Met een plumeau maakt u meubels en voorwerpen stofvrij. Het bestaat uit een steel, met aan het uiteinde een verenpluim, een pluim of zeer zachte borstel van synthetisch materiaal. Door de flexibele pluim stoft u zonder problemen grillig gevormde voorwerpen.
Dat kan je zeker goed doen met een plumeau. Een goede plumeau zorgt ervoor dat alle stof opgenomen wordt. Daardoor heb je minder last van viezigheid en kan je het vaker gebruiken. Er zijn veel verschillende plumeau's in meerdere formaten.
Stofkwast met echte pluimen reinigen
Een plumeau met natuurlijke veren – doorgaans struisvogelveren vanwege hun kwaliteit – kan je na gebruik gemakkelijk wassen in een sopje: lauw water met een beetje allesreiniger. Na deze wasbeurt mag je niet vergeten om de stofkwast goed na te spoelen in zuiver water.
Stof kan zich echter ophopen en voor een muffe lucht en motten zorgen. Afstoffen betekent dat je stof schoonmaakt dat op meubels, vensterbanken en muur- of kastplanken zitten. Stof bestaat uit pluisjes van kleding, kussens en dekens, huidschilfers en dode microscopisch kleine insecten.
Een plumeau met struisvogelveren is wat je moet uitproberen! De struisvogelveren trekken de meest minuscule stofdeeltjes aan, houden deze vast en laten geen krassen achter. Kortom, perfect om je kostbare verzameling mee af te stoffen. Het materiaal is zeer licht en daardoor erg makkelijk in het gebruik.
Trekt je plumeau geen stof meer aan? Zet de televisie dan aan en wrijf met de plumeau over het scherm om hem statisch te maken. Daardoor blijft het stof veel beter hangen aan je plumeau.
Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.
Een schone slaapkamer ziet er aantrekkelijker uit en is bovendien beter voor je gezondheid. Je slaapkamer schoonmaken kun je dus het beste elke week doen. 2 á 3 keer per jaar doe je een grote schoonmaak. Een slaapkamer schoonmaken bestaat uit opruimen, bed verschonen, afstoffen en stofzuigen.
Je kunt een plumeau kopen bij Blokker.nl!
Wij bevelen aan om plumeau Duster schoon te maken onder de warme kraan. Je kunt daarbij een beetje van een gangbaar wasmiddel gebruiken.
Waar komt dat stof toch vandaan? Een van de grootste bronnen van stof ben jezelf, aangezien je de hele dag haren en huidschilfertjes verliest. Daarnaast zorgt onze kleding ook voor stof. Ook huisdieren, etensresten en dode insecten kunnen een bron van stof zijn.
De WC moet minimaal eens per week worden schoongemaakt. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je in huis woont, moet de WC vaker schoongemaakt worden. Een keer per week is genoeg als je op jezelf woont of met z'n tweeën. Woon je met meer personen, dan adviseer ik de WC twee keer per week schoon te maken.
"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."
Denk aan het weer, vogelpoep, ronddwarrelend zand en stof, of andere aanslag. Daarom is het aan te raden in ieder geval elke 6 tot 8 weken de ramen buitenshuis schoon te maken. Binnenshuis voldoet eens in de twee tot vier maanden voor de meeste huishoudens.
Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vuil maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.
Hoe vaak schoonmaken? Ons advies is om de badkamer wekelijks een grote schoonmaakbeurt te geven. Na iedere bad- of douchebeurt of het gebruik van de wastafels, is het aan te raden om met een droge schone doek de oppervlakten droog te maken. Ook de toiletpot heeft doorgaans wat vaker aandacht nodig.
De badkamer schoonmaken doe je met een ontkalkend schoonmaakmiddel, een ontvettend schoonmaakmiddel, een sopje met lauw-warm water en een doek of spons. Breng schoonmaakmiddel aan en boen het oppervlak. Vervolgens afspoelen en afdrogen met een droge doek. Een schone badkamer is een heerlijk gevoel.
Stof komt sneller tot ontwikkeling bij (te) droge lucht. Verminder stof van buiten. Bijvoorbeeld met borstels onder de deur en een goede droogloopmat, voorkomt u veel stof in huis. Borstel huisdieren regelmatig en probeer ze zo min mogelijk zand en vuil mee naar binnen te laten nemen.
Het lijkt wel alsof er nergens in huis zoveel stof tevoorschijn komt als in de slaapkamer. Of lijkt dat niet alleen zo? Dat dus, want in de slaapkamer ontstaat doorgaans meer stof dan elders in het huis. Dat komt omdat stof deels van je (gedragen) kleding afkomt en het bed vaak ook een grote bron van stof is.
Deze minuscule fijnstofdeeltjes zijn allesbehalve onschadelijk voor de gezondheid. Het gaat om onder andere pollen, mijtuitwerpselen, bacteriën en schimmelsporen. Deze deeltjes kunnen doordringen tot diep in onze longen en de luchtwegen irriteren.
Je kan klassieke stofdoeken gerust in de wasmachine wassen. Let wel op met de kleurtjes waarin deze klassiekers te verkrijgen zijn, je wil immers geen witte was vol gele pluisjes. Speciale stofdoeken mogen meestal niet met wasverzachter gewassen worden. Dan verliezen ze hun elektrostatische werking.
Een plumeau of vederborstel is een simpel huishoudelijk hulpmiddel om meubels en voorwerpen af te stoffen.