Eén vinkje: het bericht dat jij hebt getypt is verzonden naar de ontvanger, maar is nog niet bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft bijvoorbeeld op dit moment geen internetverbinding, of heeft de telefoon uit. Maar geen zorgen: jouw bericht wordt vanzelf, zodra de ontvanger weer verbinding heeft, afgeleverd.
Ontbrekende leesbewijzen. Als je geen twee blauwe vinkjes, een blauwe microfoon of een label Geopend ziet naast je verzonden bericht of spraakbericht, kan dit de volgende oorzaken hebben: Jij of je ontvanger hebben de leesbewijzen uitgeschakeld in de privacyinstellingen. De ontvanger heeft je mogelijk geblokkeerd.
In het gespreksoverzicht zie je bij ieder verzonden bericht in het klein naast de tijd vinkjes staan. Als er één grijs vinkje staat wil dit zeggen dat bericht verzonden is maar nog niet afgeleverd, twee grijze vinkjes betekent: afgeleverd en als ze blauw zijn wil het zeggen dat bericht gelezen is.
Dat wordt uitgelegd op de website van WhatsApp. Kort gezegd: één grijs vinkje betekent dat een bericht is verzonden, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht is aangekomen op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. Dat laatste is nieuw.
Na het versturen van een bericht in WhatsApp verschijnen grijze of blauwe vinkjes. Blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger uw bericht gelezen heeft en anderen zien ook wanneer u een bericht hebt gelezen of geopend. Wilt u liever niet dat gesprekspartners leesbewijzen ontvangen? Zet de blauwe vinkjes dan uit.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Deze truc werkt op WhatsApp en in Facebook Messenger. Let op: als je de berichten hebt gelezen, ga je uit de app en sluit je de hele app af. Zet daarna je vliegtuigmodus uit. Niemand ziet dan dat jij de berichten hebt gelezen!
Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
4 manieren om te weten of je bent geblokkeerd op WhatsApp
Een verzonden berichtje heeft altijd maar één streepje (bericht verzonden), nooit twee (bericht ontvangen). Het lukt niet om het contact te bellen of te videobellen. Je ziet niet wanneer iemand voor het laatst online was. Je ziet geen updates van de profielfoto.
Eén vinkje: het bericht dat jij hebt getypt is verzonden naar de ontvanger, maar is nog niet bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft bijvoorbeeld op dit moment geen internetverbinding, of heeft de telefoon uit. Maar geen zorgen: jouw bericht wordt vanzelf, zodra de ontvanger weer verbinding heeft, afgeleverd.
Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.
Ga naar 'Instellingen' in Whatsapp. Klik op 'Account' Dan 'Laatst gezien' En kies wie dit zien kan.
Tik op Instellingen. Tik op Account. Tik op Privacy. Tik helemaal onderaan achter 'Leesbewijzen' op het selectiehokje.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Als je zeker weet dat je telefoon is verbonden met het internet, zijn er mogelijk een aantal andere redenen waarom WhatsApp-berichten niet worden verzonden of ontvangen: Je telefoon moet opnieuw opgestart of uit- en aangezet worden. De contactpersoon naar wie je een bericht wilt sturen heeft je nummer geblokkeerd.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.
WhatsApp blokkade omzeilen
Gelukkig is er een andere manier. Met een simpel trucje komt een sms bericht namelijk wél altijd aan. Schrijf simpelweg je bericht via deze site en stuur het anoniem met een afzender naar keuze. Door een sms niet namens je eigen mobiele nummer te sturen wordt het bericht gewoon bezorgd.
Misschien heeft je ex wel besloten om je niet te blokkeren op de sociale media, omdat hij of zij van plan is om weer contact met je op te nemen. Dit kan zijn omdat je ex het graag nog eens met je wil proberen. Maar misschien is de reden hiervoor ook anders. Misschien wel je ex 'gewoon een goede vriendschap'.
Een belangrijke reden waarom je geblokkeerd bent kan zijn omdat je te snel wilde gaan. Te snel gaan is een grote reden voor een man om je te blokkeren. Te snel gaan is namelijk een vorm van te behoeftig zijn.
Vanaf versie 2.19.120 kan dit wel, dankzij de ondersteuning voor wisselgesprekken. Zodra je gebeld wordt als je al in een gesprek zit, zie je nu een knop om het huidige gesprek op te hangen en het nieuwe gesprek te beantwoorden. Zolang je dit niet doet, blijft de telefoon bij de beller gewoon over gaan.
Onopgemerkt appen
Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.