Wat als je opgelicht word op Marktplaats?

Je kunt bij het politiebureau langsgaan bij jou in de buurt, maar je kunt ook online aangifte doen.Wanneer je bent opgelicht is het verstandig hier ook bij Marktplaats een melding van te maken. Zij kunnen de gebruiker blokkeren, andere kopers waarschuwen en de beveiliging van het platform verbeteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferwijzer.nl

Wat moet je doen als je word opgelicht op Marktplaats?

Als je zelf opgelicht bent, kan je aangifte doen bij de politie. Dit kan je doen via het Meldpunt Internetoplichting. Dan ontvangt Marktplaats ook deel van de aangifte, waarna ze mogelijk acties kunnen ondernemen. Zoals gezegd moet je voor de aangifte zoveel mogelijk informatie hebben verzameld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advocaatzoeken.nl

Kan je je geld terug krijgen als je bent opgelicht Marktplaats?

Krijg ik mijn geld terug bij oplichting? Heb je voor een product betaald maar niet ontvangen? Wij kunnen er helaas niet voor zorgen dat je het geld dan terugkrijgt. Ook spelen wij geen rol in schadebemiddeling tussen kopers en verkopers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Kan je je geld terug krijgen als je bent opgelicht?

Krijg ik mijn geld terug? De kans dat je je geld terug krijgt is erg klein. Als de zaak door de politie wordt behandeld, dan bepaalt de rechter of het geld terugbetaald moeten worden. Maar meestal heeft de oplichter het geld al opgemaakt voordat je het eindelijk kunt terugkrijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wat moet je doen als iemand niet reageert op Marktplaats?

Geef de verkoper voldoende tijd om te reageren. Krijg je geen reactie, probeer het dan nog eens. Blijft een reactie uit, overweeg dan om je bod te verwijderen. Houd er rekening mee dat een product inmiddels verkocht kan zijn en de verkoper daarom niet meer reageert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Help! Is je Marktplaats-account gehackt, of ben je opgelicht? En geven ze niet thuis? | (AVROTROS)

17 gerelateerde vragen gevonden

Wat is strafbaar op Marktplaats?

Helaas kan het voorkomen dat iemand via Marktplaats een product aanbiedt dat gestolen is. Op het moment dat je dit product koopt of verkoopt, maak je je schuldig aan heling. Zowel het kopen als het verkopen van een gestolen van een gestolen product wordt aangemerkt als heling en is dus strafbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Heb je garantie als je iets op Marktplaats koopt?

Als het gaat om een aankoop via marktplaats bij een bedrijf, dan heb je recht op een goed product. Ook als de garantieperiode verlopen is. Een goed product is een product dat functioneert als je ervan mag verwachten. Wat je ervan mag verwachten hangt af van het soort product en hoe het aangeprezen is door de verkoper.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op legalspot.nl

Wat moet je doen als je je geld niet terugkrijgt?

Betaalt de webwinkel het aankoopbedrag niet terug, stuur dan een betalingsherinnering. Een voorbeeld van een betalingsherinnering kunt u hieronder downloaden. Hierin geeft u aan het bedrag per direct terug te willen. Doet de winkel dat niet, dan geeft u de vordering aan ons uit handen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invorderingsbedrijf.nl

Waar kan ik terecht als ik ben opgelicht?

In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden. U kunt zich opgelicht voelen terwijl dat voor de wet geen oplichting is. Als u daarover twijfelt, bel dan 0900 - 8844 (belkosten).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan je opgelicht worden via betaalverzoek?

Bij Tikkiefraude vraagt iemand je tijdens een online aankoop om via betaaldienst Tikkie een klein bedrag over te maken. Zogenaamd bedoeld om je bankgegevens te controleren. Dit is echter een oplichter die via een nepwebsite aan je bank-inloggegevens probeert te komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Wat moet je doen als je opgelicht wordt?

Wat kun je het beste doen bij fraude en oplichting? Meld het bij de fraudehelpdesk opgericht door het ministerie van Justitie. Indien je anoniem een melding wilt doen van een fraude (waarvan je niet zelf het slachtoffer bent), kun je bellen naar Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800 - 7000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is Marktplaats te vertrouwen?

Bij Marktplaats bezitten we de aangeboden producten niet zelf. We kunnen de kwaliteit, legaliteit en juistheid van de producten niet controleren. Daarom vinden we het belangrijk dat je zelf controleert of een product, advertentie of verkoper betrouwbaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Is geld overmaken via Marktplaats veilig?

