In de NS-app geven we aan welke drukte je in de trein kunt verwachten. Dit wordt weergegeven aan de hand van 1, 2 of 3 poppetjes. In de Reisplanner bekijk je de verwachte drukte van jouw trein. Zo zie je of een trein eerder of later minder druk is, waardoor je prettiger reist.
Het bolletje wordt oranje 20 minuten voordat een reservering start. Rood: een rood bolletje betekent dat een werkplek/ruimte op dit moment gereserveerd en bezet is.
Wanneer zit je in een stiltecoupé? De stiltecoupé's bestaan al sinds 2003 en zijn duidelijk gemarkeerd. Op de ramen zit een grote sticker waarop staat STILTE [S] SILENCE en binnen de stiltecoupé vind je ook een pictogram van iemand die zijn vinger tegen zijn lippen houdt.
Helemaal vooraan of achteraan in de trein is het altijd het rustigst.
Na de coronapandemie is thuiswerken dus een stuk gebruikelijker geworden, maar dinsdag en donderdag zijn juist wel populaire kantoordagen. Op die 2 dagen is het niet alleen op de weg, maar ook in de trein veel drukker. “Op maandag, woensdag en vrijdag is het ontzettend rustig.
Zodra je een reis opvraagt in de app van 9292 tonen we de reisadviezen die passen bij de opgegeven locaties en vertrek- of aankomsttijd. We tonen wat de te verwachte drukte is tijdens je reis. Dit doen we met 3 poppetjes, hoe drukker de verwachting is hoe meer poppetjes donker gekleurd zullen zijn.
Om 06.30 uur zijn al ruim een half miljoen werkenden onderweg. Gemiddeld reizen er in totaal 8,3 miljoen mensen in de ochtendspits. De avondspits is drukker met 9,7 miljoen reizigers, maar meer gespreid. In de avondspits is er een piek rond 17.00 uur, maar die is vooral te merken voor forenzen.
Niet alleen op de wegen, ook in de trein is het te merken dat de zomervakantie voor de meesten er weer op zit. Met name in de ochtendspits tussen 7.30 en 8.30 uur kan het weer een stuk drukker zijn in de treinen.
In de trein zijn er 1e en 2e klas coupés, stiltecoupés, informatieschermen en er is wifi en een wc. Hier vind je meer informatie over deze voorzieningen.
In alle Intercity's is een toilet aanwezig. Op de zijwanden staat aangegeven waar het toilet zich bevindt. In langere treinen zijn meerdere toiletten aanwezig. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt en gecontroleerd.
Het grootste station blijft Utrecht Centraal met ruim 87.000 in- en uitstappers, Amsterdam Centraal zit daar direct onder met ruim 79.000. Het kleinste station waar alleen NS rijdt, is Soest met ruim 100 in- en uitstappers.
De treinen moesten geel worden, om de grauwe stations wat op te fleuren. De tweede kleur is blauw. In eerste instantie werd lichtblauw gebruikt voor de diagonale reclamebanen.
NS (Nederlandse Spoorwegen) is een Nederlands spoorwegbedrijf.
Grand Central Terminal (onofficieel: Grand Central Station) is het hoofdtreinstation van New York in de Verenigde Staten. Het ligt op Vanderbilt Avenue in Manhattan maar is eigenlijk ingesloten tussen Madison Avenue en Lexington Avenue. Dit kopstation heeft de meeste perrons ter wereld: 44 perrons en 67 sporen.
Spits: doordeweeks van 6.30-9.00 uur & 16.00-18.30 uur. Alles buiten deze tijden zijn daluren. Weekend: vrijdagavond 18.30 uur tot maandagochtend 4.00 uur.
Brussel-Noord blijft het drukste treinstation van het land, zo blijkt uit de reizigerstellingen van de NMBS. Gemiddeld zijn er op een weekdag 63.779 vertrekkende reizigers.
De snelste TGV rijdt op het 168 kilometer lange traject tussen Champagne-Ardenne en Lorraine. Opvallende nieuwkomer in de top 10 is Marokko. Het land nam in november 2018 de nieuwe HSL tussen Tanger en Kénitra in gebruik. De trein, die elk uur gaat, legt het traject van 194 kilometer af in 50 minuten.
In de spits rijden inderdaad veel treinen op maximale lengte terwijl ze vol zijn. Om meer capaciteit te bieden, zouden simpelweg meer treinen moeten rijden.
Dat is adenosine. Dat reist dan door je bloedbaan naar je hersenen. Als je daar genoeg van hebt, word je slaperig. Een slaperig gevoel krijg je dus als er veel adenosine in je hersenen zit.
Iedere trein heeft er één of twee. Je ziet bij de ingang en op de ramen waar ze zich bevinden. Je mag er niet bellen, niet praten, maar ook niet fluisteren of giechelen.Smakken, slurpen en snurken natuurlijk ook niet.