Beyond Meat gebruikt eiwitten uit bonen en erwten die niet genetisch aangepast zijn, en is daarom ook te koop in Europa.
De Beyond burger heeft na korte tijd al een behoorlijke reputatie. Het zou zo op vlees lijken dat je als consument niet doorhebt dat het geen vlees is. De burger bestaat voor het grootste gedeelte uit erwten en kleurstof van bieten. Verder nog wat koolzaad-, zonnebloem en kokosolie, suiker en gistextract.
Ingrediënten: water, erwteneiwit* (16%), raapzaadolie, kokosolie, rijsteiwit, aroma, stabilisator (methylcellulose), aardappelzetmeel, appelextract, kleurstof (bietenrood), maltodextrine, granaatappel extract, zout, kaliumchloride, geconcentreerd citroensap, maisazijn, wortelpoeder, emulgator (zonnebloem lecithine).
De Beyond burger is plantaardig, dus een go! Voor de glutenallergie: Yes!
De 'Vandaag vegetarische Burger de luxe' van Albert Heijn is Beste uit de Test. Deze scoort goed op smaak en gezondheid. De Aldi 'Meat free days Burger' is de gezondste burger. De geteste burgers bevatten veel zout, gemiddeld 1,4 gram.
De smaak is vergelijkbaar met een voorgegaarde rundvlees burger, van de supermarkt of snackbar. Of hij te onderscheiden is van echt vlees? Dat wel!
Gezonde veganistische burger
Beyond Meat is redelijk uniek in hun keuze om geen soja te gebruiken in de vleesvervanger. Toch bevat de burger volgens het bedrijf meer eiwitten dan een vleesburger (20 gram) en bevat het alle essentiële aminozuren voor een gezond dieet.
Wij raden je aan het product op de dag van aankoop, direct in te vriezen. Het product is dan nog ca. 2-3 maanden te bewaren in de diepvries. Inderdaad staat er op de verpakking niet meer dat u het product kunt invriezen; vanwege ruimtegebrek is deze tekst niet meer op de nieuwe verpakking opgenomen.
Bewaarinstructies. Gekoeld bewaren (0-7°C) en binnen 3 dagen na openen gebruiken. Niet opnieuw invriezen. Erwten zijn peulvruchten.
De Beyond Burger® wordt diepgevroren geleverd en is na ontdooien 7 dagen houdbaar in de koelkast.
Bak de Beyond Burgers in een scheutje olie op middelhoog vuur aan beide kanten gaar. Dat duurt ongeveer 6 minuten.
Ging Beyond Meat aanvankelijk uit van een jaaromzet voor 2022 van 560 miljoen tot 620 miljoen dollar, nu rekent het op minder. Op 470 miljoen tot 520 miljoen dollar, om precies te zijn. Het verlies van 97 miljoen dollar was afgelopen kwartaal bovendien forser en de omzet lager dan analisten hadden voorspeld.
Zowel vlees als vleesvervangers zijn na het openen van de verpakking zo'n 2 dagen houdbaar, zegt deze wijzer. “Dat algemene advies hebben wij meegegeven omdat er heel veel verschillende soorten vleesvervangers zijn”, zegt Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum.
De AH plantaardige burgers zijn gemaakt van soja- (52%) en tarwe-eiwit (24%), plantaardige olie (kokos, zonnebloem), natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel, specerijen, aroma's, poeder (rode biet, tomaat), aardappelvezel, zeezout, kruiden, vitamine B12 en ijzer.
Vleesvervangers kan je makkelijk invriezen. Zo blijven ze langer houdbaar en kan je ze 3 maanden bewaren. Sommige vleesvervangers blijven in de koelkast een redelijk lange tijd goed, andere zijn heel vers en blijven maar een weekje goed.
Ja, je kunt Quorn na bereiding invriezen. Mits je gerecht goed is afgekoeld voordat je het invriest en alle andere ingrediënten ook geschikt zijn om in te vriezen en weer op te warmen, kun je het gerecht maximaal een maand in de diepvriezer bewaren.
Je kunt je restjes bewaren in de koelkast of invriezen. Zo kun je het op een ander moment opeten. Dit zorgt voor minder voedselverspilling maar is ook erg handig als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken!
De meeste vleesvervangers hebben sojabonen als belangrijkste grondstof. Daar zitten hoogwaardige eiwitten, ijzer en vitamine B1 in, en dat maakt soja een goed alternatief voor vlees. Ook qua textuur komt soja – vooral in combinatie met tarwegluten – behoorlijk dicht bij echt vlees in de buurt.
De meeste vleesvervangers zijn een goed alternatief voor vleesproducten. Vooral de soorten die op basis van soja gemaakt zijn. Vleesvervangers bevatten vaak veel eiwitten. Ook zijn de belangrijkste vitaminen en mineralen, die je normaal gesproken via vlees binnenkrijgt, in veel gevallen toegevoegd.
De Beyond burger en de Greenway hebben elk een Nutri-Score C en scoren dus lichtjes beter dan andere vleesvervangers of een hamburger met zowel varkens- als rundvlees (Nutri-Score D). De Greenway burger bevat meer vezels, maar wel minder eiwitten en meer verzadigde vetten, suikers en zout dan de Beyond burger.
AH groenteburgers
Zo zijn daar de linzenburger, de bietenburger en de algen quinoa burger (mijn favoriet). Ook zijn er biologische varianten, zoals de pompoen rijmburger en de spinazieburger. De algen quinoa burger bevat maar liefst 17 gram eiwitten per 100 gram. De twee biologische burgers hebben er vijf.
Tofu is een gezonde keuze, omdat het eiwitrijk, caloriearm voedsel is voor mensen die willen afvallen, zegt Proctor. Tofu levert eiwitten met minder calorieën dan rood vlees. In 85 gram van de volgende producten vind je: Stevige tofu: 17,3 gram eiwit, 144 calorieën, 1,3 gram onverzadigd vet.