pre paid).
Met prepaid zijn de tarieven per minuut, sms en MB hoger dan bij een abonnement. Maar als je weinig verbruikt kun je toch goedkoper uit zijn. Bij alle providers betaal je eerst het standaard- of basistarief.
Simyo mag zich voor de achtste keer op rij de beste prepaid provider noemen. De provider heeft in 2020 opnieuw de 'Beste Prepaid Provider' award van www.prepaidsimkaarten.nl & www.prepaidsimkaart.net gewonnen, de 2 grootste prepaid webshops van Nederland.
Je kunt namen, e-mailadressen, telefoonnummers en meer opslaan in Google Contacten. Contacten die zijn opgeslagen in je Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android-apparaten.
Ja hoor, je kan je simkaart gewoon uit je telefoon halen en deze dan weer in een ander toestel stoppen of later weer terug in je eigen telefoon. Geen probleem! Alleen je toestel niet in fabrieksinstellingen terug zetten. Dan moet je wel eerst een backup maken voor je dat doet.