Emoes zijn nomadische vogels. Zij trekken de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle economische draf, maar indien nodig kunnen ze voor korte tijd 50 km/h halen. Emoes leven meestal alleen.
Emoes zijn nomadische vogels.Zij trekken voortdurend de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen.Hij eet zelfs kleine knaagdieren. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle zuinige draf, maar indien nodig kunnen ze voor een korte tijd wel 50 km/h halen.
Het is belangrijk dat de jonge vogels ruim voldoende groenvoer wordt verstrekt. Het verdient aanbeveling emoes twee maal per dag te voeren. Voor een goede spijsvertering hebben ze maagkiezels nodig. Schoon vers drinkwater dient altijd aanwezig te zijn.
De emoe is de tweede grootste loopvogel (hij vliegt dus niet) ter wereld, na de struisvogel : tot 2 m groot en tot bijna 50 kg zwaar.Hij heeft krachtige poten met 3 tenen (de struisvogel heeft er maar 2) en kan zeer snel en lang lopen.Het mannetje is een ultra moderne papa !
De emoe is de grootste inheemse vogel van Australië, ruim twee meter hoog en tussen de 36 en 54 kilo zwaar. Ze zijn weliswaar niet zo snel als struisvogels, maar kunnen wel hard lopen: maximaal 50 kilometer per uur.
De kuikens groeien snel, tot een kilo per week en na ruim een jaar zijn ze volwassen. In het wild leven emoes zo'n jaar of tien, maar in gevangenschap kunnen ze meer dan het dubbele daarvan bereiken.
Emoes zijn nomadische vogels. Zij trekken de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle economische draf, maar indien nodig kunnen ze voor korte tijd 50 km/h halen.
Emoes worden gehouden op weiland, al dan niet bebost. Vanaf de leeftijd van 3 weken moeten ze beschikken over een buitenbeloop (indien het weer het toelaat). Zorg voor een niet te gladde bodem, ook in de winter bij vriesweer. De omheiningen moeten voorkomen dat de dieren ontsnappen en moeten minstens 1.5 m hoog zijn.
Maar in principe zijn alle eieren van vogels veilig voor menselijke consumptie. Naast die van de kip worden ook eenden- en ganzeneieren gegeten. Maar de eieren van de kwartel, fazant, kalkoen, emoe en struisvogel staan in sommige werelddelen eveneens op het menselijke menu.
Een emoe die gevangen gaat worden, dient eerst in een kleine ruimte gedreven te worden.Emoes dienen vastgepakt te worden bij de stuit en bij het onderste deel van de nek. Het dier wordt gestuurd naar de nieuwe bestemming, de transportwagen of de vervoerskist. De emoe loopt dus zelf.
Volwassen emoes eten ongeveer 500 gram korrels of meel per dag. De hoeveelheid is afhankelijk van onder andere de activiteit van de emoe, zijn gewicht, de omgevingstemperatuur en het seizoen. Korrels kunnen worden aangevuld met een kilo groenvoer of andere producten.
Emu olie is een stroperige olie, afkomstig van de Emoe, dat is een soort struisvogel, die in Australië algemeen voorkomt. Emoes worden 1-2 meter hoog en wegen rond de 55-60 kg. De olie van de emoe wordt gewonnen uit de vetbult, die op de rug van het dier zit.
De benen scharnieren wel hetzelfde maar ze hebben aan de voeten 3 tenen welke bijna alledrie even groot zijn. Ze hebben dan ook 3 nagels, die aanmerkelijk kleiner zijn dan bij de Struisvogel. Ze wegen ook veel minder ongeveer 50 tot 60 kg voor een volwassen emoe.
Australiërs hebben wereldwijd meegevochten in oorlogen. Maar op eigen bodem hebben ze een oorlog verloren van de emoes. Emoes kunnen niet achteruit lopen. Pijnlijk dat je dan een oorlog van ze verliest.
De emoe veren zijn veel fijner en korter dan van de nandoe en zijn tweeledig ingeplant. De veren zijn licht van kleur en afhangend. Alleen de uiteinden zijn donker waardoor de emoe overwegend bruingrijs van kleur is. De hals is donker, bijna zwart en vol bevederd.
Dromaius is een geslacht van loopvogels uit Australië, waaronder de emoe.
Elk vogelei heeft twee soorten wit eiwit maar bij de emoe ei is dit verschil groot, heel normaal bij de emoe. TIP; zet het uitgeblazen ei niet in de directe zon, dan verdwijnt de mooie groene kleur langzaam naar donker grijs.
De ekster broedt in april-juni met 1 of 2 legsels. Per broedsel legt de ekster 5 tot 7 gestippelde, groenachtige eieren.
Nandoes kosten vanaf ongeveer 100 euro per dier.
Spijkers, stukken ijzerdraad en glas kunnen in hun maag komen. Deze voorwerpen kunnen dodelijke inwendige bloedingen veroorzaken. Een nandoe mag dus nooit de beschikking krijgen over dergelijke voorwerpen.
De nandoe lijkt op een struisvogel, maar is veel kleiner. Ook de poten zijn anders. Struisvogels hebben namelijk twee tenen en nandoes drie. Het mannetje en vrouwtje zijn nauwelijks te onderscheiden.
Emo combineert hardcore punk, posthardcore en popmuziek met melodische en experimentele rock. Vanaf eind jaren negentig wordt de term 'emo' ook gebruikt als verwijzing naar de subcultuur, gekenmerkt door een bepaalde modestijl en levensstijl van (vooral) sommige jongeren.
Van de steltloopers, welke niet vliegen, kent men den Struisvogel en Kasuwaris; van het eerste geslacht onderscheidt men thans drie, van het laatstgenoemde twee soorten. Het zijn allen zeer groote vogels; de afrikaansche, tweevingerige struisvogel is zelfs de grootste soort van deze geheele klasse van het dierenrijk.
Een nandoe lijkt uiterlijk veel op een struisvogel, maar is beduidend kleiner en lichter. Een volwassen nandoe is ongeveer 90 tot 150 cm lang en 20 kg zwaar. Andere verschillen met een struisvogel zijn dat een nandoe drie tenen heeft in plaats van twee en dat de seksen nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.