A02 – Einde maximum snelheid verkeersbord Deze borden zijn wit met 3 zwarte strepen erdoor. Dit bord betekent dat de maximale snelheid die van kracht was niet meer geldt. Er geldt nu een nieuwe maximale snelheid die gevolgd dient te worden. Dit wordt vaak duidelijk gemaakt door andere borden.
De betekenis van een verkeersbord met een streep is dat het een einde van een bepaalde situatie aangeeft.
Een driehoekig wit bord met een rode rand waarschuwt je voor mogelijke gevaren op de weg. Op het bord wordt aangegeven waar voor wordt gewaarschuwd.
Borden waarop de zwarte lijn is weergegeven behoren tot de zogenaamde voortekens. Het doel van deze voorrangsborden is om automobilisten tijdig te informeren over de route van het verkeer. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk het bord waarop meerdere pijlen de rijstroken voor aankomende afslagen aangeven.
Daarom is het dan ook belangrijk dat een verkeersbord goed zichtbaar is, ook vanop afstand en in het donker. Er zijn zes hoofdcategorieën waarin verkeerborden worden opgedeeld: gevaarsborden (A), voorrangsborden (B), verbodsborden (C), gebodsborden (D), parkeren-en stilstaan borden (E) en aanwijzingsborden (F).
De omgekeerde driehoek (bord B1) betekent dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders die op de openbare weg rijden die jij wilt oprijden, en dat je, indien het nodig is moet stoppen. Zijn er geen andere bestuurders, dan hoef je niet te stoppen en mag je het kruispunt oprijden.
C3: Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder.
A02 – Einde maximum snelheid verkeersbord
Deze borden zijn wit met 3 zwarte strepen erdoor. Dit bord betekent dat de maximale snelheid die van kracht was niet meer geldt. Er geldt nu een nieuwe maximale snelheid die gevolgd dient te worden. Dit wordt vaak duidelijk gemaakt door andere borden.
⇨ Een gele doorgetrokken streep betekent dat je niet mag parkeren én niet mag stilstaan. ⇨ Een gele onderbroken streep betekent dat je even mag stilstaan, maar niet mag parkeren.
Soorten strepen op de weg
dubbele witte middenstrepen met groene kleur ertussen: 100 kilometer per uur; dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur: 80 kilometer per uur; geen middenstreep: 80 kilometer per uur, behalve als er langs de weg een bord staat met 60 kilometer per uur.
Het voorrangskruispunt rechts bord geeft aan dat u op het eerstvolgende kruispunt voorrang heeft op rechts. Het voorrang verlenen bord geeft aan dat u voorrang moet verlenen aan bestuurders op een kruisende weg. Het stopbord geeft ook aan dat u voorrang moet verlenen aan bestuurders op de kruisende weg.
Deze gebodsborden met pijlen zeggen dat bestuurders verplicht zijn de richting van de pijl te volgen.
Eenvoudige uitleg: Opgelet!Pas je snelheid aan, je nadert een situatie die extra aandacht vraagt. E.e.a. wordt altijd toegelicht op een onderbord.
Hoe ziet een parkeerverbod bord er uit? Het parkeerverbod bord komt met een rode rand en voor de rest blauw, valt meteen op en laat het geen ruimte voor een misverstand. Het bord geeft dan wel aan dat er daar niet geparkeerd mag worden, maar is even stoppen voor het in- en uitstappen van personen wel toegestaan.
Verbodsborden. Verbodsborden zijn rond en wit met een rode rand. Ze zijn vaak doorstreept met een rode, diagonale streep en in het midden staat er meestal een zwart of rood symbool. Het verbod heeft meestal betrekking op het gebied achter het bord.
Bij een kruispunt zonder voorrangsregeling moet u aan bestuurders die van rechts komen voorrang verlenen. U moet aan alle bestuurders die van rechts komen voorrang verlenen. Dit betekent ook dat u aan fietsers die van rechts komen voorrang moet verlenen. Dit geldt niet voor voetgangers, zij zijn geen bestuurders.
Binnen een blauwe zone mag u alleen maar parkeren op plekken die als parkeerplaats zijn aangegeven of plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep. Binnen een blauwe zone mag u alleen uw motorvoertuig met meer dan 2 wielen parkeren met een duidelijk zichtbare parkeerschijf.
Ononderbroken streep naast doorgetrokken streep
Is de streep doorgetrokken, mag je niet inhalen. Daarnaast is er de dubbele doorgetrokken streep, die verkeersrechtelijk hetzelfde is als de enkele doorgetrokken streep, maar alleen dient ter verduidelijking van het inhaalverbod.
De nieuwe strepen geven aan wat de maximumsnelheid is die je op die weg mag rijden: dubbele witte middenstrepen met groene kleur ertussen: 100 kilometer per uur (km/uur); Kantstreep is altijd doorgetrokken. dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur: 80 km/uur; Kantstreep is altijd onderbroken.
Omschrijving. Geel waarschuwingsbord met pictogram van een geel/zwart gestreept vierkant voor het waarschuwen van algemeen gevaar. Wordt ook wel toegepast in situaties waar vanwege algemeen gevaar, niet mag worden geblust met water.
De oranje pijl is namelijk een zogenaamde omleidingspijl. Het verkeersbord geeft een routeadvies aan voor het geval de snelweg waar je op rijdt te druk is, afgesloten is, of wanneer er een file staat.
De officiële betekenis bij de dit bord luidt alsvolgt: 'Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting'. Het blauw bord in combinatie met de witte pijl naar boven betekent dat je dus door kunt rijden op het moment dat er verkeer komt uit tegengestelde richting.
E3: Dit verkeersbord geeft aan dat je hier niet mag stilstaan of parkeren. Het verbod geldt voor de kant van de weg waar het geplaatst is, tot aan het eerstvolgende kruispunt.
C4 Eenrichtingsweg; Verplichte rijrichting Wordt geplaatst tegenover een uitrit of T-splitsing. Dus ook voor motorfietsen met een zijspan.
Iedereen kent de betekenis van het verkeersbord C1: “verboden richting voor iedere bestuurder“. De betekenis van verkeersbord C3 is, daarentegen, minder bekend: verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder. Het verkeer in de straat is dus volledig verboden voor alle voertuigen.