Het enige betrouwbare bewijs dat de koper heeft betaald, is het aankoopbedrag op uw eigen bankrekening, ofwel de bevestiging in uw mobiele app voor betaalverzoeken, ofwel contant geld dat u zelf heeft nageteld. Een oplichter kan op zijn eigen toestel of computer heel makkelijk een vals betaalbewijs laten zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligbankieren.nl

Kan je een Marktplaats betaling annuleren?

Log in op Mijn Marktplaats. Ga naar Mijn Profiel. Klik onder Met één klik betalen op Meer informatie. Klik op Machtiging intrekken en bevestig de intrekking van je machtiging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Is Marktplaats verzekerd?

Je geld staat veilig op een tussenrekening en de verkoper wordt pas uitbetaald als jij het afgesproken product in orde hebt ontvangen. Product niet ontvangen, beschadigd of een afwijkend product ontvangen? Maak je melding binnen 7 dagen, anders wordt het geld automatisch uitbetaald aan de verkoper.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Hoe weet je of je opgelicht wordt?

Aangifte doen

Vaak worden daarbij het telefoonnummer, de naam en het bankrekeningnummer van de mogelijke oplichter doorgegeven. Als er vaker meldingen komen over dezelfde persoon, komt de politie in actie. De gegevens van oplichters komen terecht in een databank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Wat kan ik doen als mijn product niet geleverd is?

Krijgt u het product niet binnen de afgesproken tijd? Dan kunt u de overeenkomst 'ontbinden' en uw geld terugvragen. En soms kunt u zelfs een schadevergoeding vragen. Bijvoorbeeld als de verkoper het product niet kan leveren en u het product nu duurder bij een andere verkoper moet kopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Kun je een overboeking ongedaan maken?

Heb je een fout nummer ingevoerd? Vraag dan aan je bank of ze het geld kunnen terughalen. Jouw bank neemt contact op met de bank waar de ontvanger de rekening heeft. Die bank vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat als verkoper niet levert?

U kunt de verkoper laten weten dat u hem of haar aan de koop van de woning houdt en vragen om de woning alsnog aan u te leveren. Als de verkoper de woning toch niet aan u kan of wil leveren, kunt u op grond van het koopcontract meestal een boete vorderen van 10% van de koopsom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interpolis.nl

Is Marktplaats eigen risico?

U moet zelf regelen voor wie het risico is: Zegt de verkoper in de advertentie dat hij het product verzendt of bezorgt? Dan is het risico voor de verkoper. Als het misgaat, moet hij het aankoopbedrag terugbetalen of een nieuw product verzenden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Hoe kan ik iemand rapporteren op Marktplaats?

Hoe meld ik een verdachte gebruiker?
  1. Ga naar het gesprek in Berichten.
  2. Klik in de rechten bovenhoek op de drie puntjes of onderaan je gesprek en kies voor Rapporteer gebruiker.
  3. Kies de juiste reden van de melding onder Waarom wil je deze gebruiker rapporteren?.
  4. Geef je vervolgens info over wat er aan de hand is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op help.marktplaats.nl

Wat zijn de regels van Marktplaats?

De spelregels
  • Houd je aan de huisregels. Voor de huis-tuin-keuken-handelaren onder ons heeft Marktplaats een lekker lijstje met huisregels opgesteld. ...
  • Afspraak is afspraak. Je kunt als enthousiast marktplaatser natuurlijk aan beide kanten van het spectrum zitten. ...
  • Laat niets liggen. ...
  • Nee is gewoon oké ...
  • Marie Kondo is je maatje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat moet je doen als je online bent opgelicht?

Doe aangifte bij de politie

Voor oplichting via internet heeft de politie een speciaal meldpunt opgericht: het Landelijke Meldpunt Internetoplichting. Hier kunt u ook digitaal aangifte doen. Er moeten wel duidelijke aanwijzingen zijn voor oplichting. Een geschil over een contract pakt de politie niet op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op achmearechtsbijstand.nl

Wat doet de politie tegen phishing?

Van andere vormen van phishing (bijvoorbeeld als het niet gaat om uw bankgegevens maar om andere inloggegevens) kunt u alleen aangifte doen op een politiebureau. Belt u 0900-8844 (lokaal tarief) voor een afspraak. U kunt dit nummer ook bellen als u niet zeker weet om welke vorm van phishing het gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan ik iemand aanklagen?

Iemand kan alleen worden veroordeeld voor een feit dat in de wet als strafbaar beschreven staat. Wat strafbaar is, staat in het Wetboek van Strafrecht. En ook in andere wetten, zoals de Wegenverkeerswet, de Wapenwet, de Opiumwet, de Warenwet en de Leerplichtwet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Populaire vragen