Vul de Kong met bijvoorbeeld smeerkaas, pindakaas, zalmpasta, leverworst, stukjes gekookte kip, blikvoer, kaas, knakworst, appel, banaan of wortel. Als je eindigt met een stuk brood, dekt dat de bovenkant goed af.
Smeer het kleine gaatje van de kong dicht. Vul je kong met bijvoorbeeld brokken. Zet de kong rechtop in een mok, klop een ei los en giet dit via het grote gat van je kong door de andere vulling heen, zo nodig even schudden zodat het goed verdeeld is.
Als je restjes pasta over hebt, kun je die goed gebruiken om een Kong te vullen. Doe de pasta in de Kong met stukjes kaas ertussen. Even in de magnetron (30 sec) en laten afkoelen. Besmeer een boterham met pindakaas (zonder zout) of smeerworst.
Vries het geheel even 20 min in de vriezer en klaar is je zelfgemaakte hondenijsje! stop het onderste gat van Kong dicht met in water gewelde brokjes of een stukje kaas/worst. Zet de Kong ondersteboven in een passende mok.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
Leverworst. Teveel leverworst is schadelijk, omdat een hond hierdoor teveel vitamine A binnenkrijgt. Vitamine A vind je vooral in dierlijke producten, zoals rood vlees, zuivelproducten, vis, enzovoort. Het opslaan van vitamine A is het probleem niet, het uitscheiden wel.
De veiligste optie voor jouw hond is ongezouten of zelfgemaakte pindakaas. Dit komt doordat een hoog natriumgehalte vaak problematisch blijkt te zijn voor honden. Bovendien helpt het voeren van zelfgemaakte pindakaas om te voorkomen dat je je hond extra suiker en andere schadelijke toevoegingen geeft.
Melk of melkproducten zoals yoghurt of kaas zijn niet giftig voor honden, maar teveel kan diarree veroorzaken. Soms een stukje kaas of wat smeerkaas in zijn Kong kan dus geen kwaad.
Meer controle over je hond, hoe doe je dat? Eenmaal gebruikt, kan je de Kong in de vaatwasser reinigen of even laten weken zodat alle resten eruit zijn. Voor reinigen zonder vaatwasser kan een flessen rager gebruikt worden.
De KONG Puppy is verkrijgbaar in drie maten en kan tot de leeftijd van 9 maanden worden gebruikt. Small (voor teckel, terriër etc.) Medium (voor border collie, spaniel etc.) Large (voor labrador, boxer etc.)
De hond moet het likken, vandaar de naam Likmat. Door steeds te likken maakt een hond kalmerende hormonen aan. Likken kalmeert en zorgt voor minder stress. Je kunt er bijvoorbeeld SmoothieDog, vers vlees (kvv) of natvoer (paté), zachte worst, sardientjes in blik, cream cheese, yoghurt, pindakaas op smeren.
Wanneer je hond in je spullen bijt, zeg dan duidelijk met een lage stem 'Nee! '. Haal het voorwerp waar de hond op kauwt weg en vervang deze door een speeltje of kauwbotje. Pakt je hond deze aan en bijt hij erin, beloon hem dan met je stem en aai hem.
Na deze eerste maand kun je bijvoeren met puppyvoeding uit blik of met natvoer met een hoog eiwit- en vetgehalte. Zorg dat de puppy's in deze fase zo'n 5 tot 6 keer per dag eten. Natvoer heeft de voorkeur, omdat dit wat zachter is voor de tere tandjes.
Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima. Hoe zit het met rauwe eieren en biotine-tekort? Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit avidine bevat, wat de opname van biotine verhindert.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Een hond kan brood dus wel een beetje verteren. En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering. Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een 'vulmiddel' en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).
Kipfilet schadelijk voor je hond? Je kunt je hond prima een stukje kipfilet geven. Zorg er wel voor dat het goed is gerookt, gebakken of doorgekookt, zodat bacteriën dood zijn. Gebakken kipfilet bevat veel vet door het bakken in olie of boter, dit kan problemen geven met maag en/of darmen voor sommige honden.
Pindakaas bevat veel vet en calorieën, en is niet geschikt voor honden die op dieet zijn. Magerdere alternatieven kunnen worden gebruikt als trainingssnoepjes. Honden met nierproblemen. Pindakaas bevat vaak veel zout en veel eiwitten, wat reeds aanwezige nierproblemen kan verergeren.
Maar te veel is nooit goed. Als je de groente gebruikt als beloning, is je hond blij dat hij wat krijgt, hoe weinig dat ook is. Geef dus de voorkeur aan een paar kleine stukjes per dag in plaats van een groot stuk komkommer. Je hond mag het vruchtvlees, de stam en de schil opeten.