Een zonnebrand met bronzer zorgt voor een veel beter resultaat. Want naast het feit dat het jouw huid beschermt tegen schadelijke UV-straling, geeft het jou ook een bruinere teint. Want deze zonbescherming is voorzien van een shimmer en bronzer zodat de huid intenser en dieper bruin wordt.
Australian Gold is wellicht een van de bekendste merken op het gebied van bruinen. Deze zonnecrème voor het gezicht met factor 45 beschermt je gezicht tegen de schadelijke zonnestralen en bevat een graduele zelfbruiner.
Het is een misverstand dat je niet bruin wordt wanneer je goed smeert met zonnebrandcrème. De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet.
Een bronzer wordt ook wel bronzing poeder of terracotta poeder genoemd. Het is een bruin kleurige poeder in een natuurlijke kleur. Het heeft namelijk de kleur van terracotta aarde. Je gebruikt het om de huid een zonniger tintje te geven.
Bronzer is een poeder die een paar tinten donkerder is dan jouw foundation. Bronzer brengt een natuurlijke, gezonde kleur terug in jouw gezicht. Na het egaliseren van de huid met de minerale concealer en foundation kun je wel wat extra kleur gebruiken voor een gezonde en stralende look.
Waar moet je op letten? De kleur van een bronzer is natuurlijk heel belangrijk! De kleur is altijd donkerder dan jouw eigen huid en meestal bevat een bronzer ook een beetje oranje of roze om wat kleur te geven, maar kies wel altijd een kleur die niet te donker is, het contrast moet ook weer niet te groot worden.
Zon maakt je huid niet alleen bruiner, maar ook ouder. Zonder goede bescherming kun je op latere leeftijd dus gek genoeg sneller minder bruin worden.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Ga sporten in de zon. Bewegen in de zon zorgt ervoor dat alle kanten van je lichaam straling krijgen, dus je wordt mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt het zweet op je lichaam ook voor extra weerkaatsing van de straling, dus je wordt iets sneller bruin.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Helaas waar: als je een lichte huid hebt, en niet snel verkleurt, word je niet binnen twee dagen bruin. Je kan alle zon gebruiken en daarom is het slim om zo vaak mogelijk wat zon te pakken. Ga bijvoorbeeld in je pauze even naar buiten en pak wat vaker de fiets. Voor je het weet heb jij een mooie bruine huid!
Hoe word je snel bruin in je gezicht? Ons antwoord: door zo min mogelijk make-up te dragen. Wanneer er veel make-up, zoals poeder of foundation op je gezicht zit, neemt je huid de zon minder snel op. Met minder of geen make-up op je gezicht word je dus sneller bruin.
Hydrateren. Je wordt namelijk minder snel bruin met een droge huid. Voor bruine benen is het goed om je benen zoveel mogelijk in te smeren om ze zacht en glad te houden. Vooral na je douchebeurt is het goed je benen extra aandacht te geven en ze even goed in te smeren met een lekkere crème.
Het is dus genetisch bepaald en je kan er daarom niet heel veel aan veranderen. Wat je wel kan doen is deze tips lezen om bruin worden te versnellen (en je uiteraard altijd goed insmeren!)
Niet voldoende bescherming
Rituals en Hema hebben laten weten dat hun producten inmiddels een andere samenstelling hebben. De oude producten kunnen nog wel in de schappen staan of bij mensen thuis. De Consumentenbond adviseert consumenten deze producten niet meer te gebruiken.
Het nadeel van factor 50
Een zonnebrandcrème met SPF 50 zorgt voor schijnveiligheid. Je smeert minder omdat je denkt dat je de hele dag supergoed beschermd bent. Maar er bestaat geen zonnebrandcrème die je de hele dag beschermd als je je 's ochtends hebt ingesmeerd, ook factor 50 niet.
Voor dagelijks gebruik adviseren dermatologen een Sun Protection Factor (SPF) 15 zonnebrand. Voor op vakantie een SPF 30. Indien je dit prettiger vindt kun je je natuurlijk ook beschermen met een SPF50.
Water, maar ook stranden weerkaatsen uv-stralen. Daardoor gaat de bruining sneller dan in een park. Tegelijkertijd wordt de kans op schade ook groter als je zont op een strand of op een bootje op het water.
Het beste antwoord. Jazeker, maar ook rood want ultraviolet licht dringt iets door in water; dus ook onder water kan men verbranden.
' Ook als je in de schaduw blijft, zal je huid evengoed bruin worden. Dat komt omdat de uv-stralen je huid ook onder de parasol kunnen bereiken. Dit komt doordat een gedeelte van de uv-stralen wordt weerkaatst door onder andere water en zand.
Too Faced heeft verschillende geweldige bronzers, maar dit is één van onze favorieten. Naast dat de bronzer naar chocolade ruikt (echt waar), geeft de poeder een mooie warme kleur aan het gezicht zonder kans op een oranje gloed. Vooral geschikt voor de lichte tot medium getinte huidskleur.