Roze concealer wordt gebruikt als color corrector. Roze concealer neutraliseert een blauwe waas op een lichte huid en kan een bleke huid wat levendiger maken. Het product is dus geschikt voor het camoufleren van donkere kringen bijvoorbeeld.
Roze concealer tegen pigmentvlekken
De roze contrastkleur zorgt voor een perfecte dekking tegen een ongewenste blauwe waas. Door gebruik te maken van de contrastkleur roze kun jij met gemak de huid egaliseren met een kleine hoeveelheid poeder.
Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment.
Beige tinten:
Deze tinten zullen bij de meesten bekend zijn. Beige tinten kun je gebruiken voor het camoufleren van wallen, littekens, vlekken en andere imperfecties zoals puistjes en acne.
Welke kleur corrector kiest u? Het principe van de corrector is die van de primaire kleuren, die onderling tegenover elkaar staan. In de kleurencirkel staat geel tegenover paars, wat betekent dat u een gele corrector kiest om paarse of donkere kringen te verstoppen.
Wat zeker ook helpt is hydrateren, in de kern niets anders dan voldoende water drinken. Zorg dat je echt de anderhalve liter water per dag tot je neemt. Doe je dat niet, dan worden de bloedvaten onder de ogen groter en dat geeft vaak de donkere kringen onder de ogen. Ook een washandje kan soms al wonderen doen.
Een van de bekendste concealers: de Instant Anti Age Eraser concealer van Maybelline. Met deze unieke applicator bedek je je oneffenheden binnen een handomdraai. De formule bevat Goji bes extract, wat de huid rondom de ogen hydrateert en daarmee fijne lijntjes tegen gaat en dat willen we natuurlijk allemaal.
Jep, concealer moet toch echt óver je foundation. De koningin van de flawless en natuurlijk ogende no-make-up-maar-je-hebt-wel-make-up-op-look, Bobbi Brown, zegt het al jaren: doe toch éérst die foundation.
Er zijn ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen wallen. Zoals gezegd helpt kou tegen zwellingen, dus leg 's ochtends een washandje met ijsklontjes of koude komkommerschijven op je ogen. Dit helpt, al is het slechts tijdelijk. Een bekend oma weet raad-middel is ook aambeienzalf, dat zwellingen doet afnemen.
Concealer is speciaal ontwikkeld om donkere kringen te verbergen. Het is ook het ultieme wapen om komaf te maken met aanhoudende donkere kringen. Om het uitzicht te verhelderen, kies je best een concealer die iets lichter is van tint dan je eigen huidskleur. Breng vervolgens een vloeibare foundation aan.
De wallen wegwerken make up is highlighter, nadat je eerst al een foundation op de huid hebt aangebracht. Breng highlighter aan op de schaduwzones door er eerst kleine stipjes op aan te brengen. Met een penseel tip werk je die vervolgens uit. Zo verdwijnen de schaduwen die de wallen veroorzaken.
Je concealer aanbrengen voor je foundation
Doe je eerst de concealer, dan smeer je hem er zo weer af met je foundation. Er is wel één uitzondering: de donkere kringen onder je ogen. Gebruik hier géén foundation, alleen concealer die je aanbrengt met je vinger of een goeie beautyblender.
Breng de groene concealer aan op je rode plekjes en puistjes. Daarover breng je je foundation aan en je oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Let op! Gebruik niet teveel, je wilt natuurlijk niet dat er later een groenige gloed door je foundation komt.
Concealer verbergt, net als foundation, onzuiverheden als wallen of pukkeltjes. Waar je foundation over het hele gezicht aanbrengt, stip je concealer alleen aan op de plekken die je wil verbergen. De substantie is een stuk dikker en romiger dan foundation.
Heb je rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes die je weg wilt werken? Kies dan voor een groene concealer.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Een goede nachtrust en een gezond en gevarieerd dieet kunnen wallen helpen voorkomen en deels verminderen. Indien je wallen hebt die zijn ontstaan door huidveroudering of genetische aanleg kun je ze helaas niet laten verdwijnen.
Als je weinig slaapt, kun je dus eerder last hebben van wallen door vocht. Bovendien worden de bloedvaten onder je ogen dikker als je erg moe bent. Dat komt doordat je lichaam de slaperigheid compenseert door meer cortisol aan te maken. Daar word je alert van, maar het zorgt ook voor wijdere bloedvaten.
Gebruik een milde gezichtsreiniger, zodat je de tere huid niet te veel uitdroogt. Een dun laagje oogcrème zorgt ervoor dat je tiptop gehydrateerd bent - en je huid niet zó droog is dat je concealer in eventuele kraaienpootjes of rimpels trekt. #2 Breng altijd een primer aan onder de ogen.
#1 Een BB of CC-cream.
Als je je huid graag egaler laat lijken zonder de plamuurlaag, kun je het beste voor één van deze twee crèmes gaan. Een BB-cream werkt hydraterend en heeft meer dekking dan een getinte moisturizer, en daarom is deze perfect om een gezonde glans te creëren.
'Een zuivere, goed gehydrateerde huid is een vereiste voor je met concealer aan de slag kan. Daarna breng ik een dun laagje primer aan om de hechting van het product te bevorderen. De lijntjes voorkom je door te kiezen voor een pro product met hoge pigmentatie waardoor je minder product moet plaatsen.
Breng een primer aan na je dagcreme of olie en voor de foundation. Een primer vult lijntjes en zorgt ervoor dat je make-up beter hecht aan je huid. Hierdoor blijft je make-up de hele dag goed zitten wat ideaal is als je een feestje hebt!
Een concealer wordt gebruikt om oneffenheden en donkere vlekken te camoufleren. Ook geeft het extra dekking op plekken in het gezicht die misschien iets meer aandacht nodig hebben. Je kunt concealer inzetten als extra stap, na het aanbrengen van een foundation.
Kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel neutraliseren elkaar: groen neutraliseert rood, oranje neutraliseert blauw en geel neutraliseert paars.