Eén grijs vinkje – Het bericht is verzonden. Twee grijze vinkjes – Het bericht is afgeleverd op de telefoon van de ontvanger. Let op: dit betekent niet dat het bericht ook al is gelezen. Twee blauwe vinkjes – De ontvanger heeft het bericht op zijn of haar telefoon gelezen.
In het Japans betekent 'e' plaatje en 'moji' karakter. Het zijn dus plaatjes die je kunt gebruiken als karakter of teken. Tegenwoordig kom je emoji overal tegen. Ze geven extra context in een digitaal gesprek en zijn perfect om je appjes mee op te fleuren.
❤️ð¥ Hart in vuur en vlam.
In de nieuwe lading emoticons is ook aandacht voor diversiteit: zo zijn er een 'zwangere man' en een 'zwangere persoon' ontworpen. Daarnaast zijn er nieuwe variaties van de schuddende handen gemaakt met verschillende huidskleuren.
Twee hartjes ð
De twee hartjes. Deze emoji staat voor heldere communicatie en goed contact tussen twee mensen.
Een symbool is een teken met een bepaalde betekenis. Door middel van verbanden of afspraken wordt duidelijk wat de betekenis van het symbool is. Het woord symbool stamt uit het Grieks: het woord symbolon betekent teken. Al heel vroeg begon men met het gebruik van symbolen.
Met dit hartje maak je duidelijk dat je je hart aan iemand geeft of dat je een lief cadeautje hebt voor hem of haar.
Je Android-smartphone krijgt er dit jaar (of volgend jaar) een boel nieuwe emoji bij, die je kan gebruiken in je favoriete chat-apps. Nieuw zijn onder meer emoji van een ezel, kwal, gans en verschillende kleuren hartjes.
Een reactie toevoegen aan een bericht
Houd een bericht lang ingedrukt. Tik om een van de weergegeven emoji's te selecteren of tik op om een emoji van je toetsenbord te kiezen.
Het lijkt op een klassiek smileygezicht met een rode wang, maar het heeft de gebogen ogen. Het geeft meer puur aan dat je heel gelukkig of positiever bent, maar ook een beetje romantisch. Het is vergelijkbaar met deze emoji ☺️ en heeft verschillende betekenissen.
ð®ð¨ Gezicht dat uitademt.
Leuk feitje: sinds een tijdje is het gebaar ook te vinden op WhatsApp: ð¤. Eigenlijk staat het symbooltje voor 'bel me', maar als surfers weten we wel beter! Flink oefenen dus, en heb je je surfvakantie in Zuid-Frankrijk nog niet geboekt, wees dan snel.
Mensen reageren al snel met "gecondoleerd" of "sterkte" gevolgd met een emoticon van een hartje of een roos. Hier is helemaal niks mis mee, maar als je de nabestaande persoonlijk kent en goed contact onderhoudt met diegene is het wel gepaster om diegene ook persoonlijk te condoleren.
Heel eenvoudig: leg je vinger op een berichtje waarop je wilt reageren met een emoji. Wacht even en er komt een balkje met zes emoji's te voorschijn. Kies nu een van de zes emoji's (WhatsApp gaat in de toekomst meer keuzes bieden): duimpje, hartje, lachen, verbazing, huilen of bedanken.
Emoji-reacties in WhatsApp
Houd je een bericht langer ingedrukt, dan tovert WhatsApp boven het bericht een rij met zes emoji's tevoorschijn. Het gaat om het duimpje omhoog, hart, gezicht met tranen van het lachen, gezicht met open mond, gezicht met een traan en gevouwen handen.
21 jaar geleden werden de eerste emoji's gecreëerd door Shigetaka Kurita. Deze Japanse meneer creëerde in 1999 de eerste 176 emoji's. Nu, 21 jaar later, bestaan er 3.304 emoji's.
Op de meeste Android-toestellen kun je emoji kiezen met het standaardtoetsenbord, zeker als je je Android-toestel in de laatste paar jaren gekocht hebt. Open een app die je toetsenbord laat verschijnen, zoals je sms-app. Tik op de smiley-knop. Deze knop kun je links of rechts van de spatiebalk vinden.
Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Toetsenbord'. Tik op 'Toetsenborden' en tik dan op 'Voeg toetsenbord toe'. Tik op 'Emoji'.
Hart. Het hart wordt gezien als het symbool voor liefde. Aangezien ons hart één van de meest centrale organen is in ons lichaam, dacht men vroeger dat ook ons gevoel hiermee samenspeelde.
Een symbool krijgt waarde als men een bepaalde betekenis verbindt of gevoel krijgt bij het teken of voorwerp. Deze betekenis is geheel afhankelijk van de sociaal-culturele achtergrond van een persoon.
Symbolen en formules, waarom gebruiken we ze zo graag? Met symbolen en formules kun je op versimpelde wijze dingen beschrijven. Heel zakelijk, bijvoorbeeld voor het vastleggen van natuurkundige wetten. Maar het is ook een manier om gevoelens en emoties uit te drukken.