Bitwarden is een open-source wachtwoordmanager voor zowel individuele gebruikers als bedrijven, teams en families. Bitwarden biedt zowel een gratis versie voor particulieren en bedrijven en vier betaalde versies (twee voor particulieren en twee voor bedrijven).
Bitwarden - Gratis wachtwoordbeheer. Een veilige en gratis oplossing voor wachtwoordbeheer voor al je apparaten. Bitwarden is de makkelijkste en veiligste manier om al je logins en wachtwoorden op te slaan en ze tegelijkertijd te synchroniseren tussen al je apparaten.
De Bitwarden wachtwoordmanager werkt op praktisch alle apparaten en in alle browsers. De kluis met wachtwoorden wordt versleuteld opgeslagen in de cloud en daarom kun je er op verschillende apparaten gebruik van maken: computer, smartphone en tablet. Bitwarden werkt het beste in browsers op een computer.
bitwarden slaat al uw logins op in een versleutelde kluis die gesynchroniseerd wordt tussen al uw apparaten. Omdat het volledig versleuteld is voor het zelfs maar het internet opgaat, heeft alleen u toegang tot uw gegevens.
Bij Bitwarden draait het om eenvoud en transparantie. Zoals bij alle andere diensten kan je je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten en je kan ook wachtwoorden genereren. Wachtwoorden zijn versleuteld in je kluis door middel van AES 256-encryptie.
Dit laatste abonnement staat niet in de afbeelding hieronder en kost je $3.33 per maand. Het gratis abonnement bevat alle basisfuncties en stelt je zelfs in staat om je wachtwoorden te synchroniseren tussen verschillende Bitwarden versies en apparaten.
Bitwarden biedt veilige versleuteling: je gegevens worden veilig beschermd in je kluis en op de servers van Bitwarden met 256-bit AES end-to-end-versleuteling.
Een wachtwoordmanager is een digitale 'kluis' waarin je al je wachtwoorden en gebruikersnamen kunt opslaan. Je hoeft dan alleen het wachtwoord van je wachtwoordmanager te onthouden. En bezoek je een website, dan vult de wachtwoordmanager automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in.
Om het te activeren open je Instellingen, tik op Wachtwoorden & Accounts en dan Vul automatisch in. Zet de optie aan en kies in het lijstje voor Bitwarden. Bevestig met je hoofdwachtwoord. Hierna kun je tijdens het browsen snel en eenvoudig inloggen.
Wat is de beste wachtwoordmanager? De beste wachtwoordmanager van dit moment is 1Password. Daarna volgen NordPass, Dashlane, RememBear en Keeper. Al deze wachtwoordmanagers zijn in principe goed, maar sommige zijn net wat beter dan andere voor de gemiddelde gebruiker.
1. ð¥ 1Password — Ongeëvenaarde beveiliging, talloze functies en intuïtieve apps | Interface voor de Android-app in het Nederlands. 2. ð¥ Dashlane — Uiterst veilig met opvallende extra's zoals een VPN en dark web monitoring.
Wat zijn de voordelen van een wachtwoordkluis? Veilige opslag: al uw gevoelige informatie is goed beveiligd opgeslagen. Sterke wachtwoorden: omdat u wachtwoorden kunt opslaan in uw online kluis en ze dus niet hoeft te kunnen onthouden, kunt u sterke, unieke wachtwoorden gebruiken.
Hoe zit het met de veiligheid van de extensie zelf? Google ontvangt jouw wachtwoorden en gebruikersnamen niet. Er wordt een zogenoemde 'hash' van berekend, een soort versleuteling die maar één kant op werkt. De naar Google verstuurde hash wordt vergeleken met de lijst met wachtwoorden, die ook gehasht zijn.
Controleer zo of uw accountgegevens gelekt zijn: Ga naar de site haveibeenpwned.com. Klik op Email or phone (international format). Vul uw mailadres in.
Gratis App voor Wachtwoordbeheer | LastPass.
1Password neemt je heel erg mee in hoe je het moet gebruiken en er zijn veel gebruiksaanwijzingen online te vinden.” Deze wachtwoordmanager kost wel geld, namelijk ongeveer 3 euro per maand.
De inhoud van uw digitale kluis is onbereikbaar en onleesbaar voor onbevoegden. Uw kluis staat in een besloten, beschermde online omgeving, alleen toegankelijk via uw inloggegevens. Uw documenten en dataverkeer zijn beveiligd met een McAfee Secure-schild en complexe encryptie.
Een vergeten wachtwoord terughalen kan niet, behalve als het ergens staat opgeschreven. U kunt nog kijken of de browser het wachtwoord heeft onthouden. Is dat niet het geval, dan is er een nieuw wachtwoord nodig. Om dat in te stellen moet u wel bewijzen dat het account echt van u is.
Ja, Norton Password Manager is volkomen veilig.
De informatie die je opslaat in Norton Password Manager is dus op geen enkele manier toegankelijk op de servers van Norton.
Een veilig, sterk wachtwoord heeft minstens acht tekens. Het bevat tenminste één hoofdletter, één cijfer en één speciaal teken (zoals @ + $ & % = ). Het wachtwoord is niet hetzelfde als de loginnaam. Er komen geen bestaande woorden in voor, geen geboortedata, en geen reeksen zoals 123456 of qwerty.