Om de buitenkant van de taart te bekleden kun je marsepein of rolfondant (suikerpasta) gebruiken. Wat je ook gebruikt, je moet de marsepein of rolfondant eerst goed kneden vooraleer je 'm kunt uitrollen. Strooi wat bloemsuiker (zeker geen bloem!)
Bekleed de taart bijvoorbeeld met fondant of smeer 'm af met botercrème of crème chantilly. De crème waarmee je de taart afsmeert, kun je een bepaald kleurtje geven om de taart goed te laten combineren met de decoraties die je gaat gebruiken.
Nadat je de taartbodem gebakken hebt begint het vullen van een taart. Veelal wordt er botercrème gebruikt plus daarbij 1 of 2 verschillende taartvullingen. Dit kan volledig naar eigen smaak. Veel gebruikte vullingen zijn: botercrème, (verstevigde) slagroom met vers fruit, bavaroise in verschillende smaken of frosting.
Smeer een dikke laag botercrèmeglazuur over de zijkanten van je taart, ongeveer 1 centimeter dik, met een rechte spatel . Maak je geen zorgen of het nu perfect glad is. Draai de taartschraper 90 graden naar de taart en veeg de schraper over het oppervlak door de draaitafel te draaien.
Vind je botercrème niet lekker? Dan kun je in plaats van deze crème ook ganache gebruiken. Je kunt in plaats van botercrème niet crème chantilly of slagroom gebruiken.
Marshmallow Frosting – Dit is misschien wel je beste keuze. Het is nog steeds suikerachtig, maar het is lichter en het kan nog steeds worden gespoten. Roomkaasglazuur – Nog een klassieke glazuur. Slagroom met roomkaas – Voor een rijke maar lichter smakende topping kun je slagroom aanvullen met roomkaas om het zijn vorm te laten behouden.
Je kunt Enchanted Cream gebruiken als vervanger voor botercrème en geklopte slagroom. Ook als topping is de crème uitermate geschikt, gebruik het bijvoorbeeld voor toeven op cupcakes. Vrijwel elke taartvulling kun je ook als taarttopping gebruiken.
Ja, je kunt glazuur van tevoren maken en tot een week in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je het glazuur goed afdekt om uitdroging te voorkomen.
Breng je het glazuur met een kwast aan? Wees dan niet te zuinig. Neem voldoende glazuur op je kwast en breng een goed dekkende laag aan. Beweeg je kwast tijdens het aanbrengen in verschillende richtingen, zodat je geen strepen krijgt, en laat telkens drogen voor je een volgende laag aanbrengt.
Nadat je de taart 15 minuten in de koeling hebt gezet, is het tijd om de tweede laag crème aan te brengen. Breng de crème met een paletmes bovenop en rondom de taart aan. Zorg hierbij ervoor dat de botercrème evenredig wordt verdeeld, want dit wordt de laag crème die je strak gaat strijken met de schraper.
Hoe gebruik je een bakring? Een kookring gebruik je voornamelijk voor het bakken van taartbodems. De meeste ringen zijn klein, waardoor je perfect één persoons taartjes kunt maken. Leg de ring op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hierin een plakje taartbodemdeeg.
Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van slagroom met jam en maak een klassieke slagroomtaart of gebruik een met mokka-extract op smaak gebrachte botercrème voor een mokkataart. Andere veel gebruikte vullingen zijn banketbakkersroom (eventueel met een extra smaak), curds, mousses en cremeux.
Het is simpelweg het besprenkelen van de taartkapsel met suikerwater die op smaak wordt gebracht met een likeur. Het doel van tremperen is dat het kapsel malser wordt, daarnaast krijgt de taart er ook een lekkere smaak door.
Met afdekgelei geef je jouw gebak een prachtige glans. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat fruit langer vers blijft en voorkomt dat je bakcreatie uitdroogt. Daarnaast kun je afdekgelei gebruiken voor het maken van een spiegelbolgebakje of andere taartjes en desserts.
Afkoelen. Wanneer je je koekjes of cake gaat decoreren met glazuur is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het volledig is afgekoeld.
Je kunt prima royal icing kleuren! Als je de icing een leuk kleurtje wilt geven, kun je dit doen door een kleurstof aan het glazuur toe te voegen. Je kunt hiervoor het beste een kleurstof gel gebruiken. Met een kleurstof gel kun je het glazuur doorgaans al met 1 druppel kleurstof kleuren.
Doe 3 eiwitten en 150 g kristalsuiker in een propere hittebestandige kom. Zet de kom in een kookpot met water en klop de eieren met de suiker tot 65°C. Heb je geen thermometer, neem dan wat van het suikermengsel tussen je vingers. Als de suiker geen korrelige structuur meer heeft en warm is, is het klaar.
Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes. Door de eenvoudige en snelle bereidingswijze is het nog luchtiger dan botercrème en met behulp van smaakstoffen breng jij de crème eenvoudig op smaak.
Het maken van de taart
Begin maximaal 2 dagen van tevoren met het vullen en decoreren van de taart, een dag van tevoren kan natuurlijk ook. Dat hangt maar net af van hoeveel tijd je nodig hebt. Op de tweede of derde dag voor de deadline haal je 's avonds de taarten en vullingen uit de vriezer.
Hoeveel chocolade ganache heb ik nodig? Voor een taart van 20 cm doorsnee heb je ongeveer 300 gram chocolade en 300 ml room nodig. Voor kleinere hoeveelheden, zoals vullingen voor koekjes of truffels, kun je de helft gebruiken.
Heb je botercrème over of wil je het al ruim van tevoren maken? Geen probleem!Je kunt botercrème goed bewaren en je kunt het makkelijk opnieuw gebruiken.
Taarten met slagroom of botercrème bewaar je in de koelkast. Vries niet-gevulde en niet-versierde taarten in om ze langer te bewaren. In de koelkast blijven taarten twee tot drie dagen goed, in de vriezer tot wel drie maanden.