In 1964 werd uiteindelijk voor de naam 'Nutella' gekozen, van het Engelse woord voor 'noot' en het Latijnse achtervoegsel 'ella', wat zoet betekent. De naam werd vorig jaar dus 50 jaar oud.
Intussen perfectioneerde Michele Ferrero de receptuur voor de hazelnootpasta. De echte doorbraak kwam in 1964 toen de naam van Supercrema werd veranderd in de internationaal klinkende naam Nutella - het Engelse woord voor noot, gecombineerd met het Italiaanse voor zoet - dat een wereldmerk werd.
Nutella = nutellanutella is de merknaam van een populaire chocolade-hazelnootpasta van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1949 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam `Supercrema Gian...
Het merk Nutella
Ferrero moest een nieuwe merknaam kiezen. “Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”.
Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
Eetwissel voor je gezondheid, want:
In chocopasta zit veel suiker en verzadigd vet. Daarom staat het niet in de Schijf van Vijf. 100% pindakaas, dus pindakaas waar geen zout of suiker aan is toegevoegd, staat wel in de Schijf van Vijf. Ongezouten noten en pinda's zijn goed voor je hart en bloedvaten.
Becel en Boerinneke lijken qua samenstelling in grote lijnen op Nutella.
"Om choco op een verstandige manier te eten raden we een portie van 15 gram aan, ongeveer een koffielepel." Voedingsdeskundige Patrick Mullie en diëtiste Sanne Mouha bevestigen dat de hoeveelheid suiker en vet in het product indrukwekkend zijn.
De Italiaanse miljardairsfamilie Ferrero streek een superdividend van 765 miljoen euro op. Daarvan gaat maar liefst 575 miljoen euro naar Giovanni Ferrero. Die is bekend als de rijkste Italiaan, maar woont al jaren met zijn gezin in de groene rand rond Brussel.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Behalve Kinder Surprise en aanverwante producten als Kinder Bueno maakt Ferrero ook Nutella (het oerproduct van de groep) en de pralines van Ferrero Rocher, Raffaello en Mon Chéri. Ook de Tic Tac-pepermuntjes maken deel uit van de groep.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren.Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
De afgelopen tijd woedde er online een ware #nutellagate. Fans zijn woedend over het feit dat het recept van Nutella blijkbaar zomaar is veranderd. De kleur is iets lichter, zo ontdekten fans in Duitsland. Er zit meer melkpoeder in.
De hazelnoot is altijd al het kenmerkende ingrediënt van Nutella® geweest. In de periode na de Tweede Wereldoorlog kwam de bedenker van Nutella® op het briljante idee om de heerlijke hazelnoot, typisch voor de Italiaanse regio Langhe, te combineren met cacao, een ingrediënt dat in die tijd moeilijk te verkrijgen was.
Het etiket maakt ons wel wat wijzer: een portie van 15 gram (oftewel één theelepel) bevat maar liefst 8,5 gram suiker. In een hele pot van 400 gram zit bijgevolg 227,2 gram suiker, oftewel 75 suikerklontjes. Inderdaad meer dan de helft dus.
Wil je de gezondheidsvoordelen uit chocolade halen, dan kies je in ieder geval niet voor witte chocolade. Witte chocolade wordt niet gemaakt van cacaopoeder, maar van cacaovet gemengd met melkpoeder en suiker. Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat.
De melk in Nutella® wordt alleen geleverd door geselecteerde en betrouwbare melkproducenten met een langdurige relatie. We voeren strenge controles om een nog hogere kwaliteit van de melk te kunnen garanderen. Voor het onmiskenbare Nutella® recept gebruiken we magere melkpoeder.
De choco-hazelnootpasta van Nocciolata wint de smaaktest! De cijfers zijn opgeteld en de winnaar is... de choco-hazelnootpasta van Nocciolata! Met een gemiddeld cijfer van 8,6 verslaan ze hiermee La Vida Vegan die met een 7,5 werd beoordeeld.
Is choco gezond als beleg? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: neen, choco biedt geen meerwaarde aan jouw gezondheid. Zo bevat choco doorgaans geen belangrijke voedingsstoffen. Integendeel, want choco zit namelijk boordevol suiker en vetten.
1 lepel (15 g) bevat 80 calorieën.
ALDI biedt naast de Nutella 400g een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse ALDI folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden.
De hazelnoot is altijd al het kenmerkende ingrediënt van Nutella® geweest. In de periode na de Tweede Wereldoorlog kwam de bedenker van Nutella® op het briljante idee om de heerlijke hazelnoot, typisch voor de Italiaanse regio Langhe, te combineren met cacao, een ingrediënt dat in die tijd moeilijk te verkrijgen was.
Het mag duidelijk zijn dat chocoladepasta en hagelslag, niet als de gezondste uit de bus komen. Ondanks de varianten zonder suiker, zoals veel soorten pindakaas, zijn deze belegsoorten niet gezonder. Ze bevatten veel (verzadigde) vetten.