Je herkent een aangetekende zending met ontvangst- en openingsbevestiging aan het rode 'R' icoon bij het bericht. Wanneer je het bericht opent, wordt automatisch een openingsbevestiging verstuurd naar de verzender. Hierna kan je de inhoud van het bericht raadplegen.
Vul indien nodig een ontvangstbewijs (AR) in en plak het op de achterkant van uw zending. De afgiftebewijzen worden bij een volgende afhaling aan u afgegeven of worden per post naar u verzonden. Vermeld altijd een retouradres op het bewijs.
Hoe kan ik mijn aangetekende zending online volgen? Surf naar Track & Trace. Voer de letters en cijfers van de barcode van je zending in de zoekbalk in. Je vindt deze barcode terug op je afgiftebewijs of op je kassaticket.
Een aangetekende zending, aangetekend schrijven, aangetekend stuk, aangetekende brief of aangetekende post is een poststuk waarvan de verzender een bewijs van verzending ('aantekening') krijgt van het postbedrijf.
Wanneer u een aangetekende brief verzendt via bpost, vindt u een track-and-trace-barcode op uw afgiftebewijs of op uw kassaticket. De barcode bestaat uit cijfers en letters. Voer de barcode in op de track-and-trace-website van bpost.
Wanneer je een regel overtreden hebt én er een proces-verbaal wordt opgemaakt, zal je per aangetekende brief op de hoogte gebracht worden dat een administratieve procedure opgestart is. Daarbij wordt ook een kopie van het proces-verbaal bezorgd.
Als u een aangetekende brief stuurt, komt de postbode bij de geadresseerde aan de deur om de brief af te geven. De postbode laat in de brievenbus een bericht achter als de geadresseerde niet thuis is, hierop staat dat de geadresseerde de brief op het postkantoor kan afhalen (afhaalbericht).
Als je een aangetekende brief stuurt, komt de postbode bij de geadresseerde aan de deur om de brief aan te bieden. Als de geadresseerde niet thuis is, laat de postbode in de brievenbus een bericht achter dat de geadresseerde de brief op het postkantoor kan afhalen (afhaalbericht).
Een niet-afgehaalde aangetekende brief heeft dezelfde waarde als een aangetekende brief die wel wordt afgehaald. Wanneer de aangetekende brief niet wordt afgehaald, wordt deze teruggestuurd naar jouw adres. Je kan dan de inhoud van deze aangetekende brief nog eens verzenden met gewone zending.
Krijgt u geen reactie of komt er geen oplossing? Laat de andere partij dan via een aangetekende brief weten dat hij 'in gebreke' is. Dit betekent dat hij zich niet houdt aan de overeenkomst. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief ingebrekestelling.
Aan de hand van het barcodenummer van je pakje kan je via Track & Trace en de My bpost app de naam en het adres van de afzender raadplegen.
Je mag als ontvanger post en pakketten altijd weigeren, dus ook als het gaat om aangetekende post. Dit doe je als volgt: Geef aan bij de bezorger dat je de aangetekende post niet in ontvangst wilt nemen. De bezorger plakt dan een retoursticker op de post waaruit blijkt dat deze is geweigerd.
Daarvoor dien je eerst een volmacht te geven aan iemand (+ 18). (Hij of zij wordt dan jouw volmachthouder) Dit doe je als volgt: Vul de achterzijde van het afwezigheidsbericht in en onderteken. Geef het samen met een recto-versokopie van je identiteitskaart aan je volmachthouder.
thans wordt aangenomen dat een aangetekende zending geacht wordt te zijn ontvangen op de derde werkdag die volgt op de verzendingen ervan (raad van state in 19 oktober 2006 163.785).
Als je je post of pakket aangetekend verstuurt, krijg je een bevestiging zodra deze is bezorgd. Zo weet je zeker dat jouw post of pakket is aangekomen bij de geadresseerde.
Een aangetekende brief binnen Nederland per post kost tegenwoordig ruim €9,- per stuk. Daar komt bij dat je afhankelijk bent van de postbode wanneer hij of zij dit aflevert. Met de inzet van Aangetekend Mailen stuur je voor slechts €2,50 een digitale aangetekende brief.
Wanneer krijgt u een gerechtelijke brief? U krijgt een gerechtelijke brief als het OM of het CJIB u wilt informeren. Dat kan zijn over een boete of wanneer u voor de rechter moet komen. Of als een ander land u een boete stuurt.
Hebben we geen e-mailadres van je? Dan krijg je een niet-thuisbriefje op de deurmat. Daarmee kun je de post binnen 14 dagen afhalen. Neem het afhaalbericht en je legitimatiebewijs mee.
Wie mag een aangetekende zending in ontvangst nemen? Enkel de geadresseerde(n) of wie een postvolmacht van de geadresseerde(n) heeft mag een aangetekende zending in ontvangst nemen. De zending wordt pas afgeleverd na handtekening en controle van de identiteitskaart van de geadresseerde(n) of postvolmachthouder.
Hoe bewijs je dat de brief is aangekomen? De eerste ingeving is de brief aangetekend per post te versturen. De post geeft de afzender een bewijs van verzending en daarmee schijnt het bewijs geleverd te zijn.
Wie mag tekenen voor ontvangst? Is de geadresseerde zelf niet thuis? Dan mag een volwassen huisgenoot of gemachtigde ook tekenen voor ontvangst.
Ook als de post of het pakket is kwijtgeraakt door grof nalatig of opzettelijk handelen van PostNL kan PostNL aansprakelijk zijn voor het kwijtgeraakte poststuk of pakket.
Wil je iets versturen met track & trace? Verstuur het dan als brievenbuspakje+. Afzender en ontvanger kunnen de post dan volgen, en de ontvanger hoeft niet thuis te blijven om de post in ontvangst te nemen.
bpost doet er alles aan om een aangetekende zending te bezorgen de volgende werkdag na afgifte. Merk je via Track & Trace dat je aangetekend zending toch langer onderweg is, geef ons dan een seintje via onze online klantendienst.
Om zeker te zijn dat het om een echte verkeersboete gaat, kan je volgende zaken controleren: het vermelde nummer van het proces-verbaal (pv); het bankrekeningnummer waarop de betaling moet worden verricht: dit is altijd BE34 6792 0036 2590 en de te gebruiken BIC-code is PCHQ BE BB.